پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری با حضور سه ضلع دولت، صنعت و دانشگاه در ۱۹ و ۲۰ دیماه برگزار میشود
هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری در روزهای ۱۹ و ۲۰ دیماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد. در نشست خبری این رویداد که امروز، سوم دیماه ۱۴۰۳ در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری برگزار شد، مهدی محمدی، رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، به اهمیت این رویداد اشاره کرد و گفت: «اولین دوره برگزاری کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری از دهه ۸۰ شروع شد؛ یعنی انجمن مدیریت فناوری عمری به اندازه اکوسیستم نوآوری و فناوری دارد و هدف اصلی این کنفرانس ارتقای فناوری و نوآوری در ایران است و در این راستا اقدامات مهمی برای پیشبرد توسعه و پیشرفت در این حوزه انجام شده است.»
محمدی همچنین با اشاره به نقش این کنفرانس در ایجاد و توسعه شبکهای از متخصصان و فعالان حوزه فناوری و نوآوری در سطح ملی و بینالمللی افزود: «برگزاری این رویداد تاکنون تأثیرات مثبت بسیاری در بهبود تصمیمگیریها و ارتقای فعالیتهای فناورانه در سطوح مختلف کشور داشته است.»
طبق صحبتهای رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران، کنفرانس امسال با حضور گسترده متخصصان حوزه مدیریت فناوری و نوآوری، در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد و در آن، مقالات برتر این حوزه به طور حضوری ارائه و بررسی خواهند شد.
او یکی از مهمترین اهداف این کنفرانس را ترویج قانون جهش تولید دانشبنیان عنوان کرد و در این باره اینطور گفت: «یکی از دغدغههای اصلی ما در حال حاضر، ورود شرکتهای دانشبنیان به چرخه اقتصادی کشور است و تلاش داریم تا با ایجاد پل ارتباطی میان شرکتهای بزرگ و دانشبنیانها، این قانون را به طور مؤثر اجرایی کنیم.»
محمدی درباره چالشهای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور نیز صحبت کرد. به عقیده او، هیچ اکوسیستم نوآوریای نمیتواند رشد کند مگر اینکه به اقتصاد جهانی متصل شود. او در این باره گفت: «به همین دلیل، اکوسیستم ایران باید به دو صورت عمل کند؛ ابتدا جذب شرکتهای بزرگ داخلی و سپس به اقتصاد جهانی برای جذب سرمایهگذاری و توسعه متصل شود.»
محمدی در ادامه به یکی دیگر از چالشها اشاره کرد و بیان کرد که بر خلاف آنچه تصور میشود که نیروی انسانی زیادی داریم، ولی این تعداد بهاندازه تبدیلشدن به اقتصاد دانشبنیان نیست.
رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری همچنین بیان کرد که این کنفرانس در سال جاری با شعار «نوآوری فراتر از مرزها، انقلاب صنعتی چهارم و هوش مصنوعی» برگزار میشود.
ضرورت بهرهگیری از هوش مصنوعی در کشور
کامران باقری، رئیس کمیته علمی کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری نیز در این نشست خبری با تأکید بر اهمیت ورود کشور به حوزههای پیشرفته فناوری بیان کرد: «حضور فناوریهای هایتک در بخشهای صنعتی و مطرحشدن موضوعات نوآوری در کشور بهسادگی میسر نمیشود. هوش مصنوعی تأثیرات گستردهای بر کشور داشته و خواهد داشت. ضروری است مسئولان، ضمن مواجهه با چالشهای مهمی چون ناترازیهای آب و انرژی، به هوش مصنوعی توجه ویژهای داشته باشند. لازم است در تمامی ابعاد برای بهرهبرداری مؤثر و سودمند از این فناوری برنامهریزی کنیم تا منافع ملی در این مسیر تأمین شود.»
باقری همچنین به نقش انجمن مدیریت فناوری در پیشبرد این موضوع اشاره کرد و افزود: «با توجه به شرایط کشور، جهت حضور صاحبنظران بینالمللی در این کنفرانس، برنامهریزیهایی برای حضور آنلاین این افراد انجام شده است.»
تحقق نوآوری نیازمند همکاری تمام بازیگران زیستبوم فناوری است
مریم نوذری، دبیر اجرایی کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری نیز در ادامه این نشست خبری از برپایی نمایشگاهی از دستاوردهای صنعتی و دانشبنیان همزمان با کنفرانس فناوری و نوآوری خبر داد. او در این باره گفت: «برگزاری چنین رویدادهایی نقش اساسی در شکلگیری و توسعه نوآوری در کشور دارد. اختراعات زمانی اهمیت مییابند که وارد چرخه اقتصادی شوند، ارزشافزوده ایجاد کنند و به نوآوری تبدیل شوند تا در زیستبوم اقتصادی کشور تأثیرگذار باشند.»
به عقیده نوذری، تحقق نوآوری نیازمند همکاری تمام بازیگران زیستبوم از جمله دولت، صنعت، دانشگاه و رسانه است. او در این باره گفت: «متأسفانه تاکنون در معرفی مدیریت فناوری و نوآوری به جامعه بازخورد مطلوبی نداشتهایم، اما امیدواریم امسال با حضور گسترده اصحاب رسانه، این تعامل به نتایج ملموس منجر شود.»
طبق صحبتهای نوذری، این رویداد بستری برای شبکهسازی و همافزایی میان بازیگران حوزه نوآوری فراهم میکند و در کنفرانس امسال، سه ضلع دولت، صنعت و دانشگاه حضور خواهند داشت تا به تقویت همکاریهای مؤثر در این حوزه کمک کنند. او گفت: «در این راستا، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و انجمن مدیریت فناوری نقش مهمی در تسهیل این ارتباطات ایفا میکنند.»
طبق صحبتهای دبیر اجرایی کنفرانس بینالمللی مدیریت فناوری و نوآوری، سال گذشته این رویداد با حمایت ۱۵ نهاد برگزار شد، اما امسال تعداد حامیان به ۳۰ رسیده است: «این رشد نشاندهنده درک اهمیت کنفرانس توسط نهادها و صنایع مختلف است.»
او همچنین به برگزاری ۱۵ پنل تخصصی و علمی بهعنوان بخشهای اصلی این رویداد اشاره کرد و گفت: «نمایشگاه فناوری و نوآوری نیز که از سال گذشته آغاز شده، امسال با وسعت بیشتری برگزار خواهد شد. ثبتنام شرکتها برای شرکت در این نمایشگاه همچنان ادامه دارد و از همه صنایع و شرکتها دعوت میکنیم تا دستاوردهای خود را در این رویداد به نمایش بگذارند.»
نوذری با اشاره به دریافت ۱۲۰ مقاله علمی برای کنفرانس امسال گفت: «مقالات دریافتشده روز جمعه، ۱۴ دیماه، داوری خواهند شد و مقالات برگزیده برای ارائه شفاهی یا پوستر انتخاب میشوند. همچنین، ارائه نتایج مطالعات موردی موفق در حوزههای فولاد و صنایع کوچک از بخشهای مهم این رویداد خواهد بود.»