راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

اقدامات کشورهای عضو بریکس برای دلارزدایی، تهدید ترامپ را برانگیخت

ترامپ تهدید کرد که اگر کشورهای بریکس به دنبال ایجاد ارز جدید باشند، تعرفه ۱۰۰ درصدی برای آنها اعمال خواهد شد

دونالد ترامپ از کشورهایی که عضو بریکس هستند درخواست کرد که متعهد شوند ارز جدیدی ایجاد نخواهند کرد وگرنه در دولت او با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد. ترامپ بعدازظهر شنبه در Truth Social گفت: «این ایده که کشورهای بریکس در حال تلاش برای دور شدن از دلار هستند، درحالی‌که ما کنار ایستاده‌ایم و تماشا می‌کنیم، به پایان رسیده است. ما درخواست داریم که این کشورها متعهد شوند که نه ارز جدید بریکس ایجاد کنند و نه از ارز دیگری برای جایگزینی با دلار حمایت کنند. در غیر این صورت، این کشورها با تعرفه ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با فروش به اقتصاد شگفت‌انگیز ایالات متحده خداحافظی کنند.»

بریکس از سال ۲۰۱۱، از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده بود. در اوایل سال جاری، ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اتیوپی و مصر رسماً به آن ملحق شدند. نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در ماه فوریه گفت که سی و چهار کشور برای پیوستن به این گروه درخواست داده‌اند.

رهبر یکی از کشورهای عضو بریکس، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، از برزیل، در سال ۲۰۲۳ پیشنهاد ایجاد یک ارز مشترک در آمریکای جنوبی را برای کاهش اتکا به دلار آمریکا داد. نگرانی آمریکا از این جهت است که استفاده از ارزهای بریکس و شبکه‌های بانکی خارج از سیستم دلار آمریکا می‌تواند به کشورهای عضو بریکس مانند روسیه، چین و ایران اجازه دهد تا تحریم‌های غرب را دور بزنند. بااین‌حال، بسیاری از تحلیلگران غربی بر این باورند که احتمال ایجاد یک ارز جدید به دلیل اختلافات اقتصادی و ژئوپلیتیکی ناچیز است.

گروه بریکس برای چین ارزش زیادی دارد؛ زیرا این کشور به دنبال نزدیک شدن و شراکت با بازیگران کلیدی برای به چالش کشیدن تسلط ایالات متحده بر اقتصاد جهانی است. همچنین برای روسیه که در سال ۲۰۲۲ پس از حمله به اوکراین از نظر اقتصادی و دیپلماتیک تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفت، اهمیت زیادی دارد. لازم است اشاره شود که روسیه در سال ۲۰۲۲، ریاست گروه بریکس را برعهده گرفت.

در نشست بریکس در ماه اکتبر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین به دنبال ارائه این پیام بودند که غرب در جهان منزوی است و در همین حال، اکثر کشورهای جهان از تلاش آنها برای به چالش کشیدن رهبری جهانی آمریکا حمایت می‌کنند.

تهدید اقتصادی اخیر ترامپ چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که او وعده افزایش گسترده تعرفه‌ها بر کالاهای وارداتی از مکزیک، کانادا و چین را از روز اول دولتش داد. ترامپ گفت که این اقدام در تلافی مهاجرت غیرقانونی و «جنایت و مواد مخدر» است که از مرز عبور می‌کند.

پیش از این راه پرداخت در گزارشی درباره ام‌بریج و اقدامات کشورهای عضو بریکس برای دلارزدایی به طور مفصل توضیح داده بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.