پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ترکیه از هویت دیجیتال مبتنی بر بلاکچین در خدمات عمومی آنلاین استفاده میکند
تنها مدتی کوتاه پس از اعلام به اتمام رسیدن آزمایشهای ترکیه روی ارز دیجیتال بانک مرکزی این کشور (CBDC)، اکنون مقامات ترک اعلام کردهاند قصد دارند از یک اپلیکیشن هویت دیجیتال مبتنی بر فناوری بلاکچین در خدمات عمومی آنلاین استفاده کنند.
این کشور قصد دارد از فناوری بلاکچین، بهمنظور تأیید هویت در هنگام ورود به سیستمهای ارائهدهنده خدمات عمومی آنلاین استفاده کند. ای _ دولت (E-Devlet)، پورتال دیجیتال دولتی ترکیه که برای دسترسی به طیف گستردهای از خدمات عمومی آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد از هویت دیجیتال مبتنی بر بلاکچین برای تأیید هویت شهروندان ترک در هنگام ورود به سیستم استفاده خواهد کرد.
به گزارش کوینتلگراف ترکیه، فؤاد اوکتای، معاون رئیسجمهور در جریان رویداد «ترکیه دیجیتال ۲۰۲۳» (Digital Turkey 2023) اعلام کرد: «شهروندان میتوانند از هویت دیجیتال مبتنی بر بلاکچین برای دسترسی به برنامههای کیف پول الکترونیکی استفاده کنند.»
اوکتای، اپلیکیشن مبتنی بر بلاکچین را انقلابی برای تلاشهای دولت الکترونیک این کشور خوانده و افزود: «خدمات آنلاین با بلاکچین، امنتر و در دسترستر خواهند بود. کاربران میتوانند اطلاعات دیجیتال خود را در تلفن همراهشان نگه دارند.»
معاون رئیسجمهور ترکیه ادامه داد: «با این سیستم ورود، که در محدوده برنامه کیف پول الکترونیکی کار میکند، شهروندان ما قادر خواهند بود با هویت دیجیتال ایجادشده در شبکه بلاکچین وارد ای–دولت شوند.»
ترکیه یکی از کشورهای مشتاق به فناوری بلاکچین است که طی سالهای اخیر، تلاشهای زیادی در آن صورت گرفته و پروژههای مبتنی بر بلاکچین متعددی اعلام شده است. با این حال، تنها تعداد معدودی از این پروژهها تاکنون محقق شدهاند.
این کشور یکی از فعالترین کشورها در حوزه رمزنگاری و بلاکچین است که علاقه آن فراتر از تحرکات بازار است. همراه با پایگاه قابلتوجهی از سرمایهگذاران کریپتو، جامعه بومی متشکل از باشگاههای دانشگاهی، استارتاپهای وب ۳، توسعهدهندگان بلاکچین و دانشگاهیان، این کشور میزبان رویدادهای مهمی مبنی بر فناوری بلاکچین، اکوسیستم رمزنگاری و زیرمجموعههای آنهاست.
برنامههای ترکیه برای زیرساخت ملی بلاکچین به سال ۲۰۱۹ میلادی برمیگردد. با این حال، جدا از برخی پروژههای اثبات مفهوم و آزمایش ارز دیجیتال بانک مرکزی آن که پس از چندین تأخیر اجرا شد و نهایتاً همین چند هفته پیش اعلام شد بهخوبی به پایان رسیده و فازهای آتی آن در سال ۲۰۲۳ دنبال خواهد شد، جاهطلبیهای مبتنی بر بلاکچین این کشور هنوز به ثمر نرسیده است.
از ژانویه ۲۰۲۰ مرکز فرهنگی ترکیه در قونیه در حال توسعه پروژهای با عنوان «سکهشهر» (City Coin) است که توسط شهروندان برای پرداخت هزینه خدمات عمومی استفاده میشود، اما هیچ بهروزرسانی بیشتری طی دو سال گذشته با مردم به اشتراک گذاشته نشده است.