راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

هدفمان ایجاد بستری امن برای درآمدزایی دیجیتال است

گفت‌وگو با عیسی کشاورز، رئیس هیئت‌مدیره یوبیتکس که می‌گوید در سال ۱۴۰۴ وارد بازارهای مالی بیشتری ازجمله کپی‌تریدینگ، معاملات مارجین، اهرمی و استیکینگ خواهند شد

یوبیتکس یکی از صرافی‌های رمزارزی فعال در کشور است که در سال ۱۳۹۹ متولد شد و درحال حاضر بیش از ۲۰۰هزار کاربر فعال، ۳۲ شبکه بلاکچینی، بیش از ۱۲۰ رمزارز و یک‌میلیون معامله موفق در سال داشته است. آن‌طور که از صحبت‌های رئیس هیئت‌مدیره آن برمی‌آید، در سال ۱۴۰۳ با یک رشد ۳۰۰درصدی در همه ابعاد و شاخص‌هایش روبه‌رو بوده و وقت زیادی را صرف آموزش سواد مالی استفاده از رمزارزها به مردم کرده و می‌خواهند در سال آینده اقدامات توسعه‌ای قابل‌توجهی انجام دهند. در گفت‌وگویی که با عیسی کشاورز، رئیس هیئت‌مدیره یوبیتکس، داشتیم، به اقدامات و چالش‌هایشان در سال ۱۴۰۳ و برنامه‌هایی که برای سال آینده دارند، پرداختیم.


چهار سال تجربه و توسعه مستمر


یوبیتکس، به‌عنوان یکی از پلتفرم‌های مبادلات رمزارزی ایران، از سال ۱۳۹۹ فعالیت خود را با شعار «داستان پول عوض شد» آغاز کرد و از همان ابتدا با هدف ایجاد فرصت‌های کسب درآمد دلاری برای هم‌وطنان فارسی‌زبان شکل گرفت. عیسی کشاورز، رئیس هیئت‌مدیره یوبیتکس، با بیان این موضوعات می‌گوید: «در طول چهار سال گذشته، تلاش کرده‌ایم با ارائه خدمات مالی امن، کارآمد و پشتیبانی ۲۴ساعته، اعتماد کاربران را جلب و جایگاه خود را در بازار رمزارز کشور تثبیت کنیم. یوبیتکس در طی این چهار سال، همواره امنیت کاربران را در اولویت قرار داده است. بهره‌گیری از فناوری‌های رمزنگاری پیشرفته، احراز هویت چندمرحله‌ای (KYC) و اقدامات حفاظتی جهت صیانت از دارایی‌های دیجیتال کاربران، بخش مهمی از راهبردهای این پلتفرم بوده است. سرعت و کارایی بالا در انجام تراکنش‌ها، ارائه پشتیبانی شبانه‌روزی و پشتیبانی از مبادله بیش از ۱۲۰ رمزارز در دو بازار P2P و OTC از دیگر نقاط قوت یوبیتکس به شمار می‌روند.»


رشد ۳۰۰درصدی یوبیتکس در تمام ابعاد و شاخص‌ها


طبق صحبت‌های کشاورز، در سال ۱۴۰۳ با توجه ‌به استقبال مردم از یادگیری درباره رمزارزها و استفاده از آنها، عمده تمرکز یوبیتکس بر آموزش‌های لازم در این باره بود تا آگاهی عمومی در این حوزه افزایش داده شود. به همین منظور «یکشنبه‌های یوبیتکس» را در یک سال گذشته داشتند که به مقوله آموزش اختصاص داده شد. او می‌گوید: «لایوهای شبانه و دوره‌های آموزشی گوناگونی هم داشتیم تا از طریق آنها مردم را درباره بازار جذاب و پرریسک رمزارزها آگاه کنیم. برگزاری رویدادهای آموزشی، توسعه زیرساخت پلتفرم و افزایش ۳۰۰درصدی در همه شاخص‌ها و ابعاد، به‌خصوص تعداد کاربران، نیز از دستاوردهای ما در سال ۱۴۰۳ بود. کاربران به ما و خدماتمان اعتماد دارند و همین باعث افزایش گردش‌های مالی و معاملات در یوبیتکس شده است. در سال ۱۴۰۳ به بهبود زیرساخت‌ها و امنیت شبکه‌هایمان نیز پرداختیم و روی توسعه اپمان و توسعه ورژن‌های جدید پلتفرممان هم وقت گذاشتیم.»

علاوه بر اینها، به گفته کشاورز، در یک سال گذشته بر کاهش هزینه معاملات، ارائه طرح‌های تشویقی و کاهش کارمزدهایشان تمرکز کردند و تیم پشتیبانی خود را نیز گسترش دادند. او می‌گوید: «تجربه کاربری مشتریان خود را نیز در سال ۱۴۰۳ ارتقا دادیم تا بتوانند راحت‌تر و سریع‌تر فعالیت کنند. همچنین ایردراپ‌های جدیدی را که در شبکه بلاکچین وجود داشت، حمایت کردیم و سیستم‌های اطلاعاتی‌مان را هم توسعه دادیم. فرایندهای ۱۴گانه‌مان سیستم‌سازی شد تا شبکه بلاکچینی توسعه‌یافته‌تری داشته باشیم.»

کشاورز با بیان اینکه یوبیتکس همواره در مسیر ارتقای زیرساخت‌های فنی و طراحی یک تجربه کاربری بهینه گام برداشته است، می‌گوید: «با ارائه تخفیف‌های ویژه به کاربران وفادار، بهبود روابط کاربری و ایجاد یک محیط کاربرپسند، توانسته‌ایم رضایت نسبی کاربرانمان را به دست آوریم. همچنین، تیم یوبیتکس با به‌روزرسانی‌های مستمر، در تلاش است سطح خدمات خود را در کشور حفظ کرده و گسترش دهد. یوبیتکس در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام حضور فعالی دارد و با برگزاری دوره‌های آموزشی و ارائه محتوای آموزشی متنوع، در تلاش است آگاهی کاربران را نسبت به بازارهای مالی افزایش دهد.»


برنامه‌های یوبیتکس برای سال ۱۴۰۴


تیم یوبیتکس در سال ۱۴۰۴ برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه خود در نظر گرفته و در راستای توسعه خدمات خود، کیف پول‌های اختصاصی کاربران را راه‌اندازی کرده است. این پلتفرم علاوه بر ارائه خدمات مبادله رمزارز، در تلاش است ابزارهای مالی متنوعی برای مدیریت ریسک و دارایی کاربران فراهم کند. رئیس هیئت‌مدیره این صرافی رمزارزی در این باره می‌گوید: «تمرکز بر ایجاد مزیت رقابتی بیشتر و ارائه خدمات متمایزتر، بهبود تجربه کاربری و خلق محصولات جدید عمده اقداماتی هستند که ما در سال ۱۴۰۴ روی آنها تمرکز خواهیم کرد.

صرافی‌هایی مانند یوبیتکس امکان‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها دارند، اما به دلیل نبود قوانین شفاف و کارآمد در این حوزه نمی‌توانند سرمایه‌گذاری انجام دهند. با وجود این، ما تصمیم گرفته‌ایم در سال ۱۴۰۴ وارد بازارهای مالی بیشتری شویم و روی موضوعاتی مانند کپی‌ترید، معاملات مارجین و اهرمی، استفاده از بات‌ها، توسعه زیرساخت‌های فنی و امنیتی، استیکینگ، استفاده از ویژگی‌های وام‌دهی کریپتویی، راه‌اندازی سرویس‌های وام‌دهی و تأمین نقدینگی برای کاربران، لیست کردن توکن‌های جدید، ادامه دادن پروژه‌های آموزشی، متاورس، وب ۳.۰ و تخفیف‌های جذاب روی کارمزدها تمرکز کنیم.»


بسته شدن درگاه‌های پرداخت؛ بزرگ‌ترین چالش سال ۱۴۰۳


ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۳ برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه رمزارز، ماه‌های سختی بود و با رفتارهای قهری و مصوبه‌های یک‌شبه رگولاتورها روبه‌رو شدند. این در حالی است که آن سر دنیا در آمریکا، دونالد ترامپ به‌عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور اعلام کرد که می‌خواهد حوزه رمزارز را در آمریکا توسعه دهد. کشاورز با بیان این موضوع می‌گوید: «بزرگ‌ترین چالش تمام صرافی‌های رمزارز ایران در سال ۱۴۰۳ بسته ‌شدن درگاه‌های پرداختشان بود. بانک مرکزی ایران با این اقدام خود مسیر توسعه رمزارزها را بست. البته نظام‌نامه‌ای هم در مرکز ملی فضای مجازی برای رگوله‌ کردن رمزارزها نوشته شد که به نظرم اتفاق خوبی بود. در جامعه بین‌الملل نیز با پیروزی دونالد ترامپ، با حضور علاقه‌مندان به رمزارزها در رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا روبه‌رو شدیم. او گفته که می‌خواهد صنعت رمزارز و بازارهای مربوط به آن را توسعه دهد که این موضوع یعنی ما باید بیشتر به فکر راهی برای توسعه رمزارزها در کشورمان باشیم.»


مشتاق همکاری با بیمه‌ها هستیم


او می‌گوید که اگر شرایط پیش رو خوب باشد، بر اساس تجارب چندساله‌شان آماده ورود به معاملات اهرمی با رویکردهای جدید نیز هستند. علاوه بر این، می‌توانند مثل بسیاری از صرافی‌های دنیا توکن‌های اختصاصی خودشان را داشته باشند و آنها را ارائه دهند. رئیس هیئت‌مدیره یوبیتکس می‌گوید: «املاک و دارایی‌های دیگر را هم می‌توانیم در یوبیتکس توکنایز و معامله کنیم. البته این تمام ماجرا نیست و اگر رگولاتور یاری کند، می‌توانیم کارهای دیگری هم انجام دهیم. ما به دنبال ایجاد یک سبک زندگی دیجیتال هستیم و در کنارش می‌خواهیم ارتباطات بین‌المللی و B2Bمان را گسترش دهیم، اما همه این موارد به سیاست‌گذاری رگولاتور بستگی دارد.

برای مثال دوست داریم دارایی‌های کاربرانمان را بیمه کنیم و مشتاق همکاری با بیمه‌ها هستیم. مارکت‌میکرهای پلتفرم را هم بزرگ‌تر خواهیم کرد. اگر تتر به ‌عنوان جفت در بازار ایران باقی بماند که هیچ، اما اگر نماند باید به دنبال جفت‌های دیگر هم باشیم. روی خدمات موبایل اپلیکیشن، ایجاد داشبوردهای هوشمند در بخش پشتیبانی و تنوع‌بخشی به سرویس‌هایمان هم کار خواهیم کرد. با توجه ‌به اینکه صرافی‌های رمزارز باید از این به بعد از PSPها درگاه پرداخت بگیرند، به‌احتمال زیاد مراوده و تعاملشان با بانک‌ها بیشتر می‌شود که مسئله قابل‌بررسی است.»


ارزش‌های کاری یوبیتکس


بنا بر صحبت‌های کشاورز، یوبیتکسی‌ها ارزش‌های کاری دارند که در این سال‌ها به آنها وفادار مانده‌اند. او درباره این ارزش‌ها می‌گوید: «شفافیت، امنیت و اعتماد همواره اولویت ما بوده و است و کاربران می‌توانند به ما اعتماد کنند، زیرا همیشه با صداقت عمل و از دارایی‌های آنها محافظت می‌کنیم. حوزه رمزارزها مدام در حال تغییر است و تیم ما همواره به دنبال فرصت‌های جدید و روندهای نوظهور در دنیای رمزارزهاست.

علاوه بر اینها، ما همواره در راستای ارتقای سطح دانش و تجربه نیروی انسانی خود تلاش می‌کنیم، زیرا معتقدیم توانمندسازی نیروی انسانی نقش مهمی در ارتقای بهره‌وری دارد. کار تیمی نیز یکی دیگر از ارزش‌های کاری ماست. تیم ما متشکل از متخصصان در زمینه‌های مختلف از جمله مالی، فناوری و امنیت است که با هم‌افزایی هرچه بهتر خروجی مؤثرتری را ارائه می‌دهد و در آخر باید به نوآوری اشاره کنم. ما همواره در حال پیاده‌سازی ایده‌ها و فناوری‌های جدید هستیم تا پلتفرم خود را به‌روزتر و مطابق با استانداردهای جهانی کنیم. همه این موارد ارزش‌های کاری ما هستند.»

منبع ماهنامه عصر تراکنش
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.