راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

سرمایه‌گذاران به بازار ۵همتی حوزه لجستیک چشم دوخته‌اند / چرا شناسا ۸۰ میلیارد تومان در استارتاپ فوروارد سرمایه‌گذاری کرد؟

سرمایه‌گذاری اخیر شناسا روی استارتاپ فوروارد بوده است و حمیدرضا علوی درباره اهداف شناسا برای انتخاب تیم فوروارد توضیح داد: «تیم فوروارد در حوزه لجستیک فعالیت می‌کند و با به‌کارگیری الگوریتم‌های پیشرفته بهینه‌سازی مانند هیوریستیک و متا هیورسیک، راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را در این صنعت ارائه می‌دهد. این شرکت به‌عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان، دستاوردهای قابل‌توجهی در زمینه توسعه نرم‌افزار داشته و توانسته است محصولاتی ویژه و منحصربه‌فرد خلق کند.»

سید حمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شرکت شناسا گفت: «حجم سالانه اندازه بازار لجستیک در ایران حدود ۵ همت تخمین زده می‌شود و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که این صنعت با نرخ رشد سالانه حدود ۱۰ درصدی درحال‌توسعه است.»

پیشگامان امین سرمایه پاسارگاد (شناسا) بیش از یک دهه در حوزه نوآوری و فناوری فعالیت دارد. این شرکت در ۱۲ سال اخیر بیش از ۱۸۰ سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای فناورمحور انجام داده است. رویکرد فعلی این شرکت، تمرکز بر سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهایی است که مراحل اولیه رشد خود را پشت سر گذاشته‌اند و در مورد بازار، محصول و خدمات خود به بلوغ نسبی رسیده‌اند.

سید حمیدرضا علوی، معاون سرمایه‌گذاری شرکت شناسا در گفتگو با راه پرداخت به بررسی سرمایه‌گذاری این شرکت در حوزه لجستیک پرداخته است.


 هدف شناسا از انتخاب استارتاپ لجستیکی فوروارد برای سرمایه‌گذاری


سرمایه‌گذاری اخیر شناسا روی استارتاپ فوروارد بوده است و حمیدرضا علوی درباره اهداف شناسا برای انتخاب تیم فوروارد توضیح داد: «تیم فوروارد در حوزه لجستیک فعالیت می‌کند و با به‌کارگیری الگوریتم‌های پیشرفته بهینه‌سازی مانند هیوریستیک و متا هیورسیک، راه‌حل‌های نوآورانه‌ای را در این صنعت ارائه می‌دهد. این شرکت به‌عنوان یک مجموعه دانش‌بنیان، دستاوردهای قابل‌توجهی در زمینه توسعه نرم‌افزار داشته و توانسته است محصولاتی ویژه و منحصربه‌فرد خلق کند.»

او ادامه داد: «علاوه بر این، فوروارد از یک تیم توانمند و متخصص تشکیل شده است که برخی از اعضای آن را نخبگان ایرانی تشکیل می‌دهند. بنیان‌گذاران و اعضای فوروارد پس از کسب تجربه‌های بین‌المللی، به ایران بازگشته‌اند و حالا با راه‌اندازی کسب‌وکار خود در داخل کشور، در حال پیشبرد اهداف این استارتاپ هستند. ترکیب این فناوری‌های پیشرفته، تیم متخصص، از جمله جذابیت‌هایی بوده که فوروارد را به گزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری شناسا تبدیل کرده است.»


لجستیک، صنعتی روبه‌رشد با اندازه بازار ۵ همتی


علوی درباره سرمایه‌گذاری شناسا در استارتاپ‌های حوزه لجستیک گفت: «لجستیک به‌عنوان یکی از حوزه‌های کلیدی در اقتصاد جهانی و ایران، از بازار بسیار روبه‌رشدی برخوردار است.»

او اندازه بازار حوزه لجستیک را حدود ۵ همت بیان کرد و گفت: «اندازه بازار لجستیک در ایران حدود ۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این صنعت با نرخ رشد سالانه حدود ۱۰ درصد درحال‌توسعه است. این ارقام نشان‌دهنده ظرفیت لجستیک به‌عنوان حوزه‌ای است که می‌تواند به‌صورت کلان موردتوجه قرار گیرد. باتوجه‌به این اعداد و رشد پایدار، لجستیک نه‌تنها یکی از بخش‌های استراتژیک اقتصاد محسوب می‌شود، بلکه فرصت‌های گسترده‌ای برای سرمایه‌گذاری و نوآوری در آن وجود دارد.»


 ایجاد هم‌افزایی فوروارد و پادرو؛ ترکیب دو استارتاپ برای بهبود خدمات لجستیکی


علوی توضیح داد که فوروارد با استارتاپ‌های دیگری مانند پادرو که در سبد سرمایه‌گذاری گروه شناسا هستند، تضاد منافع ندارد: «در سبد سرمایه‌گذاری‌های ما، پادرو نیز حضور دارد. این پلتفرم در حال ایجاد بستری است که به فروشگاه‌های آنلاین اجازه می‌دهد تا محصولات خود را به‌صورت ساده‌تر و بدون دغدغه به فروش برسانند. بدون شک، همکاری پادرو و فوروارد می‌تواند هم‌افزایی قدرتمندی ایجاد کند و با ترکیب توانمندی‌های این دو مجموعه، خدمات جامع‌تر و باکیفیت‌تری به مشتریان ارائه شود. این هم‌افزایی نه‌تنها ارزش‌آفرینی بیشتری برای کسب‌وکارها به همراه خواهد داشت، بلکه تجربه بهتری نیز برای کاربران نهایی فراهم می‌کند.»


 چالش‌های پیش روی سرمایه‌گذاران و استارتاپ‌ها در شرایط کنونی


معاون سرمایه‌گذاری شناسا همچنین درباره چالش‌هایی که برای سرمایه‌گذاری در وضعیت کنونی کشور وجود دارد، گفت: «یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو، بدون شک شرایط اقتصاد کلان کشور است. عدم ثبات اقتصادی، تورم‌های شدید و نوسانات گسترده، تأثیرات عمیقی بر فضای کسب‌وکار و زندگی مردم دارند. اولین و مستقیم‌ترین ضربه این شرایط به قدرت خرید و پس‌انداز افراد وارد می‌شود که به طور طبیعی بر مصرف و تقاضا تأثیر می‌گذارد. در ادامه، این چالش‌ها به کسب‌وکارها نیز سرایت می‌کند و باعث کاهش فعالیت‌های اقتصادی، افت فروش و محدودیت‌های مالی برای بنگاه‌ها می‌شود. این شرایط، ضرورت توجه به سیاست‌های کلان اقتصادی و ایجاد ثبات را بیش‌ازپیش آشکار می‌کند.»

او همچنین در ادامه توضیح داد که این شرایط اقتصاد کلان کشور بر کسب‌وکارها نیز تأثیر منفی دارد: «وقتی قدرت اقتصادی افراد جامعه کاهش می‌یابد، به طور طبیعی از حجم خریدهای آن‌ها کاسته می‌شود. این کاهش خریدها شامل خریدهای اینترنتی نیز می‌شود که به دنبال آن، کسب‌وکارهای آنلاین با افت فروش مواجه می‌شوند. در نتیجه، سیستم‌های لجستیکی نیز که مسئولیت حمل‌ونقل این کالاها را بر عهده دارند، تحت‌تأثیر قرار می‌گیرند و بخشی از خدمات آن‌ها دچار اختلال می‌شود.»


ادامه سرمایه‌گذاری شناسا در پورتفوی فعلی است


علوی درباره رویکرد شرکت شناسا برای سرمایه‌گذاری در بازار استارتاپ‌ها و مسیری که در سال جدید در پیش می‌گیرند، گفت: «در سال ۱۴۰۳، شناسا با انتشار بیانیه خط‌مشی سرمایه‌گذاری، رویکرد خود را در حوزه سرمایه‌گذاری به طور شفاف مشخص کرد. در این بیانیه اعلام شد که تمرکز اصلی ما بر سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهایی است که مراحل اولیه رشد خود را پشت سر گذاشته‌اند و در مورد بازار، محصول و خدمات خود به بلوغ نسبی رسیده‌اند. همچنین، چک‌سایز سرمایه‌گذاری‌های ما از حدود ۶ تا ۷ میلیارد تومان شروع می‌شود و تا معادل ریالی یک میلیون دلار ادامه دارد که در حال حاضر باتوجه‌به نرخ دلار، این مبلغ حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیارد تومان است.»

او توضیح داد که علاوه بر این، یکی دیگر از رویکردهای شناسا، ادامه حمایت از استارتاپ‌های موجود در پورتفوی شناسا است: «یکی دیگر از رویکردهای ما فالوکردن سرمایه‌گذاری‌ها در استارتاپ‌هایی است که قبلاً در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. این استراتژی به ما کمک می‌کند تا علاوه بر تقویت حضور خود در اکوسیستم استارتاپی، به رشد و توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه نیز ادامه دهیم.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.