پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
۲۶ بهمن ماه ایران کیش به بورس میرود
مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایرانکیش از برگزاری نشست معارفه شرکت ایرانکیش در روز دوشنبه ۲۴ بهمن و عرضه سهام در روز ۲۶ بهمن در بورس تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، سید مجید میرکبیری با بیان اینکه صنعت پرداخت الکترونیک در ایران از جمله صنایع نسبتا نوپا است و فعالیتهای جدی در این حوزه از حدود سالهای ۸۲-۸۳ در کشور آغاز شده است، تاکید کرد: به طور کلی ارایه زیر ساختهای مرتبط با خدمات پرداخت الکترونیک با هدف انتقال الکترونیکی وجوه، فراهمسازی امکان انواع پرداختهای الکترونیک و در نهایت کاهش استفاده از پول نقد در جامعه و ترویج استفاده از کارت به جای آن از جمله مهمترین فعالیتهایی است که هماکنون فعالان این صنعت در حال انجام آنها هستند.
وی در خصوص سهامداران عمده این شرکت گفت: در حال حاضر شرکت ملی انفورماتیک با ۳۵ درصد، شرکت سرمایهگذاری ایرانیان با ۳۱.۳ درصد، شرکت سرمایهگذاری خوارزمی با ۲۴ درصد و شرکت خدمات انفورماتیک با ۶ درصد سهامداران عمده شرکت به حساب میآیند.
میرکبیری تصریح کرد: هماکنون نماد شرکت ایرانکیش (ر کیش) در تابلوی دوم بورس درج شده است و نشست معارفه هم در روز دوشنبه ۲۴ بهمن انجام خواهد شد. امیدواریم روز۲۶ بهمن عرضه سهام در بورس تهران انجام شود.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ثبات در ساختار مالی و سودآور بودن سهام یک شرکت، در خصوص وضعیت سودآوری شرکت ایرانکیش طی سالهای اخیر گفت: این شرکت با بهرهگیری از متخصصان صنعت پرداخت الکترونیک و هدفگذاری و انتخاب استراتژیهای صحیح منطبق با تجربیات بینالمللی و وضعیت کشور، شاهد رشد مناسبی طی سالهای اخیر بوده بهطوریکه سود عملیاتی شرکت در سال مالی ۱۳۸۷ بالغ بر ۵۵ میلیارد و ۵۱۹ میلیون ریال، در سال مالی ۱۳۸۸ بالغ بر ۸۹ میلیارد و ۶۳۸ میلیون ریال، در سال مالی ۱۳۸۹ بالغ بر ۳۴۴ میلیارد و ۵۲۷ میلیون ریال و در شش ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۰ بالغ بر ۳۱۶ میلیارد و ۳۹۴ میلیون ریال بوده است.
میرکبیری افزود: این فرایند از یک سو بیانگر نحوه عملکرد شرکت و ساختار و ثبات مالی آن در آینده و از سوی دیگر نشانگر وجود پتانسیلهای فراوان در بازار ارایه خدمات پرداخت الکترونیک برای توسعه رشد و سودآوری شرکتهای فعال در این عرصه در آینده است.
وی در پایان در پاسخ به این سوال که وضعیت و جایگاه شرکت ایرانکیش در صنعت پرداخت الکترونیک کشور چگونه است؟ تصریح کرد: این شرکت پس از تاسیس در سال۱۳۸۲ فعالیت خود را طی همکاری با بانک صادرات ایران به عنوان ارایه کننده خدمات پرداخت به این بانک آغاز و پس از آن نیز بانک مرکزی ضمن تایید صلاحیت و فعالیتهای شرکت، مجوز نهایی و رسمی ارایه خدمات پرداخت الکترونیک را به ایرانکیش اعطا کرد. هماکنون شرکت علاوه بر بانک صادرات قرارداد همکاری با بانک ملی ایران را نیز به سبد قراردادهای کلان خود افزوده و به تازگی بانک سپه نیز شرکت ایرانکیش را برای توسعه شبکه کارتخوانهای فروشگاهی خود برگزیده و قرارداد همکاری با این بانک نیز منعقد شده است.
وی افزود: پس از آغاز دور جدید فعالیتهای شرکت از سال ۱۳۸۴ توسعه شبکه کارتخوانهای فروشگاهی به عنوان اصلیترین زیرساخت پرداخت الکترونیک در دستور کار شرکت قرار گرفت و در نتیجه هماکنون شرکت ایرانکیش مالک بزرگترین شبکه پایانههای فروش کشور با بیش از ۳۵۰ هزار عدد پایانه فروش منصوبه است که بر اساس آمارهای بانک مرکزی تا پایان شهریور ۹۰ در حدود ۲۲درصد از سهم بازار در این حوزه به تنهایی متعلق به شرکت ایرانکیش است.