پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سالار آتشپر، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسبوکار انرژی ساتبا، از افتتاح بازار مبادله گواهی صرفهجویی انرژی در بورس انرژی در آیندهای نزدیک خبر داد. این اقدام، گامی مهم در راستای تقویت بهرهوری انرژی و بهینهسازی مصرف انرژی در کشور به شمار میرود.
در نشست بازاندیشی دو دهه اصلاحات اقتصادی صنعت برق با موضوع «سرمایهگذاری در طرحهای بهینهسازی مصرف برق، ظرفیتها، موانع، مشوقها و توصیههای سیاستی»، آتشپر با تشریح شاخصهای اقتصادی در سیاستگذاری بهرهوری انرژی، راهکارهایی برای بهینهسازی مصرف انرژی ارائه داد. او بر سادهسازی شاخصها بهمنظور اولویتبندی اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی تاکید کرد و مقایسه بهرهوری انرژی حاصل از این طرحها را گامی ضروری در رفع ناترازی انرژی دانست.
آتشپر تاکید کرد که بسترهای مناسب باید بهگونهای فراهم شود که بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در حوزه بهرهوری انرژی ترغیب و توانمند شود. او همچنین تصریح کرد که دولت میتواند با راهبردهای ملی یا از طریق بخش بهرهوری انرژی، انگیزههای لازم را برای سرمایهگذاری در این حوزه ایجاد کرده و روند اجرایی پروژههای بهینهسازی را تسریع کند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری ساتبا، ایجاد بستههای سرمایهگذاری، تقویت شرکتهای خدمات انرژی (ESCO) و ارائه خدمات توسعهدهندگی در حوزه بهرهوری انرژی را از راهکارهای کلیدی برای ترغیب بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این بخش معرفی کرد. او اجرای این راهکارها را مستلزم همکاری و همافزایی میان دستگاههای متولی دانست.
آتشپر در ادامه خبر از افتتاح بازار مبادله گواهی صرفهجویی انرژی در آیندهای نزدیک داد و افزود: «تقویت بخش تقاضا میتواند باعث رونق هرچه بیشتر این بازار در کشور شود. این بازار میتواند بهعنوان ابزاری نوین برای ترغیب صنایع به رعایت استانداردهای بهرهوری انرژی عمل کند.»
به گفته آتشپر، همانگونه که تابلوی برق سبز در بورس انرژی از طریق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان تقویت شد، بازار گواهی صرفهجویی انرژی نیز میتواند با اجرای دقیق ماده ۲۶ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی تقویت شود. ماده ۱۶ صنایع بزرگ را ملزم میکند تا درصدی از برق مورد نیاز خود را از نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کرده یا برق مورد نیاز را با نرخهای تجدیدپذیر خریداری کنند.
به همین ترتیب، ماده ۲۶ نیز صنایع را موظف کرده است تا مصرف برق خود را بر اساس استانداردهای معیار مصرف تنظیم کنند. در غیر این صورت، باید برق مازاد مصرفی را با نرخ صادراتی خریداری کنند. این الزامات، پایههای تقویت بخش تقاضا در بازار گواهی صرفهجویی انرژی را مستحکم میکند.