راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: وام قرض‌الحسنه بازنشستگان به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافت

افزایش سقف وام قرض‌الحسنه بازنشستگان از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان با همکاری بانک صادرات از اول اردیبهشت‌ماه اجرا خواهد شد

حجت‌الله میرزایی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزایش قدرت خرید بازنشستگان را از اقدامات در دستور کار این صندوق عنوان کرد و گفت: «در گذشته طرح‌هایی مانند طرح یاری اجرا می‌شد که در مقطعی متوقف شد، اما امسال همان طرح‌ها با ابعاد گسترده‌تری برای خریدهای اقساطی، مسافرت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و برخورداری از خدمات درمانی بهتر و بهره‌مندی از سبد متنوع کالا استفاده می‌شود که جزئیات آن در دهه اول اردیبهشت‌ماه اعلام خواهد شد.»

حجت‌الله میرزایی صبح امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه صندوق‌های بازنشستگی در دنیا به‌عنوان نهادهای مهم سرمایه‌گذاری و فعالان اصلی بازار سرمایه و نظام اقتصادی به شمار می‌روند، گفت: «با سرمایه‌گذاری ذخایر و منابعی که از محل بیمه‌پردازی بازنشستگان به دست می‌آید یا به شکل سهام‌داری یا در برخی موارد مانند بنگاه‌داری، تلاش می‌کنند به بازیگران فعال اقتصادی کشورها تبدیل شوند. در کشور ما شرایط اقتصادی، برخی از عملکردهای نهادی، اجرای خصوصی‌سازی توسط دولت و واگذاری بنگاه‌های بخش عمومی که دولت سهام‌دار بوده موجب شده ترکیب ذخایر و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی عموماً به شکل بنگاه‌های اقتصادی در طیف متنوعی از موضوعات و زمینه‌هایی فعالیت شود. این موضوع هم منافع مثبت و هم آثار زیان‌باری را در برداشته است.»

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: «در سال جاری باتوجه‌به نام‌گذاری سال و سیاست‌هایی که نظام اتخاذ کرده و همچنین برآوردی که از شرایط محیطی وجود دارد و از سوی دیگر باتوجه‌به الزامات برنامه هفتم، چند سیاست را پیگیری می‌کنیم که از جمله آنها تکمیل زنجیره‌های ارزش است تا صندوق‌های بازنشستگی به‌عنوان نهادهای اقتصادی در درون این زنجیره‌ها قرار گیرند.»

او از جمله دیگر سیاست‌هایی که پیگیری می‌شود را سرمایه‌گذاری در زمینه‌های پایین‌دستی که به مولدسازی سرمایه‌گذاری‌ها بالادستی در گذشته، کمک می‌کند عنوان کرد که این موضوع از خام‌فروشی جلوگیری کرده و به کاهش آسیب‌پذیری، افزایش تاب‌آوری اقتصادی و افزایش اشتغال و ارزش افزوده در کشور کمک می‌کند. این سیاست باید در گذشته پیگیری می‌شد و به نظر می‌رسد تشدید تحریم‌ها به تسریع در اجرای این سیاست کمک می‌کند.

او در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «علاوه بر این، باتوجه‌به الزامی که برنامه هفتم برای خروج از بنگاه‌داری و به‌جای آن حرکت به سمت سهام‌داری زیر ۲۰ درصد و کمک به جبران برخی آسیب‌ها که درگذشته از طریق خصوصی‌سازی کج کارکرد شکل‌گرفته را پیگیری خواهیم کرد. همچنین پیگیری‌هایی را با برخی از سهام‌داران بزرگ کشور برای ایجاد زنجیره‌های کامل خواهیم داشت.»

میرزایی تلاش برای استفاده از همه ابزارها جهت کاهش دشواری‌های بازنشستگان و افزایش قدرت خرید بازنشستگان را از دیگر اقدامات در دستور کار صندوق بازنشستگی کشوری عنوان کرد و یادآور شد: «در گذشته طرح‌هایی مانند طرح یاری اجرا می‌شد که در مقطعی متوقف شد، اما امسال همان طرح‌ها با ابعاد گسترده‌تری برای خریدهای اقساطی، مسافرت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و برخورداری از خدمات درمانی بهتر و بهره‌مندی از سبد متنوع کالا استفاده می‌شود که جزئیات آن در دهه اول اردیبهشت اعلام خواهد شد.»


افزایش سقف وام قرض‌الحسنه بازنشستگان


میرزایی در بخش دیگری به افزایش سقف وام قرض‌الحسنه بازنشستگان اشاره کرد و گفت: «افزایش سقف وام قرض‌الحسنه بازنشستگان از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان است که با همکاری بانک صادرات از اول اردیبهشت‌ماه اجرا خواهد شد. در مرحله نام‌نویسی و اولویت‌بندی هستیم. اگر تعداد متقاضیان نسبت به تعداد وام‌ها کمتر باشد طبیعتاً به همه وام پرداخت می‌شود؛ اما اگر تعداد بیشتر باشد مجبور هستیم بر اساس امتیازات اولویت‌بندی کنیم.»

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از پیش‌بینی پرداخت ۳۵۰ هزار وام قرض الحسنه در سال جاری خبر داد. میرزایی در ادامه درباره بازپرداخت خسارات هزینه بیمه‌ درمان تکمیلی بازنشستگان گفت: «از اردیبهشت‌ماه سال گذشته تا دو هفته گذشته، هیچ بخشی از این خسارات به آنها پرداخت نشده بود و ما شرمنده بازنشستگان شدیم. عامل اصلی این موضوع، عدم همکاری شرکت بیمه‌کننده بود. خوشبختانه موانع برطرف شده و از هفته گذشته خسارات بیمه فروردین تا شهریور ۱۴۰۳ پرداخت شد؛ خسارات بیمه بیماران خاص بازنشسته نیز پرداخت شده است. خسارات مهرماه تا اسفندماه نیز امید است در همین هفته بازپرداخت شود.»


 افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان و اجرای ۳۰ درصد متناسب‌سازی حقوق‌ها در ۱۴۰۴


میرزایی با تأکید بر اینکه به تعداد بازنشستگان تفاوت در شکل محاسبه و احکام بازنشستگی وجود دارد، تصریح کرد: «ممکن است که هر کدام از بازنشستگان خود را با همکاران خود مقایسه کند، اما شرایط و سال بازنشستگی، رتبه و تحصیلات و… بازنشستگان با یکدیگر متفاوت است. در سال ۱۴۰۳ مرحله اول متناسب‌سازی انجام شده و در سال ۱۴۰۴ افزایش ۲۰ درصدی در حقوق بازنشستگان و موضوع دیگر اجرای ۳۰ درصد متناسب‌سازی را داریم. منتظر هستیم جداول ۳۰ درصد متناسب‌سازی نیز ابلاغ شود و افزایش ۲۰ درصد و ۳۰ درصد مرحله دوم متناسب‌سازی با یکدیگر اجرا شود. برای محاسبات دقیق و جلوگیری از ضایع شدن حق بازنشستگان و همچنین برای جلوگیری از صدور دومرحله‌ای حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته، این احکام یک مرحله صادر خواهد شد.»


زمان اجرای قانون متناسب‌سازی در سال ۱۴۰۴


او درباره زمان اجرای قانون متناسب‌سازی در سال ۱۴۰۴ گفت: «به‌محض ابلاغ جداول مربوطه، ‌احکام آن صادر و اجرا خواهد شد و اگر این موضوع به فروردین جاری نرسید، قطعاً در حقوق اردیبهشت‌ماه منظور می‌شود و مابه‌التفاوت فروردین‌ماه نیز در اردیبهشت‌ماه پرداخت می‌شود. منتظر هستیم جداول ۳۰ درصد متناسب‌سازی نیز ابلاغ شود تا افزایش ۲۰ درصد و مرحله دوم متناسب‌سازی با یکدیگر صادر و اجرا شود.»

منبع ایسنا
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.