پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سوئیفت کد چیست؟
استاندارد ISO9362 که با نامهای دیگری مانند Swift ID، SWIFT-BIC و BIC code شناخته میشود فرمت استاندارد کد شناسایی جهانی کسبوکار (Business Identifier Codes) را مشخص میکند. این استاندارد درواقع فرمت مشخص برای کد شناسایی منحصربهفرد مؤسسات مالی و غیرمالی را تعیین میکند و شبکه سوئیفت از این فرمت برای شناسایی مؤسسات مالی استفاده میکند. از این استاندارد امروزه بهطور محبوبی بهعنوان سوئیفت کد نامبرده میشود. در شبکه سوئیفت، از این کد، برای انتقال وجه بین بانکها، خصوصاً انتقال وجه بینالمللی و ارسال حواله ارزی و سایر تبادلات پیام استفاده میشود. (+)
ISO یا همان سازمان بینالمللی استاندارد، انجمن جهانی سوئیفت را بهعنوان مرجع ثبت BIC code تعیین کرده است. (RA – Registration Authority)
فرمت کد سوئیفت که در حال حاضر مورداستفاده است شامل ۸ کاراکتر اصلی و 3 کاراکتر غیر الزامی برای تعیین شعبه بانک موردنظر است.
قالب فرمت: [AAAA BB CC [DDD
- چهار کاراکتر اول معرف کد بانک است که تنها میتواند حروف باشد.دو کاراکتر بعدازآن معرف کشور است. این دو کاراکتر بر اساس استاندارد ISO3166-1 alpha-2 انتخاب میگردد. بهطور مثال برای ایران IR است.
- دو کاراکتر بعدی کد موقعیت مکانی است. این کد میتواند عددی و یا حرفی باشد. اگر رقم دوم آن صفر باشد نشان از یک BIC تستی دارد، مقدار یک نشاندهنده یک شرکت غیرفعال در شبکه سوئیفت است، مقدار دو نیز نشاندهنده حالت معکوس در پرداخت است که توسط دریافتکننده پرداخت بایستی انجام شود.
- و درنهایت سه کاراکتر آخر کد شعبه بانک است که بدون این کد نیز شماره سوئیفت کامل است و این مورد انتخابی است.
.
بهطور مثال کد بانک اقتصاد نوین شعبه تهران بهصورت ذیل است: BEGNIRTHAFG
- چهار کاراکتر اول یعنی BENG معرف بانک اقتصاد نوین است
- دو کاراکتر IR معرف ایران است
- دو کاراکتر TH معرف موقعیت مکانی یعنی تهران است
- و AFG معرف کد شعبه است.
در حال حاضر بیش از 7500 کد سوئیفت فعال وجود دارد که در حال استفاده از سوئیفت جهت انتقال وجه و ارسال حواله ارزی هستند، علاوه بر این تعداد کدهای فعال بیش از 10000 کد سوئیفت نیز وجود دارد که در ارسال سوئیفتهای دستی مورد استفاده قرار میگیرند.
آخرین نسخه استاندارد، نسخه 2014 بوده که درواقع استاندارد ارتقا یافته و بازبینیشده نسخه سال 2009 است. در نسخه جدید ساختار فرمت کد بدون تغییر مانده اما بعضی فیلدها دوباره تعریف شدهاند. سوئیفت بهعنوان مرجع صادرکننده (RA)، استاندارد بازبینیشده و جدید را در ژانویه 2015 پیادهسازی کرد و به کاربران اجازه داد تا طی یک مرحله انتقال تا سال 2018 نسخه جدید را پیادهسازی کنند.
دیدگاهها بسته شده است.