پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
EFT POS برگرفته از حروف اول کلمات Electronic Funds Transfer at Point Of Sale میباشد که معنی پرداخت هزینه به صورت الکترونیکی در محل ارائه خدمات را میدهد و امروزه در شبکههای پرداخت و بانکی کاربردی گسترده دارد.
پایانه فروش یا همان EFT POS، دستگاهی است که برای پرداخت هزینه خرید و بدون نیاز به پول نقد و با استفاده از کارت بانکی مورد استفاده قرار میگیرد. در این فرایند، مشتری کارت خود را به فروشنده که پایانه را در اختیار دارد، تحویل میدهد. فروشنده با توجه به نوع کارت که ممکن است مغناطیسی و یا هوشمند باشد، آن را در کارتخوان پایانه کشیده و یا در قسمت کارتخوان کارت هوشمند قرار می-دهد. بعد از مشخص مبلغ خرید توسط فروشنده و تائید آن توسط مشتری (منظور از مشتری، کسی است که دارنده کارت بوده و می-خواهد هزینه خرید را با کارت پرداخت نماید)، رمز خود را در پایانه وارد مینماید. پایانه در این مرحله با توجه به نوع کارت، با مرکز مدیریت کارت که در بانک صادر کننده کارت قرار دارد، ارتبط برقرار نموده و اطلاعات خرید را در قالب یک تراکنش ارسال مینماید. در مرکز بر روی اطلاعات ارسال شده از طرف پایانه که شامل اطلاعات محرمانه مشتری مانند رمز، شماره کارت، تاریخ اعتبار و سایر پارامترهای دیگر میباشد، پردازشهای لازم انجام شده و پاسخ عملیات برای پایانه ارسال میشود. در صورتی که عملیات در مرکز تائید شده باشد، مبلغ مشخص شده از حساب مشتری کسر شده و به حساب فروشنده واریز میگردد. پایانه بعد از دریافت پاسخ از مرکز، در صورتی که عملیات تائید شده باشد، معمولا در دو نسخه اقدام به چاپ رسید عملیات مینماید که یک نسخه آن متعلق به مشتری و نسخه دیگر متعلق به فروشنده میباشد. در صورتی که عملیات در مرکز تائید نشده باشد، در این صورت پایانه با توجه به نوع پاسخ ارسال شده از مرکز، پیغام مناسب را در صفحه نمایش میدهد. آنچه که خرید با این روش را از روش سنتی آن متمایز میکند این است که این عملیات و پرداخت هزینه خرید در چند ثانیه انجام میشود و قبل از اینکه مشتری خریدهای خود را در کیف خود قرار دهد، هزینه خرید نیز پرداخت شده است. علاوه بر آن از تبادل پول نقد در قالب اسکناس و یا مسکوک نیز جلوگیری مینماید. مشتری معمولا میتواند در کنار عملیات خرید، درخواست پول نقد را از فروشگاه نیز بکند که معمولا فروشندهها آن را انجام میدهند. این عملیات از یک سفر برای مراجعه به بانک یا یک خودپرداز برای دریافت پول نقد توسط مشتری و یا واریز مبلغ موجود در صندوق فروشگاه یا قسمتی از آن توسط فروشنده، جلوگیری میکند.
امروزه خدمات مختلفی توسط شرکتهای ارائه کننده خدمات پرداخت در پایانههای فروشگاهی ارائه میشود که از اهم آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. خرید کالا و خدمات
۲. دریافت موجودی کارت مشتری
۳. برگشت تمام یا قسمتی از خریدهای انجام شده
۴. پرداخت قبوض مختلف
۵. خرید اعتبار برای تلفنهای همراه
در سایر مطالب مرتبط با خدمات در شبکه پرداخت، در مورد این خدمات صحبت شده است.