پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
کلاهبرداری از دو بانک دولتی با سوءاستفاده از سیستم چکاوک
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ از دستگیری کارمند یکی از بانکهای دولتی که با سوءاستفاده از سیستم چکاوک اقدام به برداشت بیش از ۱۲ میلیارد ریال از حساب مشتریان کرده بود، خبر داد.
سرهنگ محمد مهدی کاکوان گفت: چندی پیش پروندهای در خصوص نقد کردن چکهای فاقد موجودی در پلیس آگاهی مطرح و در تحقیقات کارگاهان آگاهی مشخص شد که چکهایی که فاقد موجودی بودند با استفاده از سیستم چکاوک نقد شدهاند. وی ادامه داد: در این روش فرد سودجو چک مربوط به یکی از بانکهای دولتی را به بانک دولتی دیگر برده و در آنجا با سوء استفاده از سیستم چکاوک چک را نقد کرده بود در حالی که هیچ پولی در حساب اصلی وجود نداشت.
کاکوان با بیان اینکه تحقیقات در این خصوص آغاز شده و بانک مذکور مدعی شد سیستم چکاوک هک و برداشت از این طریق انجام شده است اظهار کرد: با توجه به این ادعا مقام قضایی رسیدگی به این موضوع را به پلیس فتا ارجاع کرد اما در تحقیقات اولیه کارگاهان مشخص شد که هیچگونه هکی در سیستم چکاوک انجام نشده و این اقدام در پی موضوعات داخلی انجام شده است.
وی با بیان اینکه با کسب این اطلاعات تحقیقات کارگاهان فتا وارد فاز دیگری شد اظهار کرد: در تحقیقات بعدی فردی که نسبت به نقد کردن چکها از بانک اقدام و توسط آگاهی دستگیر شده بود مورد بازجویی قرار گرفته و سرانجام در جریان بازجوییهای فنی مشخص شد که باجناق این فرد از کارمندان بانک مذکور بوده و به اطلاعات سیستم چکاوک دسترسی دارد.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه این کارمند بانک دستگیر و تحت بازجویی قرار گرفت اظهار کرد: همچنین سیستم رایانهای وی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد نام برده بدون اطلاع مسئولان بانک و با سوءاستفاده از موقعیت خود رمزهای عبور را در سیستم خود ذخیره کرده و به همین شیوه مقدمات اقدام مجرمانه را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: متهم که به این اطلاعات دسترسی داشته است، هنگام نقد کردن وجوه در سیستم چکاوک اطلاعاتی را وارد میکرده که نشاندهنده پر بودن حساببانکی بوده است اما در عمل چنین قضیهای صحت نداشته و سیستم چکاوک با استناد بر این اطلاعات غلط مجوز برداشت مبلغ چک از بانک دوم را صادر میکرده است.
کاکوان با بیان اینکه متهم دوم نیز به ناچار به بزه خود اغراق کرد ادامه داد: تاکنون در جریان تحقیقات مشخص شده است که این دو باجناق اقدام به برداشت مبلغ یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان از حساب مشتریان بانک به همین شیوه کردهاند که تاکنون ۶۰۰ میلیون تومان آن را توسط صرافیها به سکه و ارز تبدیل کرده و قصد داشته مابقی آن را به همین شیوه تبدیل کنند که دستگیر شدند.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره اینکه آیا احتمال افزایش رقم برداشت شده از حسابها وجود دارد یا خیر؟ خاطر نشان کرد: تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و احتمال افزایش این مبلغها وجود دارد؛ ضمن اینکه مبالغ سرقت شده نیز در حال بازگشت به بانک است.
کاکوان اضافه کرد: متهم پیش از این نیز دارای سابقه بوده و از محل کار قبلی خود نیز اخراج شده بود، بنابراین هشدار ما به دستگاهها و سازمانهایی که به اطلاعات مردم دسترسی دارند، این است که از افراد موثق در چنین سمتهای حساسی استفاده کنند تا مقدمات چنین مواردی پیش نیاید.
منبع: ایسنا