پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل جیاسامپی: در روزهای ابتدایی با ناپایداری و اختلال مواجه بودیم اما با تمهیدات و اقداماتی که انجام دادیم، اکنون به پایداری رسیدهایم
روحاله پرنیان، مدیرعامل جیاسامپی در گفتوگو با راه پرداخت درباره وضعیت سرویسدهی این شرکت در روزهای اخیر و با توجه به کاهش پهنای باند و اختلال در اینترنت، گفت: «در روزهای ابتدایی که شرایط کشور خاص شد، با ناپایداری و اختلالهای شدیدی مواجه بودیم. اما با تمهیدات و اقداماتی که انجام دادیم، اکنون به پایداری رسیدهایم.»
پرنیان در ادامه درباره استفاده گسترده کاربران از فیلترشکنها و تأثیر آن بر خدمات جیاسامپی توضیح داد: «استفاده از فیلترشکنها منجر به ناپایداری بیشتر در شبکه میشود. این موضوع بهطور کلی کیفیت اینترنت را کاهش داده و حس اختلال مضاعفی را برای کاربران ایجاد میکند.»
او در پاسخ به این سؤال که در صورت بروز آسیبهای جدی به زیرساختهای حیاتی کشور، مانند شبکه پرداخت یا اینترنت، چه راهکارهای جایگزینی برای ادامه سرویسدهی در نظر دارند، گفت: «در چنین شرایطی، راهکار جایگزین سریعی وجود ندارد؛ چرا که کل اکوسیستم پرداخت به شبکههای متمرکزی مانند شاپرک و شتاب وابسته است. روشهای جایگزین غیرمتمرکز نیز، به دلیل عدم فراگیری در میان عموم مردم، در کوتاهمدت راهگشا نخواهند بود. با این حال، ما شبکهای غیرمتمرکز در پرداخت در نظر گرفتهایم که در صورت بروز مشکل، قابلیت جایگزینی دارد؛ هرچند همانطور که گفتم، این راهکار در سطح عمومی کاربرد محدودی خواهد داشت.»
او در ادامه به راهکارهایی که برای مدیریت شرایط فعلی کشور در پیش گرفتهاند اشاره کرد و گفت: «اولین اقدام ما، اجرای دورکاری برای پرسنل بود. این تصمیم گرچه ضروری بود، اما منجر به اختلال در برخی سرویسهایی شد که نیازمند حضور فیزیکی یا عملیات حضوری هستند. در نتیجه، طبیعتاً برخی از خدمات ما متوقف یا کند شدهاند.»
پرنیان در پایان سخنان خود به موضوع فیلترینگ و تأثیر آن بر امنیت و اطلاعرسانی اشاره کرد و گفت: «در شرایطی که همدلی عمومی برای مقابله با تهدید خارجی شکل گرفته، لازم است فیلترینگی که به امنیت آسیب میزند، کنار گذاشته شود و در مقابل، زمینه برای اطلاعرسانی دقیق و شفاف فراهم شود. طبیعتاً برای مقابله با کانالهای مخرب، باید به صورت موردی و از طریق اقدامات عملیاتی، جلوی فعالیت آنها را گرفت؛ نه اینکه به دلیل وجود این کانالها، کل اینترنت دچار اختلال شود.»