پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
رئیس هیئتعامل صندوق نوآوری و شکوفایی از پشت صحنه کارمانی بازدید کرد؛ موفقیت ۹ طرح در جذب سرمایه
در جریان بازدید جمعی از مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری در روز پنجشنبه11 مردادماه 1403 از لوکیشن ضبط رئالیتیشوی کارمانی، محمدصادق خیاطیان، رئیس هیئتعامل این صندوق، بههمراه دیگر مدیران ارشد، از نزدیک با روند تولید و داوری این برنامه بازدید کردند. در این بازدید، مجتبی زارع مهرجردی، معاون سرمایهگذاری؛ مصطفی بغدادی، مدیر توسعه اکوسیستم؛ امیر بامه، مدیر روابطعمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری و سید محمدحسین سجادی نیری، رئیس هیئتمدیره انجمن ویسی حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی کارن کراد، محمدصادق خیاطیان ضمن تقدیر و تشکر از عوامل تولید رئالیتیشو کارمانی در خصوص این برنامه بیان کرد: «کارمانی یک کار ترویجی و فرهنگسازی است و به حوزه تولید و رشد تولید کمک میکند.»
کارمانی باهدف حمایت از کسبوکارها و جذب سرمایه برای آنها تولید میشود، تاکنون ۹ قسمت از آن از طریق شبکه نمایش خانگی فیلیمو پخش شده است. یکی از نکات قابلتوجه در این برنامه، نقش پررنگ سکوی کارنکراد بهعنوان سازنده و سکوی تأمین مالی جمعی این رئالیتیشو است. علی عمیدی، مدیرعامل سکوی کارنکراد، طی ارائه گزارش به مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری، گفت: «کارنکراد با فراهمکردن بستری شفاف برای سرمایهگذاری، نقش مهمی در موفقیت طرحهای ارائه شده در کارمانی داشته است.» بر اساس گزارش علی عمیدی، تمامی ۹ طرح منتخب این ۹ قسمت، موفق به جذب کامل سرمایه موردنیاز خود شدهاند.
به گفته عمیدی، تاکنون ۱۸۴۰ نفر در این طرحها سرمایهگذاری کردهاند و مجموع سرمایه جذبشده برای این طرحها به ۹۸ میلیارد تومان رسیده است. نکته قابلتوجه این است که میانگین سود پیشبینیشده برای این طرحها ۴۵.۶ درصد است که نشاندهنده پتانسیل بالای سرمایهگذاری از طریق ابزار تأمین مالی جمعی در کشور است.
محمدصادق خیاطیان، رئیس هیئتعامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری، طی گفتگویی اختصاصی با محمد سلوکی، مجری و تسهیلگر برنامه، ضمن ابراز رضایت از روند تولید کارمانی، بر اهمیت چنین برنامههایی در شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان و ایدههای نوآورانه تأکید کرد. او عنوان کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی بهعنوان یک نهاد مالی تخصصی، مأموریت اصلی خود را حمایت از شرکتهای دانشبنیان میداند.
به گفته خیاطیان، هر ابزار جدید مالی نیازمند فرهنگسازی است؛ برنامههای مختلفی از جمله کارمانی که کاری جدید است باعث میشود مردم ابزارهای مالی را بهعنوان یک سرگرمی ببینند و این فرایند به ترویج ابزار تأمین مالی جمعی کمک میکند، به همین دلیل ساخت چنین برنامههایی جای تقدیر دارد.
خیاطیان همچنین اشاره کرد که صندوق نوآوری و شکوفایی از طرحهایی که در برنامه کارمانی حضور پیدا میکنند اما به دلایلی نمیتوانند از ارائه ضمانتنامههای لازم جهت جذب سرمایه از طریق سکوی تأمین مالی جمعی کارنکراد بهرهمند شوند، حمایت میکند. در صورتی که این طرحها دارای ویژگیهای دانشبنیانی باشند، صندوق نوآوری میتواند بهصورت مستقیم به آنها ضمانتنامه ارائه دهد. این اقدام براساس قوانین و اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی و باهدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان انجام میشود. همچنین علاوه بر صندوق نوآوری، صندوقهای پژوهش و فناوری که تحت حمایت صندوق نوآوری هستند نیز میتوانند به شرکتهای غیردانشبنیان شرکتکننده در برنامه کارمانی ضمانتنامه ارائه دهند.
خیاطیان همچنین با داوران برنامه به گفتوگو پرداخت و از نزدیک از فرایند داوری طرحها بازدید کرد. صندوق نوآوری و شکوفایی بهعنوان یکی از اصلیترین حامیان توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، از طریق حمایت از برنامههایی مانند «کارمانی»، بهدنبال تسهیل تجاریسازی ایدههای نوآورانه و رشد شرکتهای دانشبنیان است.
رئالیتیشوی کارمانی با استفاده از زبان ساده و جذاب، توانسته مخاطبان را به خود جذب کند و به معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف بپردازد. این برنامه نشان میدهد که رسانهها میتوانند نقش مهمی در توسعه فرهنگ کارآفرینی و سرمایهگذاری در جامعه ایفا کنند.
بازدید مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی از رئالیتیشوی کارمانی نشان از اهمیت حمایت از برنامههای نوآورانه و ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه کسبوکارها دارد. موفقیت این برنامه میتواند الگویی برای سایر برنامههای مشابه باشد و به رشد و توسعه اکوسیستم نوآوری کشور کمک شایانی کند.