راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

ثبات مالی و سودآوری؛ شانزدهمین سالروز خصوصی‌سازی و ورود سهام بانک تجارت به بورس

در آستانه شانزدهمین سال خصوصی‌سازی بانک تجارت، این بانک با پشت سر گذاشتن ۷ سال زیان‌دهی، در ۴ سال اخیر به سودآوری پایدار دست یافته و نرخ کفایت سرمایه خود را از ۲.۰۸ درصد در سال ۹۸ به ۸.۳ درصد رسانده است

هادی اخلاقی مدیرعامل بانک تجارت در شانزدهمین سالروز خصوصی‌سازی و ورود سهام این بانک به بورس اوراق بهادار بیان کرد: «بانک تجارت در طی ۱۶ سال گذشته فرازوفرودهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. خوشبختانه در یک دوره ۴ساله پیاپی شاهد ثبات مالی این بانک بوده‌ایم. به‌عنوان‌مثال، در زمینه سودآوری، در دوره ۴ سال گذشته سودآوری را تجربه کردیم و تجربه ۷ سال زیان‌بار بودن بانک را پشت سر گذاشتیم.»

او درباره افزایش نرخ کفایت سرمایه بانک گفت: «نرخ کفایت سرمایه بانک که در سال ۹۸ کمتر از ۲.۰۸ درصد بود، در این ۴ سال به ۸.۳ درصد رساندیم و امیدواریم این شاخص را در پایان یک دوره ۴ساله به ۱۴ درصد افزایش دهیم. وقتی شاخص کفایت سرمایه زیر ۸ درصد باشد، امکان توزیع سود وجود نخواهد داشت؛ ازاین‌رو، این افزایش برای سهام‌داران محترم حتماً حائز اهمیت است. امیدوارم امسال، پس از گذشت حدود ۱۰ سال با نرخ سودآوری منفی و شاخص کفایت زیر ۸ درصد، توانسته باشیم با توزیع سود مناسب، سهام‌داران را دلگرم کنیم.»

اخلاقی با اشاره به تغییر استراتژی بانک تجارت بیان کرد: «بانک خود را موظف می‌داند که از ارزش واقعی سهم خود در بازار حمایت منطقی داشته باشد. بانک تجارت در سه سال گذشته با تغییر استراتژی خود، مدل کسب‌وکار و بیزینس مدل خود را تغییر داده است؛ به‌گونه‌ای که به‌جای تأکید بر واسطه‌گری وجوه به‌عنوان فعالیت و استراتژی اصلی بانک، به خدمات کارمزد محور روی آورده‌ایم تا بتوان سودآوری بانک را در یک بازه بلندمدت زمانی تضمین کرد. به همین دلیل، خدمات پایه بانکداری را در قالب محصولات متنوع به مشتریان عرضه می‌کنیم و تأکیدمان بر تأمین مالی مشتریان خرد، کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ است. به همین خاطر، در بازار سرمایه و خارج از آن می‌بینید که تأمین مالی بانک تجارت نسبت به منابع نقد در اختیارش، بیشتر از چیزی است که در نظام بانکی متداول است.»

مدیرعامل بانک تجارت در ادامه گفت: «در سال ۱۴۰۳ بانک تجارت به‌ازای هر ۱۰۰ واحد سپرده در اختیار، ۱۴۱ واحد تأمین مالی کسب‌وکارهای خرد، متوسط و بزرگ و تأمین مالی اشخاص حقیقی را عهده‌دار شده است، اما این نسبت در نظام بانکی کمتر از ۷۰ واحد است. ما با اتکا بر این استراتژی و با توسعه ظرفیت‌های بانک امیدواریم که دوره بلند مدتی را بتوانیم با سودآوری قابل‌قبول کار خود را توسعه دهد، ضمن اینکه در بانک تجارت خارج‌شدن از بنگاه‌داری، کم‌کردن سهم خودمان از فعالیت‌های اقتصادی غیرمرتبط با فعالیت اصلی‌مان به‌صورت عینی در دستور کار قرار دارد، به‌گونه‌ای که ما در سال گذشته ۴۲ همت شرکت‌ها و دارایی‌های ثابت بانک را واگذار کردیم و تلاش کردیم با واردکردن این عدد به کسب‌وکار اصلی بانک بتوانیم سود عملیاتی برای بانک و سهام‌داران خود ایجاد کنیم.»

اخلاقی در انتها با اشاره به وصول مطالبات بانک تجارت عنوان کرد: «رویکرد دیگر بانک، وصول مطالباتی است که عمدتاً از شرکت‌های دولتی و بخشی هم دولت انجام دادیم. در سال ۱۴۰۳ صرفاً از حوزه شهرداری‌ها توانستیم حدود ۳۰ همت وصول مطالبات داشتیم که طبیعتاً این موارد در قالب درآمدهای بانک نشان می‌دهد. از طرف دیگر، در خصوص مجموعه‌ای مثل وزارت نیرو و مسکن، بالغ بر ۱۵ سال مطالبات معوق داشتیم. تلاش کردیم از نهادهای ذی‌ربط اقدام کنیم و فکر می‌کنم در پایان سال گذشته و ابتدای سال جدید گام‌های بلندی در این مسیر برداشتیم و امیدواریم در نیمه اول امسال بخش قابل‌توجهی از مطالباتمان را وصول کنیم که طبیعتاً در صورت‌های مالی بانک و در میزان ایجاد درآمد برای بانک تأثیر به سزایی خواهد داشت.»

منبع بانک تجارت
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.