پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سنگ زدن به شیوه بانک مرکزی
وحید والی، همبنیانگذار هلدینگ نیکاندیش / برای چندمین بار در سال جاری، درگاههای پرداخت صرافیهای رمز ارز مسدود میشود، بدون هیچ اطلاعرسانی قبلی و بدون هیچ توضیحی. به همین راحتی.
به نظر میرسد، این فکر بکر از سمت بانک مرکزی و برای کنترل نرخ ارز بوده است. هرچند رئیسکل بانک مرکزی در مصاحبه خود در اواخر آبان تأکید کردند که نرخ تتر تأثیری بر قیمت ارز ندارد و حال با چه هدفی درگاههای بانکی صرافیهای رمز ارز مسدود شده است را نمیدانم.
باید در نظر داشته باشیم طی هفتههای گذشته سندی تحت عنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیم گری در حوزه رمزپولها» توسط بانک مرکزی ابلاغشده است. هرچند این سند دارای ایراداتی فاحش است ولی در این سند، بانک مرکزی خود را بهعنوان تنظیمگر این حوزه معرفی کرده است و انتظار میرفت در قدمهای اول بجای برخورد قهرآمیز و چماق محور، برخوردی کارشناسانه با این حوزه داشته باشد. نه اینکه در همان بدون هیچ توضیحی حقوحقوق کاربران این حوزه را زیر پا بگذارد.
باید توجه داشتیم قریب به پانزده تا بیست میلیون کاربر ایرانی در حوزه رمزارزها فعال هستند، این افراد چه در قالب کسبوکار و چه در قالب کاربر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند و اقدامات سلبی اینچنینی بانک مرکزی یعنی کج دهنی و عدم توجه به منافع این تعداد ایرانی و عدم توجه به توسعه و پایداری اقتصاد دیجیتال.
بدون شک رمزارزها از زیربناهای اقتصاد دیجیتال به شمار میروند، توسعه اقتصاد دیجیتال بدون توجه به رمزارزها، خندهدار و بیمعنی است. درحالیکه برای توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی و بینالمللی در این حوزه هستیم، آیا به نظر شما با این اقدامات ناگهانی، سرمایهگذار احساس امنیت کافی برای سرمایهگذاری و ورود به این حوزه را خواهد داشت؟ پاسخ ازنظر بنده قطعاً «خیر» است. این اقدامات در ظاهر اقداماتی کنترلی است، ولی در اصل آینده را نابود میکند، بذر امید را میخشکاند، کارآفرین و سرمایهگذار را فراری میدهد، سرمایهها را بهسوی کشورهای همسایه میکشاند و حسرت بر دلمان میگذارد.
درهرصورت امیدوارم در آیندهای نزدیک تصمیمگیری برای یک حوزه اقتصادی و یک صنعت فعال با کاربران بسیار زیاد، با دقت و توجه بیشتری انجام شود و منافع آدمها و منافع کشور در آن دیده شود.