پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
دو ارز دیجیتال سلر و ترشولد در نوبیتکس فهرست شدند
نوبیتکس در جدیدترین اقدام خود دو ارز دیجیتال سلر و ترشولد را به این صرافی اضافه کرده و امکان خریدوفروش آنها در دو بازار ریالی و تتری را نیز فراهم کرده است.
به گزارش روابط عمومی نوبیتکس، هدف اصلی ارز دیجیتال سلر فراهم کردن محیطی امن برای پیادهسازی برنامههای غیرمتمرکز در بلاکچین است و هدف ارز ترشولد این است که با استفاده از فناوری رمزنگاری، بستری را فراهم کند که کاربر بتواند بیشترین استفاده را از خدمات داشته باشد؛ بدون اینکه اطلاعات خود را بهصورت مستقیم در اختیار نهادهای ثالث قرار دهد. در ادامه این گزارش به بررسی و معرفی این دو ارز دیجیتال میپردازیم.
معرفی ارز دیجیتال سلر
سلر نتورک یک پلتفرم لایه دوم برای بهبود مقیاسپذیری است که به ایجاد برنامههای غیرمتمرکز در بلاکچینهای مختلف کمک میکند. ارز سلر نتورک بهعنوان یک قرارداد هوشمند بر بستر بلاکچینهایی مانند اتریوم و پولکادات راهاندازی شده است.
اهداف اصلی ارز دیجیتال سلر (CELER) سادهسازی مراحل استفاده از قراردادهای هوشمند، تراکنشهای زنجیرهای بسیار سریع و فراهم کردن محیطی امن برای پیادهسازی برنامههای غیرمتمرکز در بلاکچینهای مختلف است.
ایده اصلی پشت ارز سلر نتورک این است که به توسعهدهندگان کمک کند تا برنامههای غیرمتمرکز خود را از طریق راهکارهای لایهٔ دوم مقیاسپذیر کنند. همچنین سلر ابزارهای لازم را برای حل برخی از مشکلاتی که پلتفرمهای قراردادهای هوشمند با آن درگیر هستند ارائه میکند.
تعداد کل توکنهای رمزارز سلر نتورک ۱۰ میلیارد واحد است که تاکنون بیش از ۷۶ درصد از این توکنها، معادل هفت میلیارد و ۶۰۰ میلیون توکن وارد بازار شده است.
قیمت ارز دیجیتال سلر در روزهای ابتدایی لیست شدن در صرافیهای رمزارز، حدود ۰.۰۲۲ دلار بوده و در حال حاضر هم تقریباً با همین قیمت معامله میشود. اما در اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی، قیمت سلر تا اوج ۰.۱۷دلاری هم رسیده است.
با توجه به تمرکز سلر بر مقیاسپذیری و حوزه قراردادهای هوشمند، میتوان گفت که این پروژه بازار بزرگی را برای فعالیت انتخاب کرده است. با این حال، وجود رقبای بزرگ و پرشمار در این بازار میتواند چالش اصلی ارز سلر نتورک باشد.
همچنین چندزنجیرهای بودن سلر نتورک و فعالیت آن در بلاکچینهای بزرگی مانند اتریوم، بایننس اسمارت چین و پولکادات میتواند به افزایش موارد استفاده آن کمک کند. همه اینها عواملی هستند که میتوانند در قیمت ارز سلر نتورک تأثیرگذار باشند.
در انتخاب صرافی برای معامله ارزهای دیجیتال ازجمله رمزارز سلر باید چندین عامل مهم را در نظر گرفت. امنیت داراییهای رمزارزی در صرافی، پشتیبانی از جفتارزهای مختلف، اعتبار صرافی نزد معاملهگران رمزارز، حجم معاملات، عمق بازار و نقدینگی، سرعت برداشت داراییها و پشتیبانی مناسب از کاربران ازجمله موضوعاتی است که باید در انتخاب صرافی برای خریدوفروش در نظر گرفت.
در حال حاضر امکان خرید ارز دیجیتال سلر و فروش یا نگهداری این رمزارز در بازارهای ریالی و تتری صرافی ارز دیجیتال نوبیتکس فراهم شده است.
درباره ارز دیجیتال ترشولد
در دنیای کنونی، کاربران برای استفاده از برخی خدمات باید بخشی از اطلاعات شخصی خود را در اختیار نهادها یا شرکتهای ثالث قرار دهند. برای مثال، برای استفاده از تاکسی اینترنتی کاربر باید موقعیت و شماره تلفن خود را در اختیار تاکسیهای اینترنتی قرار دهند یا برای دریافت وام از بانکها، کاربر باید اطلاعات هویتی و مالی خود را در اختیار بانک قرار دهد.
به این ترتیب، کاربر باید برای استفاده از خدمات مختلف باید این موضوع را سبک، سنگین کند که اطلاعات بیشتری از حریم خصوصی خود را فاش کند تا بتواند از خدمات بیشتری استفاده کند یا برای حفظ حریم خصوصی خود، قید استفاده از برخی خدمات را بزند.
هدف ارز ترشولد این است که با استفاده از فناوری رمزنگاری، بستری را فراهم کند که کاربر بتواند از بیشترین خدمات استفاده کند، بدون اینکه اطلاعات خود را بهصورت مستقیم در اختیار نهادهای ثالث قرار دهد.
فرآیند رمزنگاری در ترشولد بهگونهای انجام میشود که عملیات حساس مربوط به اطلاعات افراد در چندین نود مستقل از هم توزیع میشود. برای اینکه یک عملیات با موفقیت انجام شود، باید حداقل تعدادی از این نودها با هم همکاری کنند. این ایده ساده، امنیت یک سیستم اطلاعاتی را به طرز چشمگیری افزایش و همچنین اتکا به نهادهای متمرکز را کاهش میدهد. در این سیستم، هیج بازیگر مخربی نمیتواند در کار سیستم اختلال ایجاد کند. حتی اگر برخی از نودها به درستی کار نکنند، تا زمانی که حداقل تعدادی از مشارکتکنندگان از قوانین شبکه پیروی کنند، سیستم بهصورت ایمن و صحیح به کار خود ادامه خواهد داد.
تعداد کل توکنهای ترشولد ۱۰ میلیارد و ۵۱۵ میلیون واحد است. تاکنون بیش از هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون از این توکنها، معادل ۸۲ درصد از کل عرضهٔ آن، وارد بازار شده است.
ترشولد از اوایل سال ۲۰۲۲ در برخی از صرافیهای ارز دیجیتال لیست و معامله آن با قیمت ۰.۱۴ آغاز شد و چند هفته بعد به اوج قیمتی ۰.۱۸ رسید. قیمت ارز ترشولد در هر لحظه در نمودار بالای صفحه قابل مشاهده است.
ترشولد یک توکن اتریومی است و مهاجرت اتریوم به سازوکار اثبات سهام و احتمال کاهش چشمگیر کارمزدهای این بلاکچین بعد از پیادهسازی شاردینگ، کمک بزرگی به پیشرفت اکوسیستمهایی خواهد کرد که برپایه اتریوم شکل گرفتهاند. این موضوع میتواند موارد استفاده از ارز ترشولد را بهصورت چشمگیری بالا ببرد و باعث افزایش قیمت آن شود.
ترشولد در واقع از ترکیب دو پروژه کیپ نتورک (Keep Network) و نوسایفر (NuCypher) به وجود آمده است. توکن بومی این شبکه که با نماد T شناخته میشود بر بستر اتریوم پیادهسازی شده و توکن حاکمیتی دائوی ترشولد است.
یکی از ویژگیهای مهم ترشولد، توکن tBTC است. tBTC نسخه توکنیزهشده بیتکوین در بلاکچین اتریوم است که میتوان آن را در دیفای و وب ۳ استفاده کرد. البته این امکان قبلاً در پروژه رپد بیت کوین (WBTC) فراهم شده بود، اما مزیت tBTC نسبت به WBTC، غیرمتمرکز بودن آن است. tBTC به جای یک نهاد متمرکز، از گروهی از اپراتورها که بهصورت تصادفی انتخاب شدهاند استفاده میکند تا پلی بین دو بلاکچین بیتکوین و اتریوم ایجاد کند. این گروه از اپراتورها بهصورت مستقل از هم کار میکنند تا با استفاده از فناوری رمزنگاری، بیتکوین دریافتشده از کاربر را بهصورت ایمن و با توافق حداقلی میان نودها، وارد بلاکچین اتریوم کنند.
علاقهمندان برای خرید ارز دیجیتال ترشولد و سایر ارزهای دیجیتال میتوانند از صرافی نوبیتکس بهعنوان پلتفرم تبادل رمزارز در ایران استفاده کنند.