راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

 نئوبانک معاونت علمی مبتنی بر هوش مصنوعی ۶ مرداد ۱۴۰۴ رونمایی می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از راه‌اندازی و آغاز فعالیت نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی همزمان با روز کارآفرین در ۶ مرداد ۱۴۰۴ خبر داد.

به گزارش روابط‌عمومی بانک مرکزی، توافق‌نامه همکاری ایجاد و توسعه زیست‌بوم نوآوری در حوزه خدمات پولی و صنعت بانکداری، توسط حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور و محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی امضا شد.

حسین افشین از راه‌اندازی و آغاز فعالیت نئوبانک مبتنی بر هوش مصنوعی همزمان با روز کارآفرین در ۶ مرداد ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: «با انتشار فراخوان، تیم توانمند برای راه‌اندازی این نئوبانک، شناسایی می‌شود. طی تعاملاتی که با بانک مرکزی داشتیم و با استفاده از اعتباراتی که معاونت علمی در اختیار دارد، راه‌اندازی این نئوبانک هوشمند در دستور کار قرار گرفت که ۶ مرداد ۱۴۰۴ و همزمان با روز کارآفرین، به‌طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد.»

او ادامه داد: «در قالب این توافق‌نامه همکاری، نئوبانک هوشمند باهدف ارائه خدمات مالی نوین و فناورانه به عموم جامعه و فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری مورد حمایت قرار می‌گیرد.»

او با بیان این‌که ایجاد و راه‌اندازی این زیست‌بوم مدرن، از فناوری هوش مصنوعی به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده می‌شود، گفت: «با حمایت و همکاری معاونت علمی ریاست‌جمهوری و بانک مرکزی ذیل این توافق‌نامه همکاری، نئوبانک هوشمند و مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی قادر خواهد بود تحول جدیدی را در ارائه خدمات پولی و بانکی به مجموعه‌های نوآور و دانش‌بنیان رقم بزند.»

افشین توضیح داد: ««بانک‌اس»، با کمک فناوری هوش مصنوعی توسعه‌یافته در شرکت‌های دانش‌بنیان، راه‌اندازی می‌شود و قادر خواهد بود تحول جدیدی را در ارائه خدمات پولی و بانکی برای مردم رقم بزند.»

به گفته افشین از وجوه تمایز این نئوبانک، مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و بانک‌های عامل مختلف است. «بانک‌اس»، متکی به یک بانک عامل نخواهد بود و بانک‌های مختلف در راهبری این نئوبانک نقش‌آفرین خواهند بود. بانک‌اس مبتنی بر «اعتبار اجتماعی» به ارائه تسهیلات خواهد پرداخت که روشی متفاوت از روش‌های معمول در سیستم بانکی کشور است.

در ادامه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: «باتوجه‌به این‌که بخش عمده‌ای از تحولات نوآورانه و فناورانه‌ای که امروز شاهد آن هستیم در حوزه پولی و بانکی اتفاق می‌افتد، این معاونت همکاری ویژه‌ای را با بانک مرکزی و سایر ارکان نظام پولی و بانکی کشور در دستور کار قرار داده است.»

افشین، با اشاره به هم‌سویی معاونت علمی و بانک مرکزی برای رشد و توسعه فناورانه نظام پولی و بانکی کشور گفت: «در همین راستا، توافق‌نامه معاونت علمی و بانک مرکزی، با محوریت استفاده از ظرفیت‌های قانونی به‌ویژه قانون جهش تولید دانش‌بنیان، برای تسهیل سرمایه‌گذاری در توسعه فناورانه و نفوذ نوآوری‌ها به عرصه پولی و بانکی، گامی در تحول نوآورانه این حوزه خواهد بود. ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان این اجازه را به شرکت‌های بزرگ می‌دهد که از مالیاتی که باید بپردازند، در مسیر تحقیق و توسعه استفاده کنند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.