پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
بیانیه پایانی فعالان صنعت رمزارز پیرامون مسدودی درگاههای پرداخت
نشست خبری فعالان صنعت رمزارز در دهم دیماه ۱۴۰۳ به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. در این نشست، فعالان این حوزه با تأکید بر اهمیت صنعت تبادل رمزدارایی بهعنوان یکی از پایههای اقتصاد دیجیتال کشور و با اشاره به پیامدهای منفی تصمیمات اخیر بانک مرکزی مبنی بر مسدودسازی درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارز، خواستار بازگشایی فوری این درگاهها شدند.
به گزارش روابط عمومی نوبیتکس، در پایان نشست خبری فعالان صنعت رمزدارایی و رسانههای کشور دهم دیماه ۱۴۰۳ به میزبانی اتاق بازرگانی ایران، جمعبندی فعالان صنعت به شرح زیر است:
«صنعت تبادل رمزدارایی در ایران، با بیش از ۱۵ میلیون کاربر فعال و اشتغالزایی برای بیش از ۵ هزار نخبه و متخصص، به یکی از پایههای اصلی اقتصاد دیجیتال کشور تبدیل شده است. این صنعت، علاوه بر جذب سرمایهگذاریهای گسترده، بستری برای توسعه کسبوکارهای نوآورانه فراهم کرده است. بااینحال، تصمیمات اخیر بانک مرکزی در مسدودسازی و محدودسازی درگاههای پرداخت این صرافیها، ضربهای جدی به اعتماد عمومی و آینده این صنعت وارد کرده است.
در راستای حفاظت از حقوق کاربران، حمایت از کسبوکارهای شفاف و جلوگیری از خسارات جبرانناپذیر، لازم است فوراً اقدامات اصلاحی صورت گیرد.
خواسته اصلی ما بازگشایی فوری درگاهها و خدمات پرداخت است. هر ساعت ادامه این محدودیتها، نهتنها آسیبهای جدی به حقوق کاربران و سرمایهگذاران وارد میکند، بلکه تبعات سنگینی مانند خروج سرمایه از کشور، زیرزمینی شدن بازار، گسترش تخلفات مالی و از بین رفتن شفافیت اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
در ادامه نکات زیر قابلتوجه است:
- بستهشدن درگاههای پرداخت سکوهای تبادل رمزارز اقدامی سلبی، مخرب، غیرمنطقی و ناقض حقوق شهروندان است.
- اکوسیستم فناوری مالی بخشی از حل مسئله کشور است: اکوسیستم فناوری مالی کشور در این شرایط میتواند بخش مهمی از راهحل باشد نه قطعهای از مسئله. بسیاری از کشورهای منطقه و جهان از این فرصت به جهت رقابت اقتصادی با ابرقدرتها بهرهبردهاند و معتقدیم امروز ایران ما نیز میتواند در راستای حل مسائل خود از فرصتهای صنعت رمزدارایی بهرهبگیرد اگر این فرصت با اقدامات تخریبی از بین نرود.
- رمزدارایی بخشی از آینده است؛ فرصتها به سادگی از دست میرود: باتوجهبه سرمایهگذاری سنگین و تسهیلگری که در سایر کشورها بهخصوص رقبای منطقهای ایران نظیر ترکیه و امارات در جریان است؛ اقدامات غیر سازنده بهجز انحراف از آینده، در کوتاهمدت نیز به مهاجرت کاربران ایرانی از پلتفرمها بومی به پلتفرمهای خارجی، فرار میلیاردها دلار سرمایه ملی، زیرزمینی شدن بازار، از بین رفتن شفافیت و گسترش تخلفات مالی نظیر سفتهبازی و پولشویی خواهد انجامید و این چیزی جز خسران برای کشورمان و سلب حقوق بدیهی و اعتماد میلیونها شهروند ایرانی در پی نخواهد داشت.
- نقش غیرقابلکتمان بانک مرکزی در مدیریت ارزش پول ملی: هرچند چالشهای تحریمی بر شرایط ارزی کشور سایه افکنده است؛ اما رمزارزها در مجموع برای کشور ارزآوری داشتهاند. استخراج، تجارت و نگهداشت، از جمله راههای ارزآوری سرشار رمزارزها برای کشور محسوب میشوند که میتوان با سیاستگذاری سازنده رشد چشمگیری را در استفاده از این ظرفیت شاهد بود. تأکید داریم در همراهی و تعامل کامل با بانک مرکزی آماده همکاری فنی و تخصصی در حوزه رمزپول هستیم.
در پایان یادآور میشویم ما فرزندان ایران هستیم و در این بیانیه دلسوزانه اعلام میکنیم که از مشورت، تعامل سازنده و همکاری ملی و دستیابی به وفاق بهصورت عملی حمایت میکنیم و اعلام میکنیم همواره آمادگی همکاری و همراهی و تعامل مستمر بهمنظور رفع دغدغه و ایجاد تفاهم با دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را داریم.»