راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مدیرعامل زرپاد در گفت‌وگو با راه پرداخت: بازگشایی درگاه‌ پلتفرم‌های فروش طلا در انتظار چهار شرط مبهم

رفیع‌پور: امروز (۱۸ تیر ماه) پس از حدود سه هفته، به ما اعلام شده که باید برای باز شدن مجدد درگاه‌ها به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نامه‌نگاری کنیم و منتظر اعلام «چهار شرط» برای بازگشایی باشیم

پس از تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک ایران، درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های آنلاین خریدوفروش طلای‌‌ آب‌شده مسدود شدند. در ابتدا عنوان شد توقف فعالیت این پلتفرم‌ها به دلیل تعطیلی بورس است و پس از باز شدن بازار سرمایه فعالیت آنها نیز به حالت قبل بازمی‌گردد. این در حالی است که یک هفته از باز شدن بازار بورس می‌گذرد و پلتفرم‌های طلا همچنان با مشکل مسدودی درگاه پرداخت دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در ادامه روایت شاهین رفیع‌پور، مدیرعامل پلتفرم زرپاد از بسته شدن درگاه‌های پرداخت، مدیریت بحران در این دوره و شرایط بازگشایی مجدد درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های آنلاین طلا را می‌خوانیم.


توقف فروش طلا با ارسال یک پیامک


شاهین رفیع‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار راه پرداخت بیان کرد: «در نخستین روز وقوع جنگ تحمیلی، تنها از طریق یک تماس تلفنی و یک پیامک از سمت اتحادیه به ما اعلام شد که فروش طلا متوقف شود. ساعاتی بعد هم اطلاع دادند که درگاه‌های پرداخت ظرف چند ساعت آینده بسته خواهد شد. پیگیر علت شدیم، اما فضای عمومی کشور به شدت بحرانی و متشنج بود و امکان پیگیری مؤثر فراهم نبود. در نهایت اعلام شد که این تصمیم، «بر اساس شرایط اضطراری جامعه» اتخاذ شده است، بدون آنکه مشخص شود مبنای قانونی آن چیست یا از طرف کدام نهاد دستور داده شده است.»

او افزود: «این تصمیم به صورت ناگهانی، غیرشفاف و بدون اطلاع‌رسانی رسمی، ما را در موقعیتی قرار داد که خارج از کنترل‌مان بود. تنها راهکار ممکن برای ما این بود که با پذیرش شرایط، تمرکزمان را بر حمایت از مشتریان بگذاریم. در تمام این مدت، مرکز تماس و پشتیبانی آنلاین ما فعال بود و حتی ساعات پاسخ‌گویی را تا ساعت ۱۲ شب افزایش دادیم تا بتوانیم به حجم بالای تماس‌ها و درخواست‌ها پاسخ دهیم.»

مدیرعامل پلتفرم زرپاد با اشاره به این که با بسته شدن درگاه پرداخت، امکان خرید برای مشتریان متوقف شد، عنوان کرد: «زرپاد بر خلاف برخی دیگر از پلتفرم‌ها، فروش خود را تعطیل نکرد و امکان برداشت را نیز مسدود نکرد. با وجود فشار نقدینگی شدید و توقف کامل ورودی‌های مالی، تلاش کردیم تمام درخواست‌های برداشت مشتریان را بدون تأخیر و محدودیت انجام دهیم. حتی در زمان‌هایی که اختلالات زیرساختی بانکی وجود داشت، تمام پرداخت‌ها در نهایت طی چند ساعت یا یک روز انجام شد. هیچ شکایتی ثبت نشد و رضایت مشتریان حفظ شد.»


چهار شرط برای بازگشایی درگاه‌های پرداخت پلتفرم‌های طلا


رفیع‌پور بیان کرد: «امروز (۱۸ تیر ماه) پس از حدود سه هفته، به ما اعلام شده که باید برای باز شدن مجدد درگاه‌ها به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نامه‌نگاری کنیم و منتظر اعلام «چهار شرط» برای بازگشایی باشیم. شروطی که هنوز مشخص نشده‌اند.»

او افزود: «این روند، به‌راستی شبیه یک طنز تلخ در تاریخ اقتصاد دیجیتال کشور است؛ پلتفرم‌هایی که با تمام توان در شرایط بحرانی به ایفای تعهداتش پرداخته، حالا باید برای بازگشت به روال عادی، نامه بدهد و شروطی ناعادلانه را بپذیرد؛ در حالی‌که تعلیق درگاه نه با نامه، نه با اطلاع رسمی، که فقط با یک تماس تلفنی رخ داده بود.»

مدیرعامل زرپاد عنوان کرد: «واقعیت این است که در این بحران، عملکرد ما و بسیاری دیگر از پلتفرم‌های طلا، قابل دفاع و شفاف بود. از ابتدا ساختارهایی را برای تحویل فیزیکی شمش استاندارد فراهم کرده بودیم که موجب شد کمترین اختلال را در خدمت‌رسانی تجربه کنیم. هیچ تعدیلی در منابع انسانی صورت نگرفت، هیچ توقفی در کار نیفتاد، و با تمام ظرفیت به تعهدات‌مان پایبند بودیم.»

رفیع‌پور ادامه داد: «اکنون که صحبت از باز شدن درگاه‌هاست، هنوز اطلاعی از شروط اعلامی نداریم. با این حال مطمئنیم که هر شرطی باشد، احتمالاً از پیش در مجموعه ما رعایت شده یا زیرساختش فراهم بوده است.»


زرپاد پاسخگوی اعتماد مردم


به گفته مدیرعامل زرپاد، پلتفرم زرپاد نه تنها در این دوره بحرانی، بلکه در دوره‌ای طولانی‌تر نیز زیر شدیدترین فشارها، اتهامات و محدودیت‌های نهادهای مختلف قرار داشت. تدوین ضوابط و آیین‌نامه‌هایی که یا به سرانجام نرسید یا اساساً فاقد بنیان تخصصی بود. با این‌حال، ما نشان دادیم که می‌توانیم پاسخ‌گوی اعتماد مردم باشیم.»

او افزود: «ما به مردم بدهکاریم؛ به اعتمادشان، به همراهی‌شان و به اینکه در سخت‌ترین شرایط کنار ما ماندند. امید داریم با بازگشت عقلانیت به تصمیم‌گیری‌های کلان، مسیر فعالیت شفاف و قانونی کسب‌وکارهای آنلاین طلا هموار شود و اقتصاد دیجیتال کشور بتواند از این بحران عبور کند.»


سیاست سکوت زرپاد


رفیع‌پور در پاسخ به این پرسش که چرا نام زرپاد در بیانیه پلتفرم‌های آنلاین طلا در واکنش به محدودسازی درگاه‌های پرداخت نبود، گفت: «در آن مقطع، سیاست ما «سکوت» بود؛ چراکه احساس می‌کردیم بحرانی که رخ داده، گسترده‌تر از یک موضوع صنفی است و تمرکز اصلی‌مان باید بر مشتریان و همراهانی باشد که طی این سال‌ها به ما اعتماد کرده‌اند. به همین دلیل، صرفاً از طریق بیانیه‌هایی کوتاه در درون پلتفرم خود، بر استمرار انجام تعهداتمان تأکید کردیم و اعلام کردیم که هیچ‌گونه وقفه‌ای در خدمت‌رسانی رخ نخواهد داد.»

او افزود: «در آن شرایط، ورود به بحث‌های صنفی یا جست‌وجوی مقصر را مؤثر نمی‌دانستیم. هرچند تصمیماتی که اتخاذ شده بود را از اساس اشتباه، پرخطر و حتی در برخی موارد فاجعه‌بار می‌دانستیم. با این حال تمام تمرکز خود را معطوف به حفظ اعتماد کاربران، اطلاع‌رسانی شفاف از طریق پیامک و پلتفرم، و عمل به تعهدات‌مان کردیم. کاربران نیز با دیدن تداوم خدمات، اطمینان بیشتری پیدا کردند. ترجیح دادیم به‌جای حضور در رسانه‌ها، صرفاً در عمل پاسخگو باشیم.»

مدیرعامل زرپاد بر این باور است که این تصمیم، کاملاً درست بوده زیرا اولویت اصلی زرپاد، نه جنجال رسانه‌ای، بلکه تأمین نیاز مشتری و ایفای تعهدات بود.

رفیع‌پور در مورد آینده و باز شدن مجدد درگاه‌ها عنوان کرد: «تا این لحظه، از شروط دقیق و رسمی اطلاعی نداریم. با این حال، پیش‌بینی ما این است که هر شرطی که مطرح شود، به‌احتمال زیاد پیش از این در مجموعه ما رعایت شده یا زیرساخت آن موجود است. پیش از این نیز بسیاری از الزامات را، چه در سطح صنفی و چه در سطح نظارتی، در فرایندهایمان پیاده کرده‌ایم.»

او با تاکید بر این که در صورت طرح شروط جدید، حتماً اقدامات لازم را متناسب با آن‌ها انجام خواهیم داد، تصریح کرد: «هیچ نکته مبهمی در عملکرد خود نداریم و همه فعالیت‌هایمان مبتنی بر استانداردسازی در عرضه شمش طلا، تولید شمش‌های طلای مورد تأیید سازمان ملی استاندارد و تلاش برای هدایت رفتار مصرف‌کنندگان از خرید طلای آب‌شده یا دست‌دوم به سمت شمش‌های استاندارد بوده است. حتی در ایام بحرانی نیز توانستیم خدمات خود را با کیفیت مناسب به مشتریان ارائه دهیم و تحویل فیزیکی شمش‌ها بدون مشکل انجام شد.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.