پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
سایتهای اغلب بانکهای کشور بربستر پروتکل https قرار گرفتهاند و حتی اگر سایت اطلاع رسانی بانک از پروتکل دیگری استفاده کند سایت بانکداری الکترونیک قطعا از پروتکل https بهره میبرند.
به گزارش بانکی دات آی آر، در موقع ورود به وب سایتها، به طور معمول عبارت //: http در جلوی آدرس سایت ظاهر میشود. این بدین معناست که شما در حال بررسی سایت با استفاده از زبان معمول غیر امن هستید. اما موقع ورود به سایت بانکها //: https رامشاهده خواهید کرد.
HTTP مخفف شده HyperText Transport Protocol است که به زبان ساده یک پروتکل (یک زبان) جهت رد و بدل اطلاعات میان سرور و کاربر است.
لغت S است که تفاوت میان HTTP و HTTPS را ایجاد میکند. لغت S مخفف کلمه Secure به معنی امن است. به این ترتیب برای بانکها بهترین گزینه خواهد بود. در این پروتکل هنگامی که شما بخواهید یک سایت خاص را باز کنید، HTTPS اول کنترل میکند که آیا سایت درست است و همچنین امنیت آن را هم بررسی میکند و بعد شما را به آنجا لینک میکند.
البته این پروتکل هم برای خود نقاط ضعفی دارد اما در مقایسه با سایر پروتکلها امنیت بیشتری دارد. چند فاکتور در تعیین معتبر بودن گواهی یک سایت نقش دارند، اول از همه کلید کوچکی است که در مرورگرهای مختلف با کمی اختلاف در مکان و شکل، نشان داده میشود، برخی از مرورگرها در نسخههای جدید خود پس از برقراری یک اتصال امن، نوار آدرس را به رنگ سبز نیز نشان میدهند؛ فاکتور دیگر وجود عبارت https در ابتدای آدرس آن سایت است.
برای داشتن یک ارتباط امن در بستر HTTPS برای سایت خود، نیاز به گواهی معتبر ssl دارید، مخففی است از سرواژههای Secure Sockets Layer و در اصطلاح به سیستم امن و رمزی انتقال داده اطلاق میشود، ssl را ابتدا شرکت Netscape به منظور نقل و انتقال امن و رمزی اطلاعات ایجاد نمود و اکنون تقریبا تمام مرورگرهای استاندارد از جمله فایر فاکس، اینترنت اکسپلورر، اپرا، گوگل کروم و سافاری آن را پشتیبانی میکنند؛ همچنین در این رابطه شرکتهایی وجود دارند که گواهی ssl ارائه میکنند.
اشکال اصلی پروتکل https سرعت پایین این پروتکل است، به دلیل وجود محدودیتهایی، معمولا سرعت انتقال اطلاعات از این طریق نسبت به شیوه معمول یعنی HTTP پائینتر است، لذا برای افزایش کارایی، بهتر است تنها در صفحاتی از این پروتکل استفاده کنید که اطلاعات حساسی در آنها رد و بدل میشود.
منبع: بانکی