راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

تأکید بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی بر تأمین مالی اسلامی

بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی در یک گزارش مشترک بر تأمین مالی اسلامی برای دستیابی به اهداف بانکداری تأکید کردند.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز انگلیس اعلام کرد، این دو نهاد بین‌المللی پنج‌شنبه گذشته در یک گزارش مشترک خواستار افزایش استفاده از سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در چهارچوب تأمین مالی اسلامی و ارائه خدمات بانکداری اسلامی در طیف وسیعی از مؤسسات خدمات مالی شدند.

در این گزارش مشترک که هفته گذشته منتشر شد، بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی با هدف سرمایه‌گذاری بر اساس تقسیم ریسک و ویژگی‌های تأمین مالی اسلامی در حمایت از دارایی، مجموعه‌ای از توصیه‌ها را اعلام کردند.

به گزارش رویترز، برخی از این توصیه‌ها بازتاب درخواست‌های پیشین این دو نهاد در زمینه مقررات تسهیل‌کننده تأمین مالی منطبق با شریعت و بهبود بازارهای ثانوی برای بدهی اسلامی بود.

این گزارش، همچنین بانک‌های اسلامی که تأمین مالی اسلامی را تحت کنترل خود دارند اما از تأمین مالی پروژه‌ها با دوره بازپرداخت وام طولانی‌تر سرباز می‌زنند را سرزنش کرد.

بر اساس این گزارش، بزرگ‌ترین چالش در دست‌یابی به ظرفیت بالقوه تأمین مالی اسلامی در سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت در حوزه زیربخش بانکداری اسلامی است.

بنا به این گزارش، بخش زیادی از دارایی‌های صنعت تأمین مالی اسلامی -که برخی آن را تا 80 درصد برآورد می‌کنند- در اختیار بانک‌های اسلامی است و اوراق قرضه اسلامی، بیمه‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک سهم کمتری از این دارایی دارند.

محصولات بانکداری اسلامی اغلب در چهارچوب مقرراتی مانند بانک‌های معمولی توسعه پیدا می‌کند و شامل ابزارهای منطبق با شریعتی هستند که به لحاظ اقتصادی شبیه ابزارهای نظیرشان در بانکداری ربوی هستند.

این امر منجر به اختصاص بیش از اندازه پس‌اندازها به ابزارهای مالی کوتاه و میان‌مدت می‌شود که به جای تقسیم ریسک بر انتقال ریسک تکیه دارند.

این دو نهاد بین‌المللی توصیه کرده‌اند که سیاست‌گذاران برای مقابله با این امر به توسعه بانک‌های سرمایه‌گذاری در بخش تأمین مالی اسلامی و مؤسسات مالی غیراسلامی که از تأمین مالی مبتنی بر سهام استفاده می‌کنند (مانند شرکت‌های لیزینگ، شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و شرکت‌های سرمایه‌گذاری جمعی یا تعاونی‌ها) بپردازند.

این گزارش که پیشرفت‌های صنعت بانکداری اسلامی در یک دهه گذشته را در 12 کشور بررسی کرده است، نیاز به محرک‌های مالیاتی و برنامه‌های بیمه اسلامی برای کمک به تمدید سررسید اوراق قرضه را نیز مورد تأکید قرار داد.

این گزارش می‌افزاید، استفاده از ابزارهای تأمین مالی اسلامی در صنعت خدمات مالی می‌تواند این صنعت را در منابع مالی جدیدی سهیم کند که ابزارهای اسلامی مانند وقف ایجاد می‌کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.