پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تاکید نجفی بر اهمیت افزایش سرمایهگذاری در فناوری اطلاعات
مهندس سید ابوطالب نجفی مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک در نشست هماندیشی بانکها و شرکتهای فناوری اطلاعات با رویکرد برنامه ششم توسعه بر تحقق بخش اعظمی از اهداف قانون توسعه برنامه پنجم درخصوص بانکداری الکترونیک تاکید و بر این مهم اشاره داشت: «بودجههای تخصیصی برای توسعه فناوری اطلاعات ناشی از عدم اطلاع مدیران نسبت به میزان و نوع ارزش تجاری آن است.»
در این مراسم که با حضور احمدی دبیر کل بانک مرکزی، دکتر پور محمدی معاون معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، مدیران عامل و مدیران فناوری اطلاعات بانکها و مدیران شرکتهای فعال در حوزه بانکداری الکترونیک در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد؛ وی ضمن بیان مطلب فوق افزود: «برای ارزیابی عملکرد شبکه بانکی کافی است به این نکته اشاره کنیم که در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد تراکنشها به صورت الکترونیکی انجام میشود. درواقع با تمام چالشهایی که در مقاطع مختلف با آن مواجه بودهایم با همت جمعی مدیریت گردیده است.»
وی تاکید کرد: «با در نظر گرفتن مجموع تراکنشهای شبکه بانکی میتوان گفت که روزانه حدود ۳۵ میلیون نفر از خدمات بانکداری الکترونیکی بهره میبرند. کافی است؛ تنها برای لحظاتی پایداری سیستمهای بانکهای بزرگ و سرویسهای حاکمیتی با مشکل مواجه شود؛ در زمان کوتاهی سازمانهای ذیربط با حجم عظیم تماسها مواجه خواهند شد.»
وی در ادامه متذکر شد: «در اینکه توسعه خدمات بانکداری الکترونیک بسیار پر چالش است؛ تردیدی نیست، اما آنچه مسلم است این دغدغهها منحصر به ایران نبوده و بسیاری از کشورهای هم طراز و حتی پیشرو هم با آن دست به گریبان هستند. به عنوان مثال یکی از این چالشها تصمیمگیری مدیران بدون اتکا به دادههاست. روزانه حجم عظیمی از دادهها در شبکه بانکی ذخیره میشود اما چه تعداد از مدیران شبکه بانکی بر اساس اطلاعات استخراج شده از طریق هوش تجاری تصمیمگیری میکنند؟ شاید یکی از دلایل کمبود بودجه تخصیصی برای توسعه فناوری اطلاعات در سازمانها همین نگاه باشد. بر اساس مطالعات صورت گرفته به ازای هر ۵ درصد افزایش هزینه در حوزه فناوری اطلاعات سازمانهای مختلف، حداقل ۵ درصد باید به درآمدهای آنها افزوده شود.»
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک در خاتمه یاد آور شد: «آنچه مسلم است کاستیها در تمام حوزهها از جمله فرهنگسازی، زیرساخت، نیروی انسانی و…. وجود دارد که باید با برنامهریزی دقیق در برنامه ششم توسعه رفع گردد.»
گفتنی است این همایش با هدف طرح و جمعبندی دغدغهها و انتظارات بانکداران دولتی و خصوصی، فعالان صنعت IT، دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد تا نتایج آن در تدوین برنامه ششم توسعه مد نظر برنامهریزان قرار گیرد.
منبع: شرکت خدمات انفورماتیک