راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

برنامه‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی

به گزارش راه پرداخت به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نشست مطبوعاتی خبرنگاران با دست اندرکاران برگزاری بیست و دومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی درخصوص اهداف، برنامه‌ها و سخنرانی‌های همایش مذکور، با حضور آقایان درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی، دکتر نیلی رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، دکتر قربانی مدیر اداره بررسی‌ها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی و امین آزاد مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشوئی این بانک در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.

 

برگزاری همایش با حضور شخصیت‌های بین المللی، بیست کارگاه آموزشی علمی و نمایشگاه تخصصی

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به برگزاری موفقیت آمیز بیست و یک دوره‌ای همایش سیاستهای پولی و ارزی اظهار داشت: این همایش از جمله شاخصهای بانک مرکزی در راستای شفاف سازی سیاستهای این بانک می‌باشد.

دکتر نیلی با تاکید بر خاص بودن سال ۹۰ برای نظام بانکی و اقتصادی کشور به لحاظ تجربه تنش‌های ایجاد شده در نظام بانکداری تاکید کرد: از جمله اهداف برگزاری همایشهایی از این دست، ارتقاء سلامت و نظارت بانکی است.

دبیر بیست و دومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی سخنرانان افتتاحیه این همایش را دکتر محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و دکتر سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی بر شمرد و تاکید کرد: در این همایش ضمن مروری بر اقدامات و فعالیت‌های نظام بانکی کشور درسال گذشته، برنامه‌های سال آتی سیستم بانکی با تاکید بر موضوع نظارت بانکی و سیاست‌های احتیاطی موردتجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

دکتر نیلی دیگر سخنرانان اصلی این همایش را ابراهیم درویشی معاون نظارتی بانک مرکزی، دکتر احمد عزیزی مدیر عامل بانک ملی PLC لندن و دکتر مسعود نیلی مدیر گروه اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برشمرد و افزود: از جمله شخصیت‌های بین المللی حاضر در این همایش عبداله هارون، معاون دبیر کل هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB)، توفیق بیلگن مدیر عامل هیات نظارت و مقررات گذاری بانکی ترکیه (BRSA)، پروفسور عبیداله عصمت بکا، مدیر تحصیلات تکمیلی مرکز بین المللی آموزش مالیه اسلامی مالزی (INCEIF) و پروفسور جیانلوکا بنینو، استاد مدرسه اقتصاد است که به دعوت دبیرخانه همایش در طول دو روز برگزاری در سالن اصلی سخنرانی خواهند کرد.

دکتر نیلی با اشاره به برگزاری بیست کارگاه آموزشی علمی و تخصصی در زمینه موضوع نظارت بانکی توسط اساتید، صاحب نظران و مدیران داخلی و بین المللی اظهار داشت: در جنب همایش، نمایشگاه تخصصی نیز برگزار خواهد شد که بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری و همچنین شرکت‌های مرتبط محصولات، خدمات و دستاوردهای خود را در معرض دید شرکت کنندگان قرار خواهند داد.

 

تقویت سیستم نظارتی بانک‌ها با بازرسی‌های داخلی

معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد از منابع بانک‌ها توسط خود آن‌ها و مابقی از طریق سپرده‌های مردمی تامین می‌شود اظهار داشت: اگر یک بانک دچار مشکل شود همانند دومینو عمل نموده و عملکرد بانکهای دیگر را نیز دچار اشکال می‌کند.

ایشان درخصوص نحوه نظارت بر بانک‌ها افزود: در گذشته نظارت به صورت حضوری انجام می‌شد و بازرسان با حضور در بانک مورد نظر عملکرد آن‌ها را با توجه به مصوبات شورای پول و اعتبار کنترل می‌کردند، لیکن در حال حاضر نظارت به صورت حضوری وغیرحضوری می‌باشد، بدین ترتیب که بازرسان، صورتهای مالی ارسالی از سوی بانک‌ها را به صورت سه ماهه و بعضاً ۶ ماهه مورد بررسی قرارداده و درصورت بروز مشکل به شعب مراجعه می‌نمایند.

وی درخصوص مشکلات بوجود آمده در برخی از صندوقهای تعاونی خاطرنشان کرد: این مسائل به دلیل عدم وجود سپرده قانونی این موسسات نزد بانک مرکزی است، زیرا بانک‌ها با توجه به دارابودن سپرده قانونی نزد بانک مرکزی درصورت لزوم و کمبود منابع می‌توانند از آن استفاده نموده و مشکلات خود را مرتفع سازند ولی درخصوص موسسات مالی و اعتباری این مسئله اتفاق نمی‌افتد.

درویشی درخصوص سوء‌استفاده مالی اخیر در سیستم بانکی با اشاره به اینکه وظیفه نظارت بر عملکرد یک بانک برعهده خود بانک بوده و هر بانک باید با افزایش تعداد شعب کنترل داخلی خود را هم افزایش دهد بیان داشت: ‌ به موازات نظارت‌های داخلی بانک‌ها بانک مرکزی نیز به عنوان بازوی توانای قوه قضائیه ایفای نقش می‌نماید و با افزایش کنترل و نظارت دقیق بربانک‌ها، مشکلات موجود را حل و فصل می‌نماید.

 

نظارت بانکی با نگرشی متفاوت

امین آزاد مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی نیز با ارائه توضیحاتی درخصوص بحث نظارت، اتفاق سال گذشته در سیستم بانکی را از دو جهت تهدید و فرصت مورد بررسی قرارداد.

وی خاطرنشان کرد: ‌ تهدید بوجود آمده، اتفاقی بود که در عمل صورت گرفت و بسیاری از بانک‌ها را تحت تاثیر قرارداد و فرصت ایجاد شده نیز سبب شد تا باردیگر نظارت بانکی را با نگرشی متفاوت مورد نظر قراردهیم.

 

مهار نقدینگی در سال جاری

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی در این نشست مطبوعاتی به مطالبی درخصوص تحولات پولی و اعتباری اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: امسال نقدینگی با رقم ۳۵۲۲ هزار میلیارد ریال بود که با اقدامات بانک مرکزی رشد آن در سطح ۴/۱۹ درصد نسبت به پایان سال گذشته مهار شد.

ایشان با ارایه آماری در زمینه رشد پول، شبه پول، حجم سپرده‌های بلند مدت و پایه پولی خاطرنشان کرد: ‌در حال حاضر سهم پایه پولی از نقدینگی رو به کاهش و سهم ضریب فزاینده نقدینگی رو به افزایش است و این مسئله نشانه روند سالم سازی ترکیب نقدینگی می‌باشد.

دکتر قربانی اعلام کرد: با اجرای مجموعه جدید سیاستهای پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور، رشد سپرده‌های بلند مدت رو به افزایش و سپرده‌های کوتاه مدت و دیداری رو به کاهش گذاشته است.

شایان ذکر است بیست و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی تحت عنوان «نظارت بانکی و سیاست‌های احتیاطی» در روزهای ششم و هفتم خرداد ماه سال جاری در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

علاقمندان به حضور در بخش‌های مختلف این همایش می‌توانند برای کسب اطلاعات لازم به وب سایت مربوطه به نشانی www.mbri.ac.ir/conf۲۲ مراجعه کرده و یا از طریق شماره تلفن‌های دبیرخانه اجرایی (۲-۶۶۵۹۶۶۶۱) تماس حاصل نمایند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.