پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
معرفی فناوري جدید در زمینه بانکداری: چکهاي الکترونيکي
پژوهشگران موفق به ارائه نوعي «دسته چک الکترونيکي» شده اند که در پايان کار، رسيد چاپي به کاربر تحويل مي دهد و به اين طريق، دغدغههاي مربوطه کاهش مي يابد.
به گزارش پایگاه خبر رسانی راه پرداخت به نقل از شرکت ملي انفورماتيک، افراد با استفاده از اين دسته چک الکترونيکي ميتوانند از طريق اينترنت، پول مبادله کنند و در عين حال يک رسيد فيزيکي از کارکرد خود بگيرند. استفاده از اين فناوري، هزينههاي پردازش و انتقال موجودي در بانکها از طريق چکهاي کاغذي را حذف ميکند.
افرادي که توانايي و يا قصد استفاده از سرويسهاي بانکداري اينترنتي مرسوم ندارند، با استفاده از اين فناوري ميتوانند به طور الکترونيکي پول خود را نقل و انتقال دهند. در اين روش کاربر با استفاده از يک قلم نوري، مبلغ مورد نظر خود را ثبت کرده و آن را به حساب بانکي گيرنده پول واريز مي نمايد. اين قلم نوري از يک دوربين ريز براي ثبت ضربات بر روي ميلياردها نقاط ريز چاپ شده بر روي سطح برخوردار است.
اين پروژه توسط محققان دانشگاه نيوکاسل اجرا شده است. دکتر جان وينس (John Vines) يکي از مديران بخش Culture Lab دانشگاه نيوکاسل گفت: هدف اوليه پژوهشگران از طراحي و توسعه اين فناوري، کمک به سالمندان بوده است ولي بعداً مشخص شد که اين فناوري ميتواند کاربردهاي گسترده تري داشته باشد. طبق بررسي هاي صورت گرفته، در سال گذشته 73 درصد افراد بالاي 65 سال از چک استفاده کرده اند.
وي افزود: به عنوان مثال ارسال يک چک در تعطيلات کريسمس يا فرستادن کارت پستال تبريک روز تولد، کاري است که بسياري از مردم انجام ميدهند و فقط به سالمندان اختصاص ندارد. بر اساس اين گزارش، در انگلستان کاربري چک از سال 1990 بسيار کاهش يافته است اما هنوز روزانه 3.5 ميليون برگه چک نوشته مي شود. اين رقم در سال 1990، بالغ بر 11 ميليون فقره بوده است.