راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

زهره عالی‌پور، رئیس سازمان خصوصی‌سازی شد

زهره‌ عالی‌پور از شهریورماه سرپرست این سازمان بوده است

عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی زهره عالی‌پور را به سمت معاون وزیر و رئیس سازمان خصوصی‌سازی منصوب کرد. زهره عالی‌پور از شهریور امسال سرپرستی این سازمان را بر عهده داشت و حالا با حکم وزیر به ریاست این سازمان رسیده است.

او دارای مدرک دکترا در رشته مدیریت اقتصادی است و تألیف دو کتاب مهندسی فرهنگ خصوصی‌سازی ایران (به صورت مشترک) و مبانی فرهنگی رونق اقتصادی ایران با موضوع آموزش اقتصاد به دانش‌آموزان از آثار منتشرشدۀ زهره عالی‌پور است.

سازمان خصوصی‌سازی با استناد به برنامه سوم توسعه و در تاریخ بیست و نهم فروردین ۱۳۸۰ در راستای تغییر اساسنامه سازمان «مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی» به وجود آمد. اساسنامه این سازمان تا کنون دوباره در سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۲ به وسیله هیئت وزیران اصلاح شده است.

گفتنی است این سازمان یک شرکت سهامی دولتی است و شخصیت حقوقی و استقلال مالی دارد. سازمان خصوصی‌سازی زیر نظر وزارت اقتصادی و دارایی فعالیت می‌کند. فردی که به عنوان رئیس‌کل این سازمان منصوب می‌شود در واقع معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، دبیر هیئت واگذاری و عضو شورای‌عالی سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی خواهد بود.

پیش از این که زهره عالی‌پور به ریاست این سازمان منصوب شود، ابراهیم بازیان از تاریخ نهم اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ سرپرست این سازمان بود. بازیان نیز در رزومه خود عضویت در شورای شهر ارومیه و را دارد؛ او همچنین شهردار ارومیه نیز بوده است.

گفتنی است این سازمان به عنوان تنها مجری سیاست‌های اقتصادی دولت و در چارچوب اساسنامه مربوطه، فعالیت‌های پیرامون واگذاری را انجام دهد.

این سازمان در بخش واگذاری‌ها در سال ۱۴۰۲ بزرگ‌ترین واگذاری تاریخ خصوصی‌سازی را انجام داد. رقابت سخت دو متقاضی خرید ۱۲ درصد سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس منجر به ثبت حدود ۲۷۰ مرتبه پیشنهاد قیمت طی ۳ روز معاملاتی شد، که این رقابت رشد ۳۲.۵ درصدی قیمت سهام فروش رفته نسبت به قیمت پایه را به دنبال داشت.

این معامله به تنهایی حدود ۲۲ درصد از ارزش واگذاری‌های ۲۲ سال اخیر را به خود اختصاص داد. ارزش کل این معامله همراه با سود فروش اقساطی، ۶/۱۴۲ هزار میلیارد تومان است، که علاوه بر اینکه ۶/۳۲ هزار میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۱ به صورت نقد به خزانه واریز شد و حدود ۴۶ درصد مجموع تکالیف بودجه‌ای واریزی به خزانه سال ۱۴۰۱ از محل واگذاری‌ها را محقق کرد، تا مدت ۴ سال هر ساله ۵/۲۷ هزار میلیارد تومان از محل این واگذاری قابل واریز به حساب خزانه خواهد بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.