پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
برای بازسازی اقتصاد پس از جنگ، سوریه بیتکوین را قانونی میکند
سوریه، کشوری که پس از سقوط دولت اسد، هنوز به وضعیت پایداری نرسیده، در حال آمادهسازی برای یک اصلاح بزرگ مالی، یعنی قانون کردن کریپتوکارنسی است.
برای مقابله با تورم، تثبیت اقتصاد کشور و جذب سرمایهگذاری خارجی، مرکز تحقیقات اقتصادی سوریه برنامۀ جسورانهای ارائه داده است که از دولت انتقالی میخواهد بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را پذیرفته و به رسمیت بشناسد.
پس از دههها جنگ و ویرانی اقتصادی، کشور حالا با وظیفۀ دشوار بازسازی روبرو است.
برای ایجاد ثبات در ارز ملی، این طرح پیشنهاد میکند پوند سوریه بهصورت دیجیتال روی بلاکچین پیاده شود و با بیتکوین، طلا و دلار پشتیبانی شود. این طرح همچنین تلاش میکند با قانونسازی استخراج و تجارت بیتکوین تحت چارچوبهای نظارتی جامع، استفاده از منابع انرژی سوریه برای فعالیتهای ماینینگ را رواج دهد و کنترل سختگیرانهای برای جلوگیری از انحصار و آسیبهای زیستمحیطی تضمین کند.
برای تسهیل انتقال پول و ایجاد فرصت برای شرکتهایی که تحتتأثیر سالها نوسانات قرار گرفتهاند، مؤسسات مالی، استارتآپها، و صرافیها تشویق خواهند شد که بیتکوین را در خدمات خود ادغام کنند. این برنامه، حریم خصوصی و امنیت را بهعنوان ارزشهای اساسی برجسته میکند و برحق شهروندان سوری برای کنترل کامل داراییهای دیجیتال خود تأکید دارد.
بااینحال، این کشور باوجود این اهداف بلندپروازانه، با چالشهای متعددی روبرو است، از جمله تحریمهای خارجی، زیرساخت فنی ناکافی و بدهیهایی که از دولت قبلی به ارث رسیده است.
ساختار غیرمتمرکز بیتکوین ممکن است به سوریه اجازه دهد از سیستمهای بانکی سنتی اجتناب کند؛ روشی که توسط کشورهایی که تحت تحریمهای سختگیرانه قرار دارند، مانند کره شمالی و ایران نیز بهکارگرفتهشده است. البته بانک مرکزی ایران در شرایطی که دولتها سعی در استفاده از ظرفیتهای رمزارز دارند، ۱۰ روز است که درگاههای پلتفرم تبادل رمزارز خود را مسدود کرده و پاسخگوی بخش خصوصی اکوسیستم رمزارزی خود نیست.
بخوانید: درگاه صرافیهای رمزارز باز هم توسط بانک مرکزی بسته شد
باید بین پیشنهاد مرکز تحقیقات اقتصادی سوریه برای قانونسازی بیتکوین و استفاده بحثبرانگیز از ارزهای دیجیتال توسط گروههای تروریستی مانند هیئت تحریر الشام تفاوت قائل شد. از هیئت تحریر الشام که قبلاً با القاعده مرتبط بود، گزارششده است که از ارزهای دیجیتال برای تأمین مالی عملیات خود استفاده کرده و این موضوع نگرانیهای اخلاقی و قانونی چشمگیری بهوجودآورده است.
درمقابل، مرکز تحقیقات اقتصادی سوریه قصد دارد نظام مالی شفاف و قانونی تحت نظارت دولت انتقالی ایجاد کند که به نفع کل جمعیت سوریه باشد، نه گروههای خاص.
کشورهایی مانند السالوادور و جمهوری آفریقای مرکزی با موفقیتهای متفاوت تلاش کردهاند بیتکوین را قانونی کنند. السالوادور علیرغم افزایش گردشگری و برخی سرمایهگذاریهای بینالمللی، بهدلیل ریسکهای اقتصادی و مشکلات بدهی، انتقاد شده است.
درمقابل، مشکلات سوریه بهدلیل پیچیدگیهای ژئوپلیتیکی بیشتر شده و نیاز به سرمایهگذاریهای فناوری قابلتوجه و همکاری بینالمللی دارد تا به موفقیت برسد. اگر این استراتژی بهدرستی اجرا شود، ممکن است سوریه را بهعنوان پیشرو در خاورمیانه در پذیرش ارزهای دیجیتال معرفی کند؛ اما باتوجهبه موانع سیاسی و مالی دیرینه، احتمال موفقیت آن قابلتردید است