راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

تلگرام بات پرداخت درون برنامه‌ای خود را معرفی کرد

نسخه چهارم اپلیکیشن تلگرام روز پنج‌شنبه به سه‌ به‌روزرسانی عمده منتشر شد: پیام‌های ویدیویی و تلسکوپ، پلتفرم انتشار محتوا  Instant View و API برای پرداخت از طریق بات‌های تلگرام. پیش از این هم مدیرعامل تلگرام یعنی پاول دورف با انتشار تصاویری در اینستاگرام خود خبر داده بود که در حال فعالیت برای ایجاد ابزار پرداخت درون‌برنامه‌ای در  تلگرام هستند. البته این ابزار هنوز نهایی نشده و این که در ایران و با کارت‌های شتابی هم بتواند مورد استفاده قرار گیرد احتمالا در آینده نزدیک ممکن نیست.

تلگرام می‌خواهد مسئله‌ای را حل کند که پیش از او خیلی‌های دیگر به شکل دیگری آن را حل کرده‌اند. تلگرام از دنیایی صحبت می‌کند که بتوانید با فشار یک دکمه پول پیتزایی که سفارش داده‌اید را پرداخت کنید، پول کفشی که خریده‌اید را بدهید و پول کرایه تاکسی را بدهید؛ همه هم فقط با یک اشاره شما در تلگرام. البته پیش از تلگرام پیام‌رسان وی‌چت در چین پیشتاز استفاده از پرداخت‌های درون برنامه‌ای بوده و همین الان هم کاربران زیادی در چین دارد. پیام‌رسان پرطرفدار واتس‌اپ هم اخیرا تلاش‌هایی برای ایجاد پرداخت درون‌برنامه‌ای در هند را آغاز کرده است. تلگرام هم برای عقب نماندن از قافله Bot Payments API را معرفی کرده است.

سناریو هم به این صورت است که شما وقتی می‌خواهید خریدی را انجام دهید، فروشنده به کمک این بات دکمه پرداخت ایجاد می‌کند و شما با فشار دادن دکمه و وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود پرداخت را انجام می‌دهید. این بات قابلیت ذخیره اطلاعات کارت شما را هم دارد و با اپل‌پی هم کار می‌کند. تلگرام برای تست این ویژگی دو بات ایجاد کرده که می‌توانید تا مرحله وارد کردن اطلاعات کارت بانکی بروید. اولین بات به شما «ماشین زمان» می‌فروشد و دیگری ابزار پذیرش کمک‌های مالی شما به تلگرام است.

برای تست این ویژگی می‌تواند از بات @shopbot و @telegramdonte استفاده کنید.

در حال حاضر بیشتر توسعه‌دهندگان از استرایپ برای ساخت دکمه پرداخت استفاده می‌کنند. تلگرام با ابزاری که معرفی کرده می‌خواهد پلتفرمی برای همه ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت در سرتاسر جهان باشد. تلگرام با توجه به محلی که فروشنده و خریدار قرار دارند به بهترین ارائه‌دهنده خدمات پرداخت که کمترین کمیسیون و کارمزد را می‌گیرد متصل می‌شود. آنها ادعا کرده‌اند به زودی در ۱۹۰ کشور دنیا با همکاری ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت محلی این ابزار آماده سرویس است.

با این که ایرانی یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که مردم آن از تلگرام استفاده می‌کنند در کشورهایی که تلگرام به آنها اشاره کرده نامی از ایران نیست و با توجه به محدودیت‌هایی که در ایران وجود دارد به نظر نمی‌رسد در آینده نزدیک هم این امکان در تلگرام برای ایرانی‌ها قابل استفاده شود. هند (با همکاری RazorPay)، نیجریه، غنا، اوگاندا و آفریقای جنوبی (با همکاری FlutterWave) از جمله کشورهایی هستند که به زودی امکان استفاده از بات پرداخت تلگرام را پیدا می‌کنند. بعد از این چند کشور روسیه (با همکاری Yandex.Money و Qiwi ) و ازبکستان (با همکاری Payme) در صف قرار دارند.

تلگرام اطلاعات کارت بانکی افراد را ذخیره نمی‌کند و برای تسهیل انجام تراکنش‌های مالی کارمزد و کمیسیونی نمی‌گیرد. باید منتظر ماند و دید که توسعه‌دهندگان بات‌های تلگرام در آینده نزدیک چگونه از این ابزار استفاده خواهند کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.