پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات: برای تحقق هوشمندسازی، همکاری بینسازمانی الزامی است
در نشست خبری پیش از برگزاری رویداد 5G_AIoT، مسئولان وزارت ارتباطات، پژوهشگاه ICT و سازمان تنظیم مقررات بر اهمیت هوشمندسازی، بازآموزی نیروی انسانی و نقش تنظیمگری در بهرهبرداری از فناوریهایی چون 5G، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی تأکید کردند. این رویداد با هدف همراستاسازی بخشهای مختلف برای توسعه اقتصاد دیجیتال و حمایت از صنایع و استارتاپها، در روزهای ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت برگزار خواهد شد
نشست خبری پیش از رویداد «نقش تنظیمگری در توسعه اقتصاد دیجیتال» یا 5G_AIoT با حضور لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ فرامرز رستگار، مدیرکل سندیکای صنعت مخابرات؛ جمشیدنژاد، معاون و نماینده رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و علیاصغر انصاری، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
اهمیت بازآموزی و یادگیری مهارتهای جدید
لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای این نشست به ارائه توضیحاتی در خصوص سوابق پژوهشگاه پرداخت: «پژوهشگاه یا مرکز تحقیقات مخابرات در سال ۱۳۴۹ و با همکاری دولت ایران و ژاپن تأسیس شد. دلیل راهاندازی این مرکز هایتک بودن صنعت مخابرات و اهمیت تربیت نیروی انسانی ماهر و تحقیقوتوسعه مستمر در این حوزه به شمار میرود.»
او افزود: «در دوره جدید با توجه به ماموریتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه به بدنه دانشی و پژوهشی این نهاد تبدیل شده است. توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از آنجایی که پژوهشگاه قدمت طولانی در ایجاد آزمایشگاههای مرجع دارد در این حوزه نیز نقش مهمی را ایفا میکند.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این که شتاب فناوری بهگونهای است که تخصص آکادمیک افراد کفاف نمیدهد، عنوان کرد: «بازآموزی و یادگیری مهارتهای جدید بسیار مهم است و حتی در برنامه توسعه هفتم نیز به آن اشاره شده است. یکی دیگر از موارد ذکر شده در برنامه توسعه هفتم، هوشمندسازی است که تحقق آن نیاز به همکاریهای بین سازمانی دارد.»
محمدی اظهار کرد: «کار روی این رویداد بیش از یک سال است که شروع شده و در آن به بحث هوشمندسازی از جنبههای مختلفی پرداخته میشود. بخش خصوصی در این رویداد نقش پررنگی دارد، توانمندیهای شرکتها شناسایی شده و در این رویداد به نمایش درخواهد آمد. این رویداد نشان میدهد هوشمندسازی بدون همراستاسازی بخشهای مختلف ممکن نخواهد بود.»
نقش هوشمندسازی در انقلاب صنعتی چهارم
در ادامه این نشست علیاصغر انصاری، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: «هوشمندسازی در انقلاب صنعتی چهارم با فناوریهایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و… محقق میشود. باتوجهبه این امر نام عنوان رویداد را تنظیمگری در فناوری 5G، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی گذاشتیم. درواقع این رویداد یک رویداد همرسانی بین سازمانی است که روی تنظیمگری سه حوزه نفت، معدن و کشاورزی متمرکز است.»
به گفته او، تنظیمگری نقش اساسی در بهرهوری از فناوریهای نوین دارد و وزارت ارتباطات باتوجهبه نقش کلیدی تنظیمگری در این حوزه برای حمایت از برنامههای اقتصادی و تسهیل ورود فناوریهای جدید، با دستگاههای مختلف همکاری میکند.
معرفی سه بخش رویداد
فرامرز رستگار، مدیرکل سندیکای صنعت مخابرات در ادامه این نشست در خصوص بخش نمایشگاهی رویداد 5G_AIoT عنوان کرد: «هوشمندسازی اتفاق جدیدی در کشور نیست. اینترنت اشیا بحث را جهانی و ارتباطات را گستردهتر کرده است. در بخش نمایشگاهی از نیروی انسانی و افرادی که با اتوماسیون صنعتی کار کردهاند، حضور دارند.»
به گفته او، حدود ۶۰ تا ۷۰ شرکت در این رویداد حضور خواهند داشت و توانمندیهای خود را نشان میدهند: «در ترکیب نمایشگاه از اتوماسیون صنعتی زیاد استفاده شده زیرا این افراد از خبرگان حوزه هوشمندسازی به شمار میروند.»
مدیرکل سندیکای صنعت مخابرات با بیان این که مفاهیم صنعت و مخابرات تغییر کرده است، عنوان کرد: «امروز صنعت همه بخشها را در برمیگیرد. اگر رویداد را به سه بخش تبدیل کنیم، بخش اول مختص تنظیمگری، وزارتخانهها و نهادهای تنظیمگری است. بخش دوم و سوم در حوزه صنعت جای میگیرد که همه چیز را در برمیگیرد.»
حمایت از صنایع و ایجاد فضای رقابتی برای استارتاپها
در ادامه این نشست جمشیدنژاد، معاون و نماینده رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بیان کرد: «در دوره انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم که یکی از مهمترین مباحث در آن فناوریهای تحولآفرین مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و کلانداده است. سازمان تنظیم مقررات باتوجهبه نقش تنظیمگری و نقشی که در ورود فناوریهای جدید به کشور دارد، سعی دارد تا نقشه راه مناسبی را برای این مسیر تدوین کند.»
او هدف سازمان تنظیم مقررات در این رویداد را تسهیلگری، حمایت از صنایع و ایجاد فضای رقابتی برای استارتاپها در توسعه اقتصاد دیجیتال دانست.
رویداد 5G_AIoT با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پانزدهم و شانزدهم اردیبهشتماه سال جاری در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار میشود.