راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بانک مرکزی خاطیان و مسببان «مسائل اخیر» را تهدید به برخورد جدی کرد

در روزهای گذشته مشکلاتی که در سال‌های اخیر در سیستم بانکی رسوب کرده بود و بسیاری از کارشناسان مستقل نسبت به آن‌ها هشدار داده بودند به عرصه رسانه‌های عمومی کشیده شده است. رفتار بانک مرکزی در این مدت انکار وجود این مشکلات بوده است. نوک بیشتر اتهام‌ها هم به سمت رئیس‌کل بانک مرکزی است. بااین‌حال روابط عمومی بانک مرکزی در تمام این مدت سعی کرده همه نقدها را سیاسی و فتنه بداند و از زیر پاسخ به نقدها شانه خالی کند. در آخرین مورد هم روابط عمومی بانک مرکزی با انتشار خبری وعده داده که با مسببان و خاطیان مسائل اخیر برخورد جدی صورت می‌گیرد. متأسفانه در خبر بانک مرکزی چیزی در مورد هویت «مسببان و خاطیان مسائل اخیر» گفته نشده است. سیف هم در صحبت‌های خود از «حرکات عده‌ای ناآگاه علیه بازار پولی» گفته که آنها مشکلات را ایجاد کردند.

اگر می‌خواهید خلاصه خبر بانک مرکزی که مربوط به جلسه مدیران عامل بانک‌های کشور در بانک مرکزی است را بدانید این چند بند را ببینید. متن کامل خبر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی در ادامه این چند بند آمده است.

🔵 همه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری عضو یک خانواده هستند.

🔵 با خاطیان و مسببان مسائل اخیر برخورد جدی صورت می‌گیرد.

🔵 همگان موظف‌اند از «اعتماد» به‌عنوان سرمایه اصلی نظام بانکی پاسداری کنند.

🔵 شبکه بانکی با برخورداری از ده‌ها هزار کارمند و کارشناس و مدیر و با پشتوانه مهروموم‌ها و دهه‌ها تجربه، بازندگی همه مردم ایران پیوند خورده و انسجام دیرین حاصل‌شده میان جامعه و نظام پولی و بانکی بر اساس این‌گونه شایعه‌پراکنی‌ها آسیب نخواهد دید.

🔵 یکی از اقدامات موفق بانک مرکزی در این دوره، ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی است که در این مسیر، حجم نقدینگی در دست این مؤسسات از ۲۵ درصد به زیر ۱۰ درصد کاهش‌یافته است.

🔵 در جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی بر تداوم ساماندهی غیرمجاز‌ها در سال جاری توسط بانک مرکزی تأکید شد که تحقق این موضوع، نیازمند استمرار همراهی و همکاری همه نهادها ازجمله مجلس شورای اسلامی است.

با خاطیان و مسببان مسائل اخیر برخورد جدی صورت می‌گیرد

در جلسه عصر دیروز رئیس‌کل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک‌ها و مؤسسات اعتباری تأکید شد که شبکه بانکی کشور همچنان با سلامت و ثبات در خدمت مردم و اقتصاد کشور است و مدیران و کارشناسان نظام بانکی، بدون توجه به حاشیه‌های ایجادشده، حرکت خود را در جهت اصلاحات ساختاری ادامه خواهند داد.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، در این جلسه دوساعته که به افطار ختم شد، رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه همه بانک‌ها و مؤسسات اعتباری عضو یک خانواده هستند، گفت: «با خاطیان و مسببان مسائل اخیر برخورد جدی صورت می‌گیرد»

دکتر ولی اله سیف گفت: «شبکه بانکی با برخورداری از ده‌ها هزار کارمند و کارشناس و مدیر و با پشتوانه مهروموم‌ها و دهه‌ها تجربه، بازندگی همه مردم ایران پیوند خورده و انسجام دیرین حاصل‌شده میان جامعه و نظام پولی و بانکی بر اساس این‌گونه شایعه‌پراکنی‌ها آسیب نخواهد دید.»

وی با تأکید بر اینکه دلیلی وجود ندارد که مردم و مشتریان و سپرده‌گذاران در سراسر کشور، نسبت به سپرده‌گذاری و تعامل با بانک‌ها و مؤسسات اعتباری مجوز دار، بی‌اعتماد شوند، اطمینان داد نظام بانکی با سلامت و ثبات به فعالیت خود ادامه می‌دهد و همگان موظف‌اند از «اعتماد» به‌عنوان سرمایه اصلی نظام بانکی پاسداری کنند. سیف همچنین بر لزوم انسجام و همکاری همه‌جانبه در شبکه بانکی کشور به‌منظور خنثی‌سازی تحرکات عده‌ای ناآگاه علیه بازار پولی تأکید کرد.

سیف همچنین با اشاره به ساماندهی مؤسسات غیرمجاز در دولت یازدهم افزود: «یکی از اقدامات موفق بانک مرکزی در این دوره، ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی است که در این مسیر، حجم نقدینگی در دست این مؤسسات از ۲۵ درصد به زیر ۱۰ درصد کاهش‌یافته است و بانک مرکزی با جدیت این موضوع را ادامه خواهد داد تا به فضل الهی در سال ۱۳۹۷ موسسه خارج از کنترل بانک مرکزی نداشته باشیم.»

رئیس‌کل بانک مرکزی با تقدیر از حمایت‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه و دیگر نهادها برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی خاطرنشان کرد: «در جلسه اخیر شورای عالی امنیت ملی بر تداوم ساماندهی غیرمجازی‌ها در سال جاری توسط بانک مرکزی تأکید شد که تحقق این موضوع، نیازمند استمرار همراهی و همکاری همه نهادها ازجمله مجلس شورای اسلامی است.»

 

تقدیر از خدمات نظام بانکی برای اقتصاد کشور

قائم‌مقام بانک مرکزی در این جلسه به اثرگذاری سیاست سال گذشته در خصوص تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: «طرح حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط در سال گذشته اثرات مثبتی داشت که در آمار رشد اقتصادی کشور فراوان است چراکه باعث ایجاد تحرک در بخش صنعت و بهبود مستمر آمار این بخش شد.»

اکبر کمیجانی افزود: «بر همین اساس با آغاز سال جاری بر ادامه این سیاست تأکید شد و بانک مرکزی بخشنامه مربوطه را به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ارسال کرد. در این بخشنامه به تأمین مالی ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی برای ۲۱ هزار واحد کوچک و متوسط اشاره‌شده است. بنابراین ما از بانک‌ها می‌خواهیم فعالانه در این طرح مشارکت کنند و در کنار تصمیمات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کار عظیم سال گذشته را تداوم دهند چراکه این بنگاه‌ها به حمایت از اشتغال کمک می‌کنند و این موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری در سال جاری است.»

وی همچنین با تقدیر از عملکرد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج طی سال گذشته گفت: «ما تکلیف بزرگی در این خصوص داریم و با توجه به نیازی که در اقشار مردم وجود دارد باید عزم جدی برای کوتاه شدن صف دریافت وام ازدواج داشته باشیم.»

کمیجانی در خصوص خرید تضمینی گندم و تأمین مالی آن توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری تصریح کرد: «شبکه بانکی در طرح خرید تضمینی گندم همچنان در کنار دولت است و برای این موضوع، تأمین مالی به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال به پنج بانک ابلاغ‌شده است.»

 

بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در کنار بانک مرکزی هستند

در این جلسه کوروش پرویزیان، رئیس کانون بانک‌های خصوصی، با تأکید بر ادامه سیاست ساماندهی مؤسسات غیرمجاز توسط بانک مرکزی، از اعضای هیئت دولت خواست در این مسیر، بیش‌ازپیش، یاری‌رسان بانک مرکزی باشند.

وی افزود: «رسانه‌های جمعی و صداوسیما باید به حفظ آرامش جامعه کمک کنند و از انتشار مسائلی که چهره شبکه بانکی را مخدوش می‌کند، بپرهیزند چراکه نظام بانکی موتور محرک اقتصاد کشور است و با حرکت صحیح خود می‌تواند به تولید و رشد اقتصادی در کشور کمک کند.»

حسین زاده، رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی در این جلسه گفت: «بانک‌های دولتی در کنار بانک مرکزی هستند و تأکید می‌کنیم مردم به شایعات توجه نکنند. متأسفانه بعضاً مشاهده می‌شود سپرده‌گذاران بزرگ به بانک‌های دولتی مراجعه می‌کنند و درخواست سود نامتعارف دارند اما ما به این درخواست‌ها پاسخ نمی‌دهیم.»

برخی از مدیران عامل بانک‌های خصوصی نیز با تأکید بر اینکه متأسفانه مشاهده می‌شود که برخی تحرکات و رواج شایعات در خصوص بانک‌ها از خارج از کشور هدایت می‌شود، گفت: «رسانه‌های معاند به‌شدت در تلاش‌اند چهره نظام بانکی ایران را مخدوش جلوه دهند و برخی رسانه‌های داخلی نیز در این مسیر ناخواسته با آن‌ها همکاری می‌کنند. ایشان خواستار برخورد جدی با شایعه‌پراکنان و دروغ‌پردازان شدند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.