پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سداد مطرح کرد / هدفگذاری برای جایگاه دوم در مبلغ تراکنشهای شاپرک تا پایان 1402
مدیرعامل پرداخت الکترونیک سداد از هدفگذاری این شرکت برای رسیدن به جایگاه دوم در مبلغ تراکنشهای شاپرک تا پایان سال 1402 خبر داد و گفت: «همزمان با اصلاح نظام کارمزد، پیاسپیها نیز با یکدیگر توافق کردند تا از سمت پذیرندهها درخواست cash back نداشته باشند که تا چند ماه آینده، ضمانت اجرایی این توافقنامه نهایی خواهد شد.»
محمدحسین کاشی، مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سداد در اولین قسمت از فصل دوم اتاق آبی در ابتدا اجرای فاز اول اصلاح نظام کارمزد را مثبت ارزیابی کرد و در این خصوص گفت: «در ابتدا بسیاری از فعالان نظام پرداخت به این اصلاح امیدوار نبودند، اما بهمرور با مشاهده برنامه و عزم جدی نهادهای ناظر بر این موضوع، اطمینان خاطر ایجاد شد که این اصلاح به نفع نظام پرداخت است.»
او در ادامه از توافق ۱۲ شرکت پیاسپی برای عدم دریافت کارمزد از پذیرندهها خبر داد و بیان کرد: «همزمان با اصلاح نظام کارمزد، پیاسپیها نیز با یکدیگر توافق کردند تا از سمت پذیرندهها درخواست cash back نداشته باشند که تا چند ماه آینده ضمانت اجرایی این توافقنامه اجرا خواهد شد.»
کاشی در بخش دیگری از صحبتهای خود به استهلاک دستگاههای کارتخوان و الزامات شاپرک در این زمینه پرداخت و گفت: «باتوجه به اینکه کارتخوان یک دستگاه مصرفی است و بهمرور زمان، قابلیت مصرف آن از بین میرود، چه در روند اجرایی و چه با الزام رگولاتور، باید یکسری از دستگاههای خود را از رده مصرف خارج کنیم.»
مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک سداد در ادامه از نبود امکان مذاکره با تولیدکنندگان اصلی قطعات دستگاههای کارتخوان برای پشتیبانی گفت و در این زمینه توضیح داد: «از ۴۰۰ میلیون کارت بانکی معادل ۱۴۰ میلیون کارت بانکی فعال است که سهم بانک ملی از این تعداد، ۳۰ درصد است. تقریباً پشت یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارت بانکی، حسابهای بانکی است که از ابزارهای پرداخت استفاده میکنند. به همین منظور، برای توسعه ناوگان و جایگزینی در شبکه، اقدام به خرید دستگاههای کارتخوان و تجهیزات سایر ابزارهای پرداخت از طریق مناقصه میکنیم.»
تولیدکننده داخلی کارتخوان نداریم
طبق گفته کاشی، تولیدکننده دستگاه کارتخوان واقعی در ایران نداریم. او با بیان این مطلب توضیح داد: «عمده دستگاههای کارتخوان که سداد استفاده میکند، از نوع لینوکسی است. به دلیل مسائل ارزی و گمرکی، هزینه کارتخوانهای اندرویدی دوبرابر لینوکسی است و بهخاطر بهصرفهبودن، بیشتر به سمت استفاده از دستگاههای لینوکسی رفتهایم.»
او در ادامه از دلایل رشد جایگاه سداد در مبالغ تراکنشهای شاپرک گفت. طبق گفته کاشی، از ابتدای سال 1401 تمرکز سداد بر مبلغ تراکنش بوده و به همین منظور، سعی کردیم مبلغ خرید و رسوبهای جذابتری را برای بانک پوشش دهیم و آنها را در شبکه بانک ملی حفظ کنیم.
مدیرعامل پرداخت الکترونیک سداد در پاسخ به اینکه رشد سهم سداد در مبالغ شاپرک ناشی از تفاهمنامههای اخیر این شرکت با وزارت صمت و پست بوده یا نه، گفت: «جایگاه سوم در مبالغ تراکنشهای شاپرک را در گزارش مرداد و شهریورماه سال گذشته کسب کردیم و در آن زمان، پروژه حاکمیتی مطرح نشده بود. پروژههای حاکمیتی همچون سامانه شفافیت فروشگاهی و پست، از امضای قرارداد تاکنون به مرحله اجرا نرسیده که تحت تأثیر فعالیت این پروژهها، مبالغی وارد شبکه سداد شود.»
به اعتقاد کاشی، با دستگاه کارتخوان از نوع لینوکسی، پروژه هوشمندسازی یارانه نان با هزینه کمتری اجرا میشد.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره امنیت اطلاعات گفت و امنیت در فضای سایبری را نسبی توصیف کرد و در این زمینه گفت: «در فضای سایبری، یک دستگاه امن، دستگاه خاموش است و زمانی که دستگاهی شروع به فعالیت میکند، همواره از نظر امنیت مورد تهدید قرار خواهد گرفت. در این زمینه، افراد دخیل در حوزه امنیت اطلاعات باید منطبق با استانداردهای امنیتی عمل کنند.»
مدیرعامل پرداخت الکترونیک سداد از تأثیر مثبت در مدار قرار گرفتن HSM سداد خبر داد و افزود: «از زمان شروع فعالیت بنده در سداد، برنامهریزی کردیم تا میزان قمار و شرطبندی را در شبکه سداد به صفر نزدیک کنیم و چندین ماه است که در شبکه ما، قمار و پولشویی رخ نداده است.»
کاشی در پایان صحبتهای خود از هدفگذاری سداد برای رسیدن به رتبه دوم در مبالغ تراکنشهای شاپرک تا پایان سال جاری خبر داد.