پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
درگاه صرافیهای رمزارز باز هم توسط بانک مرکزی بسته شد
سامان بیرقی، رئیس هیئتمدیره اوامپی فینکس؛ احسان قاضیزاده، مدیرعامل بیتمکس؛ بردیا احمدنیا، همبنیانگذار والکس؛ سهیل نیکزاد، رئیس هیئتمدیره کیوسک؛ عیسی کشاورز، رئیس هیئتمدیره یوبیتکس و سپیده پناه، مدیر مارکتینگ تبدیل نظر خود را درباره بسته شدن درگاه صرافیهای رمزارز اظهار کردند
بر اساس بررسیهای انجام شده توسط راه پرداخت، درگاه پرداخت تمام صرافیهای رمزارز ایرانی، امروز ۶ دیماه بدون اطلاع قبلی بسته شده است. این اقدام بانک مرکزی که برای چندمین بار در ماههای اخیر انجام شده، بدون اطلاع قبلی بوده است. این در حالی است که بانک مرکزی اخیراً سند تنظیمگری رمزپولها را منتشر کرده و در آن به این موضوع اشاره کرده بود که برای قانونگذاری این حوزه، با کسبوکارها و فعالان این حوزه تعامل خواهد داشت. این اقدام سلبی بدون اطلاعرسانی قبلی انجام شده و اعتراض بسیاری از فعالان فناوری مالی را برانگیخته است. به نظر میرسد این اقدام بانک مرکزی در راستای کنترل نرخ ارز و محدود کردن مبادله تتر در صرافیها انجام شده است.
بخوانید: بحرانسازی بانک مرکزی برای کسبوکارها با ژست کنترل نرخ ارز
این اقدام بدون اطلاع قبلی انجام شده است
سامان بیرقی، رئیس هیئتمدیره اوامپی فینکس ضمن تأیید خبر بسته شدن درگاه این صرافی گفت: «این اقدام بدون اطلاع قبلی انجام شده است. به نظر میرسد این اقدامات برای کنترل نرخ ارز انجام میشود. حداقل کاری که بانک مرکزی میتواند انجام دهد، این است که برای چنین اقداماتی از قبل اطلاعرسانی کند.»
صحبتهای زیادی درباره تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی و درک متقابل شده بود، اما این کار انجام نشده است
احسان قاضیزاده، مدیرعامل بیتمکس در این باره عنوان کرد: «دلیل این اقدام را باید از کسی که این کار را انجام داده پرسید. بااینحال، حدس ما این است که دوستان مجدداً نمیتوانند نرخ ارز را کنترل کنند و اولین چیزی که دستشان به آن میرسد را میبندند. چیزی برای حل مسائل اقتصادی کشور وجود ندارد و فقط مسدود کردن و محدود کردن اقدامی است که انجام میدهند. این سؤال را باید پرسید که چه اتفاقی باعث شده قیمت دلار بهصورت مداوم بالا برود؟ این اقدامات بهنوعی توهین به فعالان حوزه رمزارز و بخش خصوصی است. صحبتهای زیادی درباره تعامل بانک مرکزی با بخش خصوصی و درک متقابل شده بود، اما این کار انجام نشده است.»
درگاه همه صرافیها بدون اطلاع قبلی از سوی بانک مرکزی امروز بسته شد
بردیا احمدنیا، همبنیانگذار والکس مطرح کرد: «درگاه همه صرافیها بدون اطلاع قبلی از سوی بانک مرکزی امروز بسته شد. به نظر من این تهمت است که ما در قیمت ارز تأثیرگذار هستیم. ما از قبل تأکید کرده بودیم که سند تنظیمگری بانک مرکزی با رویکرد تعامل با بخش خصوصی تنظیم نشده و بیشتر رویکرد آن سیاست پولی و مالی کشور است. پیش از این گفته بودیم که این سند اهرمی برای بانک مرکزی برای فشار و محدودسازی بیشتر خواهد شد، اما دوستان بانک مرکزی گفتند که این اتفاق نخواهد افتاد. با این حال در طول کمتر از دو هفته پس از انتشار این سند شاهد این اتفاق هستیم. این بسیار مهم است که این اقدام مجدد بدون اطلاع قبلی و باز هم آخر هفته انجام شده است.»
سهیل نیکزاد، رئیس هیئتمدیره کیوسک در واکنش به بسته شدن درگاه صرافیهای رمزارز توسط بانک مرکزی گفت: «هر چقدر که میخواهید، هر کارید که تمایل دارید و فکر میکنید کمککننده است، انجام دهید!»
اگر بخش خصوصی و دولتی در کنار هم باشند، بهتر میتوانیم از پس بحرانها بربیاییم
عیسی کشاورز، رئیس هیئتمدیره یوبیتکس هم در این زمینه اظهار کرد: «برای این اقدام هیچ خبری به ما اعلام نکرده بودند. چند روز گذشته از دوستان انجمن شنیدیم که بانک مرکزی درخواست دارد تتر از مبادلات صرافیها حذف شود؛ اما مثل دفعات قبل هیچ اطلاعرسانی رسمی انجام نشده است. پنجشنبه و جمعهها از آنجا که دستگاههای بانک مرکزی تعطیل است، فکر میکنم این کار را آخر هفتهها انجام میدهند که خریدوفروش تتر خارج از استانداردهای بانک مرکزی انجام نشود. همه ما نسبت به منافع ملی تعصب داریم، اما در این موارد باید همکاری و همراهی وجود داشته باشد. بانک مرکزی باید بخش خصوصی را به رسمیت بشناسد و با آنها گفتوگو کند. اگر بخش خصوصی و دولتی در کنار هم باشند، بهتر میتوانیم از پس بحرانها بربیاییم. اما متأسفانه بهجای اینکه ما را راهحل ببینند، مشکل در نظر میگیرند و این نگاه خوبی نیست. این اقدامات خودسرانه، بدون هیچگونه مشورت یا اخطار یا درخواست روشن، فقط باعث غافلگیری ما میشود.»
سپیده پناه، مدیر مارکتینگ تبدیل ضمن تأیید خبر بسته شدن درگاههای رمزارز اعلام کرد که دلیل این اقدام کنترل نرخ ارز اعلام شده است. او در ادامه گفت: «با کاهش عرضه ارز و همزمان افزایش تقاضا آن، نهتنها قیمت ارز کنترل نمیشود؛ بلکه نتیجه عکس نیز خواهد داشت. بانک مرکزی بهتر است با ارزپاشی ابتدا عرضه را افزایش دهد.»
پناه درباره اطلاعرسانی بسته شدن درگاهها بیان کرد: «ما از طریق گروهی که با صرافیهای دیگر داریم متوجه بسته شدن درگاههایمان شدیم و هیچ شفافیتی حتی در اطلاعرسانی نیز وجود ندارد. حداقل کاری که بانک مرکزی میتواند قبل از رگولاتوری یا حمایت از کسبوکارهای ایرانی انجام دهد، شفاف بودن با آنهاست.»