پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس در گفتوگو با راه پرداخت: رویداد ۹ ژانویه به افزایش دانش عمومی و تسهیل فرایندهای قانونی حوزه رمزارز کمک میکند
مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس در گفتوگو با راه پرداخت از چالشهای حوزه امنیت در صنعت رمزارز و تاثیر رویداد ۹ ژانویه بر افزایش دانش عمومی و تسهیل فرایندهای قانونی حوزه رمزارز گفت
کارخانه نوآوری رسانه راهکار سهشنبه هفته جاری برابر با دوم بهمنماه چهارمین دوره از رویداد ۹ ژانویه را با حضور جمعی از صاحبان کسبوکار، مدیران ارشد و فعالان حوزه رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال برگزار میکند. هدف رویداد سالانه ۹ ژانویه معرفی کسبوکارهای فعال در حوزه رمزارز، بلاکچین و دارایی دیجیتال ایران است.
این رویداد که بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای اکوسیستم بلاکچین و رمزارزی ایران شناخته میشود، از ساعت یک بعدازظهر تا هشت شب در سالن هزارنفری ضرغام برگزار میشود. این رویداد بستر مناسبی برای بررسی آخرین مسائل و چالشهای اکوسیستم رمزارز و دارایی دیجیتال است.
تاکنون بیش از ۳۱ کسبوکار از حامیان این رویداد بودهاند؛ صرافی اوامپی فینکس یکی از حامیان اصلی دور چهارم رویداد ۹ ژانویه است. به همین بهانه راه پرداخت گفتوگویی با احسان میر، مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس داشته تا نگاهی بر چالشهای امنیتی این حوزه داشته باشد.
در واحد امنیت اوامپی فینکس چه میگذرد؟
میر با اشاره به این که در واحد امنیت OMPFinex خود را با رقبا مقایسه نمیکنیم، بیان کرد: «همواره خودمان را با دیروز مقایسه میکنیم، همیشه دوست داریم در لبه فناوری باشیم و از سرعت رشد حوزه بلاکچین و امنیت عقب نیافتیم.»
به گفته او، صرافی OMPFinex جزو معدود صرافیهایی است که یک واحد امنیت جامع درونسازمانی دارد.
مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس در خصوص فعالیتهای واحد امنیت این صرافی توضیح داد: «در این واحد تمامی رخدادها و حملات توسط فرایندهای شناسایی تهدید و پاسخ به حوادث بهصورت خودکار و در قالب تیم تخصصی ۲۴*۷ مدیریت میشوند.»
میر افزود: «در طی فرایند توسعه DevSecOps و با افزودن ویژگیهای جدید به پلتفرم، تستهای خودکار امنیتی انجام میشود. از سوی دیگر، واحد امنیت بهصورت پیوسته و روزانه تستهای نفوذ را انجام میدهد. همچنین با پلتفرمهای مختلف برای باگبانتی خصوصی همکاری میکنیم.»
چالشهای امنیتی در حوزه رمزارز
مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس در خصوص چالشهای اصلی حوزه امنیت در کشور عنوان کرد: «در حال حاضر دو چالش مهم وجود دارد. اول حملات زنجیره تأمین است؛ اکثر اوقات در کشور به دلیل تحریمها، از نرمافزارهای دستکاریشده و اصطلاحاً کرک شده استفاده میشود یا برای تهیه این نرمافزارها به شرکتهای غیرقابلاعتماد مراجعه میشود که این کار بهخصوص در حوزه رمزارزها خطرات بسیاری را به همراه دارد.»
او افزود: «چالش دوم، کمبود آموزش و دانش کافی در این حوزه است. به یک مرجع حکومتی برای اطلاعرسانی نیاز است، برای مثال ارسال پیامکهای هشدار در مواجهه با کلاهبرداریها یا ایجاد پلتفرمی برای معرفی توکنهای مورداعتماد و توکنهای کلاهبرداری. تا جایی که اطلاع دارم در حال حاضر در داخل کشور چنین مراجعی وجود ندارد.»
میر عدم بهرسمیتشناختن پرداختهای رمزارزی در ایران را دلیل اصلی عدم آگاهی عمومی و اطلاعرسانی به افراد جامعه دانست و گفت: «این امر باعث جولاندادن کلاهبرداران خواهد شد. در بسیاری از کشورهای توسعهیافته از رمزارزها بهعنوان ابزاری برای پرداخت و سرمایهگذاری استفاده میشود و شرکتها میتوانند از خدمات بانکی مرتبط با رمزارزها نیز بهرهمند شوند.»
افزایش امنیت در حوزه کریپتو؛ از افزایش آگاهی فردی تا آموزش سازمانی
میر در پاسخ به این پرسش که برای افزایش امنیت در حوزه کریپتو به چه اقداماتی نیاز است، بیان کرد: «از بعد فردی، داشتن آگاهی عمومی از حوزه امنیت برای حفظ محرمانگی کیف پولها و آشنایی با حملات جدید مهندسی اجتماعی برای فعالان این حوزه الزامی است. استفاده از کیف پولهای امن و مراجع معتبر از دیگر نکات مهم است. افرادی که تجربه لازم را ندارند میتوانند از صرافیهایی مانند OMPFinex برای حفاظت از داراییهای خود استفاده کنند.»
او افزود: «مهمترین موضوع از بعد سازمانی نیز، آموزش کارمندان سازمان است که میتواند با کمک گیمیفیکیشن انجام شود و تأثیر بسیار مطلوبی داشته باشد.»
به گفته او، استفاده از کیف پولهایی که اصطلاحاً Single Point of Failure نباشد نیز میتواند به امنیت داراییها و کیف پولهای رمزارزی کمک کند. این امر با کمک تکنولوژیهایی مانند کیف پولهای چند امضایی یا کیف پولهای مبتنی بر MPC انجام میشود.
تقویت و توسعه حوزه رمزارز و بلاکچین با رویداد ۹ ژانویه
مدیر امنیت پلتفرم اوامپی فینکس با اشاره به اهمیت رویداد ۹ ژانویه بر حوزه رمزارز و بلاکچین گفت: «این رویداد قطعاً نقش مهمی در تقویت و توسعه این حوزه ایفا میکند. این نوع رویدادها فرصتی مناسب برای اشتراکگذاری دانش و شبکهسازی هستند و در درازمدت به افزایش دانش عمومی و تسهیل فرایندهای قانونی در این حوزه نیز کمک میکنند.»