پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رییس هیات مدیره بانک تات: بانکداری اسلامی باید کاربردی شود
درتقویم ایرانیان هفته دوم شهریور ماه به نام هفته بانکداری اسلامي و روز دهم شهریور ماه به نام روز بانکداری اسلامي نامیده شده است که ازتصویب این قانون قریب سه دهه ميگذرد؛ اما هنوز برخی ازکارشناسان و حتی مسوولان ارشد نظام بانکی اعتقاد دارند که قانون بانکداری اسلامی به طور کامل اجرا نشده است؛ به بهانه هفته بانکداری گفتوگویی را با علی انصاری، رییس هیات مدیره بانک تات که نزدیک دو سال از فعالیت آن ميگذرد، انجام دادهایم تا نظر تازهواردهای سیستم بانکی را در این خصوص جویا شویم.
رییس هیات مدیره بانک تات درپاسخ به پرسش دنیای اقتصاد مبنی براینکه «تاثیربانکداری اسلامی دراقتصاد ایران چه بوده است؟» یادآورشد: بانکداری اسلامی، قابلیت و توانایی مدل سازی دارد و پس از 3 دهه که از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، انتظار این است که صاحبنظران بانکی و اقتصادی، مدل علمی و کاربردی بانکداری اسلامی را ارائه کرده و از حیطه مباحث نظری وارد مباحث کاربردی و اجرایی شوند.
علی انصاری در آستانه هفته بانکداری اسلامی و به مناسبت هفته دولت و سیاستهای اقتصادی و بانکی آن درگفت و گو اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: بستههای سیاستی- نظارتی بانک مرکزی در واقع قطعاتی از یک مدل عملیاتی بانکداریاند. این مدل چنان که شایسته نظام جمهوری اسلامی است جمع آوری، تدوین و کاربردی نشده است و پرداختن به تکمیل این مدل یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
انصاری با اشاره به بحران اقتصادی در آمریکا و اروپا و احتمال تاثیرات این بحرانها بر اقتصاد جهانی و به ویژه صنعت بانکداری گفت: 5 کشوری که به عنوان بچههای بدهکار اروپا در تحلیلهای اقتصاد جهانی مورد اشاره قرار ميگیرند مانند ایرلند، پرتغال، ایتالیا، یونان وقتی به دقت بررسی ميشوند، از این واقعیت پرده بر ميدارند که نسبت بدهیهایشان به بانک مرکزی و نسبت بدهیهایشان نسبت به GDP افزایش یافته است و برای مصون ماندن از این بحران، کشورهای اصطلاحا حوزه یورو، رقابت معنیداری را با دلار و کشورهایی که از دلار استفاده ميکنند، آغاز کردهاند؛ ضمن آنکه سیاستهای مبتنی بر ریاضت اقتصادی در پیش گرفتهاند.
وی با توجه به ظرفیتهای اقتصادی کشور، تلاش و توان صنعت بانکداری به طور عام و بانکهای خصوصی به طور خاص گفت: ما به دنیا نشان دادهایم که حتی در شرایط بحران نیز ميتوانیم بازار پولی و مالی پر رونق و مناسبی داشته باشیم و این نشان دهنده قدرت مبانی نظری و عملیاتی بانکداری اسلامی است که باید بیش از اینها مورد توجه و نظر واقع شود.
رییس هیات مدیره بانک تات ابراز امیدواری نمود در هفته بانکداری اسلامی، دستاوردهای نوین صنعت بانکداری در بخش خدمات و بانکداری الکترونیکی آن طور که شایسته است در معرض مشاهده مردم شریف ایران اسلامی قرار گیرد.