پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
اولین جلسه کمیسیون لندتک نصر تهران برگزار شد
اولین جلسه کمیسیون لندتک نصر تهران روز چهارشنبه ۲۱ دیماه ۱۴۰۱، با حضور تعدادی از فعالان حوزه لندتک، BNPL و… برگزار شد. در این جلسه درباره نقش لندتکها و اهمیت تلاش برای شناخته شدن لندتکها بهعنوان نهاد مالی مستقل از بانک مرکزی صحبت شد و در پایان طبق رأی حاضران جلسه، محمدصادق آزادانی با 11 رأی بهعنوان رئیس منتخب کمیسیون لندتک تعیین شد.
در این جلسه رضا قربانی، عضو هیئتمدیره و رئیس کمیسیون فینتک سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با تأکید بر اینکه نهاد صنفی جایی برای اتحاد رقباست، بیان کرد: «نهاد صنفی شرکت نیست؛ جایی برای اتحاد رقباست. اگر مسئلهای در حال رخدادن برای کسبوکارهای متوسط، کوچک و رگولهنشده است، باید تلاش کنیم که آن را حل کنیم.»
او ادامه داد: «بسیاری از کسبوکارها ممکن است آنقدر بزرگ باشند که نیازی به نهاد صنفی نداشته باشند یا نهاد رگولاتور برای حل مسئله پیشقدم باشد، اما حوزه لندتک جزو حوزههای تعریفنشده است.»
قربانی درباره رویکرد و روند کلی رأیگیری کمیسیون گفت: «۳۳ عضو حقوقی و دو عضو حقیقی باید در کمیسیون حضور داشته باشند. بعد از انجام رأیگیری توسط اعضا، یک نفر بهعنوان رئیس کمیسیون لندتک انتخاب میشود که باید توسط هیئتمدیره تأیید شود.»
رئیس کمیسیون فینتک سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران درباره اهمیت نقش رئیس کمیسیون و دیگر اعضا تصریح کرد: «مهم است کسی بهعنوان رئیس، نایبرئیس و دبیر کمیسیون انتخاب شود که برای منافع کسبوکارها در این مسیر بسیار تلاش کند.»
او در پایان گفت: «تا وقتی که میشود با این سربرگ، نامه زد و از یک حوزه دفاع کرد، باید از این فرصت استفاده کرد. چهارچوبهای حوزههایی مثل لندتک و BNPL باید مشخص شود.»
در ادامه جلسه فریدالدین مشایخی، مدیر حراست سازمان نصر استان تهران گفت: «ما در بخشی از حاکمیت شناخت کمی نسبت به حوزه فاوا داریم و این بخش است که با پدیدههای نوظهور هم مخالفت میکند؛ پس تلاش ارکان سازمان نصر و همچنین افراد حاضر در این جلسه باید در این جهت باشد که آنها را طی جلسه، گفتوگو با تاثیرات مثبت فناوری اطلاعات در تسهیل ارتباطات بخصوص پدیدههای نوظهور این صنعت آشنا کند.»
مشایخی با اشاره به آسیبپذیری حوزه IT گفت: «در بحرانهای اجتماعی اولین حوزهای که دچار آسیب میشود، حوزه IT است.»
او با اشاره به شفافیت عملکرد این دوره از هیئتمدیره نصر گفت: «هیچ نهاد مردمنهادی مثل سازمان نظام صنفی، شفافیت مالی و عملکردی ندارد.»
مشایخی در ادامه با آرزوی موفقیت برای اعضای این کمیسیون تأکید کرد که از این فرصت و شعاع تأثیرگذاری باید استفاده کرد.
محمد آجدانی، نماینده شرکت داتین در این جلسه با تشکر برای تشکیل کمیسیون لندتک گفت: «این کمیسیون به شکلگیری مناسب بحث لندتک در کشور کمک میکند، اما اتفاقی که تا به امروز افتاده این است که لندتکهایی که در حال حاضر در حال فعالیت در کشور هستند دسترسی مردم به تسهیلات خرد را بیشتر کرده و سرعت و سهولت خیلی خوبی ایجاد کردهاند و با اینکه نرخ لندتکها گرانتر از بانکهاست، اما از سوی مردم بسیار مورد استقبال قرار گرفتهاند.»
او ادامه داد: «ما الان با رگولاتور یک مسئله داریم و آن این است که لندتکها بهعنوان یک نهاد مالی مستقل از سوی بانک مرکزی شناخته نمیشوند و در حال حاضر بهعنوان یک تسهیلگر بین بانک و مردم شناخته شدهاند، اما لازم است در آینده بهعنوان یک نهاد مالی مستقل به رسمیت شناخته شوند و صرفاً یک تسهیلگر و رابط نباشند.»
در ادامه احمد افتخاری به نمایندگی از «آپسان» در این جلسه بیان کرد: «امید است بتوانیم کمک کنیم این کمیسیون به نحو احسن شکل بگیرد و بتوانیم نهادی داشته باشیم که یک حرف واحد بزند.»
محمدرضا آشتیانی به نمایندگی از «قسطا» نیز در این جلسه با ابراز امیدواری درباره شروع کار این کمیسیون گفت: «امیدواریم این کمیسیون باعث همافزایی بیشتر در این صنعت شود و بتوانیم از این ابزاری که در دست داریم به خوبی استفاده کنیم.»
در این جلسه 16 عضو حاضر شده بودند که بنا به دستور پیش رو برای انتخاب رئیس کمیسیون رأیگیری صورت گرفت. احمد افتخاری، محمدصادق آزادانی، محمد آجدانی و محمدسعید ابراهیمی بهعنوان کاندیدا برای سمت ریاست کمیسیون لندتک اعلام آمادگی کردند.
طبق آرای اعلامشده در این جلسه، محمدصادق آزادانی با 11 رأی بهعنوان رئیس کمیسیون لندتک توسط حاضرین در جلسه انتخاب شد؛ اما لازم است توسط هیئتمدیره سازمان نصر هم تأیید شود.
محمدصادق آزادانی در پایان با تشکر از حاضران جلسه گفت: «مسائل و مشکلات حوزه لندتک کم نیست و باید تلاش کنیم آنها را حلوفصل کنیم.»
آزادانی با اشاره به دو کمیسیونی که در قالب نصر و انجمن وجود دارند، بیان کرد: «این دو کمیسیون باید همراستا باشند و قرار است توان انجمن و نصر دوبرابر شود. باید بتوانیم از ظرفیتمان استفاده کنیم.»