پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
پلیس فتا: بسیاری از پلتفرمهای فروش متری مسکن فاقد مجوز قانونیاند
جواد مختاررضایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا، در خصوص خریدوفروش متری مسکن در فضای مجازی هشدارهایی را مطرح کرد و از مسئولان خواست تا با تدوین قوانین مشخص و نظارت دقیق، از وقوع کلاهبرداریهای متعدد در این زمینه جلوگیری کنند.
او در توضیح بیشتر این روش جدید خریدوفروش مسکن که در آن خریداران میتوانند تنها بخشی از یک ملک را خریداری کنند، گفت: «این روش برای افرادی که توان مالی کمتری دارند، جذاب است، اما درعینحال، میتواند زمینه سوءاستفاده و کلاهبرداری را نیز فراهم کند.»
معاون اجتماعی پلیس فتا افزود: «در حال حاضر سکوهای متعددی در این حوزه فعالیت دارند که برخی از آنها مجوزهای لازم را ندارند. این سکوها با تبلیغات جذاب، امکان خرید متری مسکن را فراهم میکنند، اما بسیاری از آنها فاقد اعتبار قانونی هستند.»
مختاررضایی درباره روشهای کلاهبرداری در فروش متری مسکن توضیح داد: «یکی از روشهای رایج، ایجاد آگهیهای جعلی با قیمتهای پایینتر از بازار است. برخی از کلاهبرداران نیز املاک غیرواقعی یا املاکی که در مالکیت فروشنده نیست را به فروش میرسانند و پرداختها را به حسابهای شخصی یا غیررسمی درخواست میکنند که پیگیریهای حقوقی را دشوار میسازد.»
او به فعالیت کلاهبرداران در پلتفرمهای شناختهشدهای چون دیوار و شیپور اشاره کرد و افزود: «خطر جدی این است که افراد سودجو به این سکوهای واسط و همچنین شبکههای اجتماعی و پیامرسانها وارد شده و تبلیغات فریبندهای را منتشر میکنند. این افراد وعدههای وسوسهکننده و قیمتهای غیرواقعی ارائه میدهند و پس از دریافت پول، ناپدید میشوند.»
معاون پلیس فتا در ادامه گفت: «در برخی از موارد، هیچ پروژه واقعی در کار نیست و پس از دریافت وجه از خریداران، آگهیها حذف شده و افراد کلاهبردار ناپدید میشوند. همچنین، در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها، گروهها و کانالهایی شکل میگیرند که بدون ارائه مدارک معتبر، اقدام به پیشفروش متری املاک میکنند.»
مختاررضایی برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداریها توصیههایی ارائه داد: «خریداران باید تحقیقات دقیق انجام دهند، موارد قانونی را بررسی کنند، از مشاوران معتبر و قانونی املاک استفاده کنند و حتماً قرارداد رسمی و قانونی تنظیم کنند. همچنین باید از پرداختهای غیررسمی پرهیز کنند.»
او در پایان به وضعیت کلاهبرداریها در این حوزه اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر وضعیت کلاهبرداریها در این زمینه حاد نیست، اما باتوجهبه تجربیات گذشته و فعالیت برخی سکوهای سرمایهگذاری، احتمال سوءاستفاده از این روش وجود دارد؛ بنابراین هموطنان باید هوشیار باشند.»
مختاررضایی از مسئولان خواست تا با ایجاد قوانین مشخص و نظارت دقیق، از بروز کلاهبرداریهای بیشتر در این حوزه جلوگیری کنند.