راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

روی پروژه‌هایی که به صورت شانسی ممکن است شما را پولدار کند تمرکز نکنید

تلگرام، پیام‌رسان محبوب و پرطرفدار، اخیراً فراتر از ارسال پیام و اشتراک‌گذاری فایل رفته و به دنیایی از سرگرمی نیز تبدیل شده است. بازی‌های تلگرامی، با استفاده از ربات‌ها، تجربه‌ جدیدی برای کاربران فراهم می‌کنند و هر روز به تعداد کاربران تلگرام اضافه می‌شود.

بیشتر افرادی که جذب این بازی‌ها می‌شوند به آینده توکن‌هایی که جمع می‌کنند امیدوارند و رؤیای پولدار شدن دارند، اما در واقعیت، تعیین اینکه بازی‌هایی مانند همستر و نات‌کوین ارزش سرمایه‌گذاری دارند یا خیر، دشوار است و به عوامل مختلفی ازجمله مدل اقتصادی، شرایط بازار و جامعه بستگی دارد.

احمد جنتی‎‌فر، مدیرعامل انجمن بلاکچین خراسان در گفت‌و‌گو با «رمزارز»، درباره هدف اصلی بازی‌های تلگرامی گفت: «نکته اول که به نظرم در پروژه‌های شبیه به همستر بسیار پررنگ است، هدف بازاریابی پشت این پروژه‌هاست. همه این پروژه‌ها یک مارکتینگ و برندینگ هوشمندانه دارند که صاحبان کسب‌وکارها در قالب  GameFi حداقل پولی را تقسیم کرده و خود را مطرح می‌کنند. ضریب نفوذ این پروژه‌ها و تعداد افرادی که به پروژه‌ای مثل همستر جذب شده‌اند ثابت‌کننده این حرف است.»

او با اشاره به هزینه همراه‌کردن افراد گفت: «همچنین معمولاً همراه‌کردن هر فرد در یک پروژه یا پلتفرم، مخصوصاً در پلتفرم‌های رمزارزی بین ۲۰ تا ۳۰ دلار برای صاحبان آن هزینه دارد. بردن این هزینه در ساختار دریافت پاداش و محیط بازی خیلی هوشمندانه است؛ پس اهدای پاداش در بازی‌‌های تلگرامی اتفاقاً منطقی و درست به نظر می‌رسد.»


با بازی‌های تلگرامی می‌توان پولدار شد یا نه؟


جنتی‌فر درباره احتمال پو‌لدار شدن با بازی‌هایی مانند همستر بیان کرد: «رویکرد دوم در این موضوع این است که آیا اساساً پروژه‌هایی شبیه به همستر افراد را پو‌لدار می‌کنند یا خیر. به نظر من جواب نامشخص است؛ زیرا در فضای رمزارزها و یک لایه بالاتر در فضای غیرمتمرکز، هر اتفاقی امکان‌پذیر است. ممکن است با احتمال یک در هزار، شت‌کوین‌های بدون پشتوانه به یک دارایی ارزشمند تبدیل شوند و در جبهه مقابل، آلت‌کوین‌هایی که پشتوانه قوی و بلاکچین مخصوص به خود دارند تبدیل به کوین بی‌ارزشی شوند و در معرض کلاهبرداری‌ها قرار گیرند؛ مانند پروژه لونا.»

وی در انتهای صحبت‌های خود به نبود قطعیت در رمزارزها اشاره کرد و گفت: «در نهایت درباره پروژه‌های رمزارزی اصلاً نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد. به این نوع بازی‌های تلگرامی در سطح یک بازی باید نگاه کنیم که اگر سود کلان داشته باشد، برای معدود افراد و سودهای پایین برای عموم کاربران‌شان خواهند داشت. توصیه من دقیقاً همین است که درگیر شدن با این نوع بازی‌ها تا وقتی که انتظار درآمد کلان از آنها نداریم و آنها را فقط یک سرگرمی با سود کم در نظر می‌گیریم کار درستی است و بهتر است وقت ارزشمندمان را روی پروژه‌هایی بگذاریم که تکنیکی ما را به سود می‌رسانند، نه به روش تصادفی و حتی شانسی.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.