پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
قربانی: در بحث رگولاتوری رمزارزها، محکومیم که شرایط را مثبت ببینیم
نایبرئیس تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران، در مصاحبه با رادیو اقتصاد از چشمانداز رگولاتوری رمزارز در ایران گفت
نایبرئیس کمیسیون تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران، در مصاحبه با رادیو اقتصاد از چشمانداز رگولاتوری رمزارز در ایران گفت. رضا قربانی در ابتدا با اشاره به تأثیر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و برندهشدن ترامپ بر بازار رمزارزها گفت: «قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ترامپ در جمع بیتکوینرها (کسانی که در فضای بیتکوین فعالیت دارند) حاضر شد و قول داد که گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را برکنار خواهد کرد.»
او همچنین ادامه داد: «یک جوی در فضای رمزارز ایجاد شده که پس از یک دوره سختگیرانه در آمریکا وارد یک دوره سهلگیری خواهند شد. البته چیزی که خواهد شد را باید صبر کنیم تا ببینیم؛ چون ترامپ خیلی پیشبینیناپذیر است. ولی واقعیت این است که در این مدت به دلیل حس مثبتی که در بازار ایجاد شد شاهد افزایش قیمت رمزارزها بودیم.»
نایبرئیس تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران درباره پذیرش بیتکوین بهعنوان یک کلاس دارایی جدید گفت: «نزدیک به 15 سال است که رمزارزهایی مانند بیتکوین خلق شدند و یک کلاس دارایی جدید هستند آنها را باید به رسمیت شناخت و همین امروز هم برای قانونگذاری خیلی دیر شده است.»
قربانی در ادامه با مقایسه طلا و بیتکوین بیان کرد: «اینطور نیست که پولهای فیات و بانک مرکزی حذف شوند و برای معاملات فقط رمزارز استفاده شود. مثلاً طلا سالهای زیادی است که در دنیا وجود دارد و دارایی ارزشمندی است حتی درگذشته برای معاملات هم استفاده میشد؛ اما امروز ذخیره ارزش است. اگر طلا را در دنیای فیزیکی داریم، بیتکوین را نیز در فضای دیجیتال داریم.»
او با اشاره به سواستفادهگری در این فضا گفت: «باید توجه داشت در بین هزاران رمزارزی که خلق میشود 99.9 درصد آنها بیارزش است. یادمان بیاید وقتی اینترنت آمد خیلی از شرکتها خواستند از این هایپ استفاده کنند که بعد از ترکیدن حباب دات کام خیلی از شرکتها از بین رفتند. بنابراین اغراقهایی که میشود را باید کنار گذاشت. سو استفادهگران همیشه در هر فضایی هستند. اتفاق بزرگ این است که دارایی دیجیتال باعث شده که ما به سمت وب 3 حرکت کنیم جایی که دیگر پیام منتقل نمیشود بلکه ارزش مبادله میشود.»
قربانی درباره اهمیت قانونگذاری در حوزه رمزارز اظهار داشت: «همین امروز که ما یک خط قانون درباره رمزارزها نداریم، طبق گفته رئیسکل بانک مرکزی 35 همت در ماه تبادلات رمزارزی انجام میدهند و بیش از 10 میلیون تراکنش در این فضا انجام میشود و بیش از 200 کسبوکار در این فضا شکل گرفته است. البته تمامی این کسبوکارها به دلیل تحریمهایی که وجود دارد سعی میکنند با روشهایی رد خود را در جهان گم کنند. این شرایط در فضایی است که هنوز به رسمیت شناخته نشده است.»
نایبرئیس تحول نوآوری اتاق بازرگانی تهران در ادامه با بیان اهمیت اتخاذ رویکرد مناسب از سمت نهاد تنظیمگر گفت: «صحبت من این است که اگر نهاد تنظیمگر با رویکرد تنظیمگری وارد شود و بخواهد این بساط را جمع کند این معاملات از بین نخواهد رفت؛ فقط مردم یا به سمت پلتفرمهای خارجی پیش خواهند رفت یا فضای زیرزمینی که محیطی را برای کلاهبرداریهای بیشتر و ازبینرفتن دارایی مردم فراهم میکند.»
او درباره چشمانداز رگولاتوری این فناوری در ایران بیان کرد: «واقعیت این است که ما محکومیم که شرایط را مثبت ببینیم. بیش از 7 سال است که ما داریم فریاد میزنیم بحث رمزارزها باید تنظیمگری انجام شود اما در کل ورود بانک مرکزی و فضای مجازی را مثبت میبینم امیدوارم که با رگولاتوری هم منافع مردم حفظ شود هم کسبوکارها بتوانند فعالیت کنند و حاکمیت هم منافع خود را داشته باشد.»