راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

کسب دو نشان تخصصی بین‌المللی توسط موسسه اعتباری توسعه

موسسه اعتباری توسعه موفق به کسب نشان و استاندارد بین المللی برترین سازمان تاثیرگذار در صنعت بانکداری از سوی اتحادیه اروپا و همچنین نشان طلایی اعتماد مشتریان در موسسات مالی و اعتباری شد.

این نشان‌ها در مراسم دهمین اجلاس متخصصین و روسای بانک، بیمه و بورس (BAINEX) که روز پنج‌شنبه هشتم خرداد 93 در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد به دکتر هادیان همدانی مدیر عامل موسسه اعتباری توسعه اعطا شد. در این اجلاس مدیران عامل بانکهای کشور، مدیران موسسات بیمه و بورس حضور داشتند. بر اساس این گزارش برنامه این اجلاس شامل کارگاه تخصصی و سخنرانی های علمی و حرفه ای بود. در این اجلاس برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مقامات و مسئولان عرصه‌های مختلف بانکی، بیمه‌، بورس و فعالان حقیقی و حقوقی بخش‌های مهم اقتصادی حضور داشتند.

این نشان‌ها در پی مطالعات و ارزیابی‌های صورت گرفته شده بر مبنای طرح مشترک توسعه ملی در عملکرد بانک، بیمه و بورس و با همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی از جمله سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و اورقا بهادار و دبیرخانه توسعه صنایع ملی ایران، اعطا شده است.

آقای گودرزی معاون مدیر عامل بانک صادرات در این اجلاس در سخنانی اظهار داشت: بانکداری الکترونیکی در دنیا فقط به معنای خود‌پرداز و پز (POS) نیست، بلکه همراه‌بانک مد نظر است. به گفته وی در ٢٠٠٠ شعبه این بانک سیستم عامل لینوکس پیاده‌سازی شده است، این بانک تنها بانک مجری نمایشگاه کتاب امسال بود. به گفته وی سال ٩٢ حدود ١۵ درصد متقاضیان از خودپردارهای نمایشگاه کتاب پول نقد می‌گرفتند و خرید می‌کردند. امسال این عدد به حدود ٨ درصد رسید و در مجموع ١۵٠ میلیارد تومان در نمایشگاه کتاب تراکنش انجام شد. وی خبر داد: ١٨٠ محصول توسط این بانک به مردم ارائه می‌شود.

علی نعمتی عضو هیئت‌مدیره پست بانک ایران نیز در این اجلاس اظهار داشت: در ایران در سال ١٣۶٢ شبکه پستی مالی راه افتاد و در سال ١٣٧۵ پست بانک ایجاد شد. این بانک نقاط کور بانکی کشور را پوشش می‌دهد و ۴٠٠ شعبه دارد. تمام خدمات بانکی متداول را ارائه می‌دهد و نظارت بر دفا‌تر خصوصی را نیز انجام می‌دهد و نرم افزار کر بانکینگ (Core Banking) اختصاصی به نام فراز نیز توسط متخصصان این بانک نوشته شده و منبع این برنامه در اختیار خود بانک است. به گفته وی اولین دفتر آی سی تی روستایی در قرن‌آباد گرگان راه‌اندازی شد و امروز ١٠ هزار دفتر آی سی تی روستایی در کشور وجود دارد و در ۴٠٠٠ هزار دفتر پستی نیز خدمت ارائه می‌شود. وی افزود: الان ٣٠ درصد روستاهای کشور در حوزه خدمات این بانک هستند و آمادگی همکاری با سایر بانک‌ها برای همکاری در این شبکه مویرگی وجود دارد. وی افزود: یک میلیون و ٨٠٠ هزار سرپرست خانوار یارانه‌شان به حساب‌های این بانک واریز می‌شود و ٧٠٠٠ دفتر جدید این بانک در حال راه‌اندازی است و در حوزه بانکداری شرکتی و خصوصی فعالیت‌هایی را شروع کرده‌اند.

دکتر سید محمد کریمی عضو اتاق تعاون ایران نیز در سخنانی اظهار داشت: نقش بانک‌ها در کار آفرینی برجسته است. به گفته وی نقش این نهاد‌ها نیز، تامین مالی و گشایش اسناد اعتباری است.

ابوالفضل کوده ئی مدیرکل سرمایه گذاری‌های خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز در این اجلاس در باره سرمایه گذاری خارجی و نقش آن در توسعه و رشد اقتصادی سخن گفت. وی تاکید کرد: تامین سرمایه برای پروژه‌ها از طریق منابع مختلف از جمله بانک‌ها انجام می‌شود اما در دنیا از سرمایه گذاری خارجی نیز استفاده می‌شود. بزرگ‌ترین کشورهای سرمایه فرست دنیا در عین حال بزرگ‌ترین جذب کننده‌های سرمایه خارجی هستند. اما در ایران این مساله جای بحث دارد.

وی افزود: برای تامین امنیت سرمایه‌گذار خارجی باید کار شود. میهمان هم که دعوت می‌کنید باید رعایت شان او را داشته باشید. برخی پروژه‌ها وظیفه حاکمیتی است و لزوما توجیه اقتصادی ندارد. برای این نوع پروژه‌ها نیز مدل مشارکت قراردادی خصوصی عمومی وجود دارد که در کشورهای عربی خلیج فارس خیلی مرسوم است. ما نیاز داریم به قانون‌گذاری در مجلس در این حوزه. لذا نیاز آشنایی و استفاده از ابزارهای مالی حدید دنیا داریم

این مقام مسئول اظهار داشت: مالزی ٨ دفتر تشویق سرمایه‌گذاری در آمریکا تاسیس کرده است. ترکیه در مجامع بین‌المللی فعال شده است اما ایران در حوزه مشوق‌های مالی باید بازنگری جدی داشته باشد. به گفته وی لازمه مشوق مالی تعیین و تشخیص اولویت‌های سرمایه‌گذاری کشور است و نباید بی‌جهت و بدون هدف از صندوق توسعه ملی وام داد بلکه باید سیاست‌های راهبردی در حوزه‌های اقتصادی مشخص شود و تشویق‌ها به صورت هدفمند به این بخش‌ها برود.

.

ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی انتقادی خطاب به مدیران بانک‌ها اظهار داشت: اگر صاحب سرمایه‌ای دچار مشکل بشود باید به او کمک شود نه اینکه اموال آن فرد مصادره شود. وی افزود: بانک‌ها باید به کسانی که وابستگی کشور را به ارز کم می‌کنند کمک اعطا کنند. وی همچنین نسبت به روند ارزیابی پروژه‌ها در بانک‌ها انتقاد کرد و گفت: آیا یک کار‌شناس می‌تواند در همه زمینه‌های تخصصی اقتصادی صاحب نظر باشد؟ وی اضافه کرد: در بورس نیز رقابت وجود ندارد، باید به مردم راست بگوییم، اما نمی‌گوییم. بیمه هم همین‌طور. به ادعای وی در حوزه اقتصاد از اخلاق اسلامی فاصله گرفته‌ایم و کسانی که به دنبال ایده سود معقول در فضای رقابتی باشند در ایران نا‌ایمن هستند و آن‌ها را درگیر بروکراسی بانک‌ها می‌کنیم. وی گفت: ۶۵ درصد نقدینگی کشور درگیر سه گانه بانک و بورس و بیمه است. ندیمی تاکید کرد: با قانون مصوب مجلس ششم نمی‌شود سرمایه خارجی جذب کرد الان کشور‌ها برای جذب سرمایه خارجی حتی اعطای ملیت می‌کنند اما آیا آنچه ما از چین می‌آوریم جذب سرمایه است؟ الان اقتصاد ما مقاومتی است؟ ما به نیروهای سرمایه‌گذار خودمان هم رحم نمی‌کنیم. از این سه گانه بانک و بیمه و بورس جز قلیلی بقیه متوجه نیستند چگونه باید با واخواهی‌های ملی مواجه بشوند.

منبع: موسس اعتباری توسعه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.