راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

بعد از آزادی مدیرعامل تلگرام چه اتفاقاتی افتاد؟

بنیان‌گذار تلگرام که از ترک فرانسه منع شده و باید هر هفته به پلیس مراجعه کند، پس از بازداشتش در ماه اوت، برای اولین‌بار سکوت خود را شکست.


انتقاد دوروف به رویکرد فرانسه


این کارآفرین فناوری در پیامی در کانال عمومی تلگرامش گفت که از دستگیری‌اش به دست مقامات فرانسوی شگفت‌زده شده است. او بیان کرد که تلگرام نماینده رسمی در اتحادیه اروپا دارد که به تمام درخواست‌های نظارتی و پرسش‌های اجرای قانون رسیدگی می‌کند.
دوروف که تابعیت فرانسه را نیز دارد، اظهار کرد مقامات فرانسوی راه‌های متعددی برای تماس با او، بدون نیاز به دستگیری‌اش، داشتند و مدعی شد که مرتب به کنسولگری فرانسه در دبی مراجعه می‌کرده است.
بنیان‌گذار تلگرام افزود که این شرکت کاملاً آماده ترک حوزه‌های قضایی است که با مأموریت تلگرام در زمینه آزادی بیان و اظهارنظر مخالفت می‌کنند:
«ما آماده‌ایم بازارهایی را که با اصول ما سازگار نیستند ترک کنیم، زیرا ما این کار را برای پول انجام نمی‌دهیم. ما با انگیزه ایجاد خیر و دفاع از حقوق اساسی مردم؛ به‌ویژه در مکان‌هایی که این حقوق نقض می‌شود عمل می‌کنیم.»
دوروف همچنین از تصمیم فرانسه برای تحت تعقیب قرار دادن خودش به جای اقدام علیه شرکت انتقاد کرد.


مکرون این دستگیری را سیاسی نمی‌داند


کمی پس از دستگیری دوروف، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که این دستگیری ماهیت سیاسی ندارد. با این حال، این بیانیه نتوانست انتقادات گسترده بین‌المللی از مقامات فرانسوی برای دستگیری دوروف را کاهش دهد.

مکرون بر تعهد فرانسه به آزادی بیان و اظهارنظر تأکید کرد که این اقدام با انتقادهای شدیدتری مواجه شد و جامعه شبکه‌باز و مدیران صنعت خواستار آزادی دوروف شدند.


پیامدهای دستگیری مدیرعامل تلگرام


بازداشت دوروف بحث‌ها درباره آزادی بیان و حریم خصوصی در صنعت فناوری را دوباره شعله‌ور کرده است. چهره‌هایی مانند «ایلان ماسک» و «ادوارد اسنودن» از دوروف حمایت کرده و این حادثه را حمله‌ای به آزادی بیان نامیده‌اند. این پرونده به دلیل تأثیر بالقوه‌اش بر تلگرام و چشم‌انداز گسترده‌تر فناوری، تحت نظارت دقیق است.

در واکنش به اقدامات مقامات فرانسوی، «کریس پاولووسکی»، بنیان‌گذار و مدیرعامل رومبل، از اروپا گریخت و به دیگران هشدار داد که فرانسه دیگر برای بنیان‌گذاران فناوری که بر آزادی بیان تمرکز دارند، امن نیست.

مدیرعامل تلگرام، دوروف، علاوه‌بر اینکه گذرنامه فرانسه را دارد، شهروند روسیه و امارات متحده عربی نیز است. همان‌طور که سازمان خبری آمریکایی «پولیتیکو» در پنجم سپتامبر گزارش داد، در میان تحقیقات قضایی در حال انجام در فرانسه، دوروف کمک دیپلماتیک از روسیه و امارات متحده عربی را رد کرد. یک مقام دولتی فرانسه گفته است: «شخص مدنظر از حمایت کنسولی روسیه و بازدید کنسولی امارات امتناع کرد، اما موافقت کرد که سفارت امارات از وضعیتش مطلع شود.»


نوسانات قیمت Toncoin در میان این جنجال


بازداشت دوروف ابتدا باعث کاهش شدید ارزش Toncoin (TON) شد؛ به‌طوری‌که این توکن ۲۰ درصد کاهش یافت. با این حال، پس از آزادی دوروف و پوشش رسانه‌ای بعدی، Toncoin شروع به بهبود کرد و اکنون با قیمت ۴.۸ دلار، ۳.۰۲ درصد در روز گذشته افزایش داشته است. حمایت مستمر چهره‌های تأثیرگذار مانند ایلان ماسک، به آینده‌نگری درباره اینکه این توکن می‌تواند در آینده نزدیک، با وجود نوسانات اخیر، افزایش بیشتری یابد، دامن زده است.


حذف چند قابلیت تلگرام پس از آزادی


دوروف همچنین در کانال تلگرامی‌اش اعلام کرد که تلگرام چند قابلیت خود را حذف می‌کند و تمرکزش را روی کنترل محتوای مجرمانه می‌گذارد. People Nearby که کمتر از ۰.۱ درصد کاربران از آن استفاده می‌کردند از قابلیت‌هایی است که حذف شد. این قابلیت ظاهراً با بات‌ها و کلاهبرداران مشکلاتی را برای تلگرام به ‌وجود آورده بود.

اگرچه قریب به اتفاق کاربران تلگرام افرادی قانونمند هستند، اعمال مجرمانه تعداد کمی از کاربران، به‌طور چشمگیری به وجهه این پلتفرم لطمه زده و منافع میلیاردها کاربر را به خطر انداخته است. به همین دلیل، تلگرام در سال جاری بر تقویت سیستم‌های نظارتی خود تمرکز می‌‌کند تا امنیت و اطمینان کاربران را افزایش دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.