راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

در پنل تأثیر چت‌ جی‌پی‌تی بر کسب‌وکارها مطرح شد / کاربرد هوش مصنوعی در تحلیل‌های فاندامنتال بازار سرمایه

دومین رویداد تجربه‌محور هوش مصنوعی در صنعت توسط کارگزاری مفید با پنلی با عنوان «تأثیر چت‌ جی‌پی‌تی و فناوری‌های مرتبط بر آینده کسب‌وکارها» برگزار شد.

محمدحسین رهبان شریف، عضو هیئت‌علمی دانشگاه شریف؛ سهیل مقدم، معاونت فناوری دیجی‌کالا؛ زینب برزگر، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و علی زارع‌زاده، راهبر تیم داده و هوش مصنوعی کارگزاری مفید، مهمانان و محمد شکوهی، دانشمند ارشد مایکروسافت، میزبان این نشست تخصصی بودند و از کارکردهای هوش مصنوعی و آسیب‌های آن صحبت کردند.


پیش‌بینی‌های تلفیق هوش مصنوعی و صنایع


بنا بر گفته‌های مدیر پنل، تمام اعضای این نشست بر این نکته اتفاق نظر داشتند که حوزه هوش مصنوعی هنوز متخصصی که از فردای آن آگاه باشد ندارد. در همین راستا در جریان این نشست نظرسنجی آنلاینی برگزار شد که در آن از حضار در همایش درباره تأثیر هوش مصنوعی بر صنایع پرسیده شد. 41 درصد شرکت‌کنندگان معتقد بودند بیشترین تأثیر بر حوزه آموزشی است و صنعت مالی با 13.3 درصد، هنر با 12.8درصد، سرگرمی با 12.3 درصد، سلامت با 9.7 درصد، تولید با 6.2 درصد، خرده‌فروشی با 2.6 درصد و حمل‌ونقل با 2.1 درصد در مراتب بعدی قرار دارند.


دانشی کاذب به‌ نام چت‌ جی‌پی‌تی


به گفته برزگر، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، حوزه پزشکی به‌عنوان حوزه‌ای که وابسته به‌ سلامت و جان انسان‌هاست، همیشه با کمبود دیتا مواجه بوده و حالا هوش مصنوعی به تولید تصویر کمک کرده است. از نگاه او، صنعت و حوزه آکادمیک در آینده‌ای نه‌چندان دور، ممکن است حتی هوش صنعتی مولد مسیر تشخیص پزشکی را تغییر دهد.

او می‌گوید: «خروجی هوش مصنوعی هم در بخش صنعت و هم بخش آکادمیک مشهود است. تنها چالش و مخاطره قابل اتکا بودن آن و انحراف مسیر درمان است.» مدیر پنل خطاب به او تصریح کرد که این تصاویر هنوز فعلاً قابل‌ اتکا نیستند.

برزگر توضیح داد که حوزه پزشکی به تطابق تصاویر نیاز دارد و تصاویر هوش مصنوعی می‌تواند مرجع انسان‌های سالم برای شناسایی بیماری‌ها باشد. او معتقد است هوش مصنوعی دانشجویانی بدون عمق و قدرت حل مسئله تربیت کرده است. افراد دیگر تفکر نمی‌کنند و  چت‌ جی‌پی‌تی به اولین راه‌ حل افراد تبدیل شده است. به‌کارگیری چت‌ جی‌پی‌تی در حوزه یادگیری مؤثر است، اما باید مراقب ازبین‌نرفتن قوه تفکر بود.


هوش مصنوعی هزینه‌های دیجی‌کالا را کاهش داده است


مقدم نیز با اشاره به کارکردهای هوش مصنوعی در دیجی‌کالا می‌گوید: «در این شرکت تیمی برای تفکر و استفاده از کارکردهای آن تشکیل شده و مجموعه دیجی‌کالا نیز در فرایند راستی‌آزمایی‌ها و تشخیص اصالت کالاها از هوش مصنوعی استفاده می‌کند و در جست‌وجوی سایر کارکردها هستند.»

به گفته او، یکی از کاربردهای هوش مصنوعی برای دیجی‌کالا، تولید جعبه به‌ اندازه کالا است که به کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود.

رهبان بیشتر از کاربردهای معمول هوش مصنوعی صحبت کرد و به پردازش متن و تغییر حالات آن به شکلی رسمی اشاره کرد. زارع‌زاده نیز ادامه داد: «پایش تماس‌ها، یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی است و مورد استفاده قرار می‌گیرد. هوش مصنوعی با بررسی تماس‌ها به هر تماس پشتیبانی‌شده امتیاز می‌دهد.»


ایجاد صنایع موازی برای رفع مخاطرات روندهای جدید


در ادامه محمد شکوهی، دانشمند ارشد مایکروسافت و مدیر پنل عنوان کرد که در کنار این مزایا بسیاری از متخصصان نگران آینده بشریت هستند. برزگر در واکنش به این جمله گفت: «در محیط‌های آکادمی افراد زیادی با دانش کاذب روبه‌رو شده‌اند و پرسش از چت‌ جی‌پی‌تی به منبع تحقیقات آنها تبدیل شده است. نوشتن مقاله با هوش مصنوعی و اضافه‌کردن اشتباهات انسانی به آن، آینده صنایع و بازار کار را به نابودی نزدیک کرده است.»

مقدم در مخالفت با این دیدگاه توضیح داد: «در برهه‌ای از زمان استفاده از پرینتر لیزری به دلیل کمبود اطلاعات کافی ممنوع اعلام شده بود. جهان و فناوری دائم در تغییرند و در کنار هر صنعت، صنایعی برای رفع چالش‌ها ایجاد می‌شود. نگرانی همیشه نسبت به صنایع جدید وجود دارد، اما نوع آموزش و روش یادگیری‌ها تغییر کرده است. شیوه‌های پیشین منسوخ شده‌اند و نگرانی باید به محتوای مباحث آموزشی معطوف باشد نه استفاده دانش‌آموزان از چت‌ جی‌پی‌تی.»

 زارع‌‌زاده نیز با تأیید صحبت‌های او ادامه داد: «وجود هوش مصنوعی و چت‌ جی‌پی‌تی پایه را در اختیار انسان قرار می‌دهد و در مقابل انسان به لایه‌های بالاتر می‌رود و اقدامات سطح بالاتری انجام می‌دهد. مثال آن ماشین‌حساب است. تمام ما چهار عمل اصلی را بلدیم، اما دیگر زمان را برای ضرب و تقسیم‌های چندرقمی هدر نمی‌دهیم.»

به گفته او، فناوری شمشیر دولبه است و نباید به دلیل تهدید‌ها، خود را از مزایای آن محروم کنیم. زارع‌زاده معتقد است نحوه ارزیابی‌ها در محیط آموزشی باید از داشتن پاسخ مشخص به سؤالاتی با تفسیرهای گوناگون تغییر شکل دهد تا افراد خلاق‌تری داشته باشیم.

از نگاه رهبان، سیستم آموزشی به دو بخش تبدیل خواهد شد و برخی مراکز به دلیل مقاومت در برابر تغییر شیوه‌های ارزیابی، بی‌اعتبار خواهند شد: «مؤسسات و دانشگاه‌ها باید رویکرد ارزیابی را از حالات الزام به پاسخ مستقیم، به شکل پروژه‌هایی دربیاورند که به‌وسیله ابزار چت جی‌پی‌تی به سرانجام می‌رسد.»

زارع‌زاده بار دیگر تأکید کرد که با هوش مصنوعی  تعریف خلاقیت تغییر می‌کند. هوش مصنوعی کارهای پایه را انجام می‌دهد و افراد بر سطوح بالاتر هر فعالیت متمرکز می‌شوند. مقدم در واکنش به صحبت‌های او گفت: «واژه سطح بالا و پایین در مفهوم مرتبط با فناوری اشتباه است و موضوع تنها تفاوتی است که ایجاد شده است.»

برزگر در همین راستا توضیح داد که تغییر تعریف خلاقیت با پیشرفت علم تغییر می‌کند، مانند عکاسی که جایزه بهترین عکس را از آن خود کرد و سپس اعلام کرد که خودش تصویر را به کمک هوش مصنوعی خلق کرده، این مصداق خلاقیت و تغییر است که اتفاقاً به موفقیت منجر شده است.

در ادامه پنل زارع‌زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر استفاده از چت‌ جی‌پی‌تی برای پیش‌بینی بازار سرمایه گفت: «این ابزار می‌تواند راهنمای تحلیل‌های فاندامنتال باشد. در واقع سرمایه‌گذار با هوش مصنوعی می‌تواند به‌ جای بررسی اطلاعات شرکت‌ها و صورت‌های مالی آنها، به اطلاعاتی تجمیع‌شده دسترسی داشته باشد. اما برای ارائه تحلیل تکنیکال، هوش مصنوعی هنوز به این پیشرفت نرسیده است.»


توصیه‌هایی برای علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی در عصر هوش مصنوعی


شکوهی گفت که برای بسیاری از افراد این سؤال مطرح است که با وجود چت‌ جی‌پی‌تی هنوز می‌توان وارد حوزه برنامه‌نویسی و یادگیری آن شد. در این راستا رهبان پیشنهاد کرد افراد به‌ جای کد زدن، چک‌کردن کدها را یاد بگیرند و سعی کنند با معماری آنها آشنا شوند. مقدم نیز در تأیید این پیشنهاد توضیح داد که نباید از کمبود دیتا و کدهای اشتباهی که خروجی هوش مصنوعی است غافل شد. قطعاً باید متخصصانی برای صحت‌سنجی کدها وجود داشته باشند.

چت‌ جی‌پی‌تی نیز صحبت‌های این دو فرد را تأیید کرده و گفته است: «چت جی‌پی‌تی می‌تواند به شما در تولید کد کمک کند، اما یادگیری برنامه‌نویسی هنوز مفید و ضروری است. در آینده‌ای نزدیک نقش برنامه‌نویسان همچنان مهم خواهد بود. فناوری‌های جدید و نوآوری‌ها نیاز به افراد متخصص در زمینه برنامه‌نویسی دارند. همچنین فهم درستی از روش‌های برنامه‌نویسی و قابلیت حل مسائل با کدنویسی، مهارت‌هایی هستند که با تجربه و عملکرد در این حوزه بهبود پیدا می‌کنند. پس بهتر است که برنامه‌نویسی را در راه توسعه حرفه‌ای خود ادامه دهید.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.