پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیر امور مشتریان راهکارهای بیمهگری داتین مطرح کرد / قابلیت شرکتهای دانشبنیان در بیمه جدی گرفته شود
امروز در اکوسیستم فناوری کشور، شرکتهای دانشبنیان نمادی از نوآوری شناخته میشوند و اسبابی مهم برای ورود تحولات فناورانه به صنایع مختلف که در این میان صنعت بیمه نیز از این قاعده مستثنی نیست. امروز صنعت بیمه کشور به سبب فعالیت استارتاپهای بیمهای در لایههای مختلف زنجیره ارزش بیمه به اهمیت حضور اقدامات دانشبنیان برای رشد و توسعه این صنعت قدیمی پی بردهاند تا جایی موضوع دهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه را «توسعه دانشبنیان صنعت بیمه» انتخاب میکنند و محور گفتگوها و تبادل نظرات را در روز ملی بیمه بر حرکتهای دانش بنیان در این عرصه میچینند.
در این راستا به بهانه روز بیمه و نامگذاری خاص آن با حامد بهروز، مدیر امور مشتریان راهکارهای بیمهگری داتین به گفتگویی کوتاه نشستیم و از او درباره رویکردهای تازه شرکتهای دانشبنیان در صنعت بیمه کشور پرسیدیم.
حامد بهروز در پاسخ به این پرسش که برای استفاده از قابلیتهای شرکتهای دانشبنیان در صنعت بیمه کشور چه ملزوماتی باید در صنعت مورد توجه قرار بگیرد، توجه به چندین رویکرد مختلف توأم با هم در لایههای مختلف اکوسیستم بیمه را لازم دانست و گفت: «استفاده از ظرفیت و قابلیتهای شرکتهای دانشبنیان مستلزم چند اتفاق همزمان در سطوح مختلف زیستبوم صنعت بیمه کشور است. در گام اول در لایه حاکمیت و راهبرد باید نگاه و رویکرد دانشبنیان و مبتنی بر فناوری وجود داشته باشد، نیازهای فناورانه صنعت بیمه شناسایی شود و با ترسیم نقشهراه فناوری صنعت بیمه، ظرفیتهای موجود را برای رفع این نیازمندیها جهتدهی کرد.»
به عقیده حامد بهروز، شناسایی یکسویه خلاءهای صنعت بیمه از سوی مجموعههای دانش بنیان و برنامهریزی یکطرفه برای آن، این حوزه را ناگزیر از آزمون و خطا میکند و این موضوع هزینه فرصت از دست رفته بالایی برای صنعت بیمه و زیست بوم دانش بنیان کشور به همراه خواهد داشت.
او در ادامه به موضوع حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: «لازمه دیگر در این بخش، نگاه حمایتی به شرکتهای دانشبنیان است؛ این نگاه حمایتی از دو جنبه کسبوکاری و مالی اهمیت پیدا میکند و شرکتهای بیمه به عنوان بهرهبردار خروجی صنایع دانش بنیان نقش بسیار مهم و حائز اهمیتی در این حوزه دارند. چه بسا اینکه یک کسبوکار و راهحل دانشبنیان بنیه مالی قوی و قابل قبولی داشته باشد اما به دلیل عدم اعتماد و حمایت صنعت برای عملیاتیسازی راهکار ارائه شده با عدم موفقیت مواجه میشود.»
حامد بهروز در اشاره به نیازمندیهای حمایت از اقدامات شرکتهای دانش بنیان در صنعت بیمه موضوع زیرساختهای فناورانه را نیز پیش میکشد و معتقد است که میزان قابلیت زیرساختهای فناورانه موجود یکی از مهمترین عواملی است که میتواند در استفاده از تمامی ظرفیتهای شرکتها تأثیر مستقیم داشته باشد. او در این باره گفت: «سطح کفایت و پوشش زیرساخت فناورانه صنعت بیمه و قابلیت پشتیبانی از فرایندها و سرویسهای مورد نیاز در این حوزه را باید عنصر مهم دیگری در استفاده از قابلیتهای شرکتهای دانش بنیان دانست که بخشی از آن به نهادناظر و بخش دیگر به شرکتهای فناوری ارائهدهنده خدمات به شرکتهای بیمه برمیگردد.»
عدم وجود بازار رقابتی و قوانین بهروز
مدیر امور مشتریان راهکارهای بیمهگری داتین صنعت بیمه کشور را امروز رویارو با چالشهای مختلفی میداند که عمدهترین آنها را میتوان در بحث رگولاتوری و عدم وجود بازار رقابتی خلاصه کرد. او دراین باره توضیح میدهد: «چالش مهم صنعت بیمه منحصربهفرد نیست ولی میتوان آن را به دو چالش اصلی خلاصه کرد. چالش اول بهروز نبودن قوانین، مقررات و اسناد بالادستی صنعت بیمه و زیرساختهای فرایندی و اجرایی برای اجرای طرحهای فناورانه است و چالش دیگر هم، عدم وجود بازار رقابتی و عدم نگاه سرمایهگذارانه به حوزه فناوری از سوی مدیران ارشد اکثر شرکتهای بیمه و نگاه ریسکگریز به جای ریسکپذیری در حوزه فناوری بیمه است.»
به عقیده حامد بهروز راهکار حل این موضوع وجود یک نهاد تخصصی متولی با قدرت و اختیار اجرایی بالاست که با همراهی ارکان زیستبوم بیمه کشور و نه بهصورت یکطرفه و انحصاری، نقشه راه فناوری در صنعت بیمه را ترسیم و جاری، بر اجرای آن نیز نظارت دقیق کرده و بتواند حمایت لازم را برای اجرایی شدن طرحها و پروژههای این حوزه جذب و تزریق کند.