پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
ارز دیجیتال هدرا در نوبیتکس فهرست شد
ارز دیجیتال هدرا هشگراف HEDERA با نام اختصاری (HBAR) در صرافی نوبیتکس فهرست شده و امکان خریدوفروش آن برای کاربران این صرافی فراهم شده است.
به گزارش روابط عمومی نوبیتکس، هدرا هشگراف یک پروژه مبتنی بر دفترکل توزیعشده است که تفاوتهای زیادی با بلاکچین دارد و بعضی از متخصصان فناوری، از آن به عنوان نسل بعدی بلاکچین یاد میکنند. البته چنین اتفاقی چندان هم ساده نیست و باید منتظر پذیرش بیشتر این پروژه در جامعه کریپتو بود.
برای اطلاع از آینده یا چشمانداز یک توکن باید درباره پروژه و پشتوانه آن بیشتر بدانیم. برای ورود به بحث پروژه توکن هدرا که توکن شبکه هشگراف است، ابتدا باید بدانیم دفترکل توزیعشده که در بالا به آن اشاره کردیم چیست. دفترکل توزیعشده یک پایگاه داده غیرمتمرکز است که توسط افراد حاضر در شبکه یا همان نودها نگهداری میشود. این گرهها یا نودها برای دستیابی به هدفی مشترک با یکدیگر کار میکنند. مجموع این نودها و اطلاعاتی که بین آنها مبادله و تأیید میشود، درواقع به صورت غیرمتمرکز، وظایف یک سیستم متمرکز را ایفا میکند؛ در مثال مالی، نقش بانک را دارند که مانند بانک متمرکز نیستند و کاربران هستند که تراکنشها و واریز و برداشتها را تأیید میکنند.
شبکه بلاکچین نیز یک دفترکل توزیعشده است که نودها و ماینرها در آن تراکنشها را تأیید میکنند؛ بلاکچین بیتکوین به همین شکل عمل میکند. وقتی یک تراکنش با موفقیت انجام شود، تمام دادههای مربوط به آن در یک بلوک قرار میگیرند و آن بلوک به مجموعه بلوکهای قبلی اضافه میشود. بلوکها به ترتیب زمان ایجاد شدنشان پشت سر هم قرار میگیرند. دادهای از هر بلوک در بلوک بعدی قرار میگیرد و به این ترتیب، مجموعهای از بلوکها تشکیل میشود که دادههای داخل آنها قابل تغییر یا حذف نیستند.
این توضیح کوتاه درباره بلاکچین کافی بود تا به هشگراف بپردازیم. هشگراف نیز مبتنی بر دفترکل توزیعشده است؛ با این تفاوت که در این شبکه، نودها به صورت تصادفی اطلاعات را در اختیار نودهای دیگر قرار میدهند و انتقال اطلاعات، متوالی نیست. هشگراف، همانطور که از اسمش مشخص است، به جای زنجیره بلوک، ساختار گرافشکل دارد. در این ساختار نودها به صورت تصادفی اطلاعات تراکنشها را به نودهای دیگر منتقل میکنند و با تأیید دوسوم نودها، تراکنش تأیید و اجرا میشود.
هنگامی که یک نود با نود دیگری ارتباط برقرار میکند، تمام اطلاعات مربوط به ارتباط خود با نود قبلی را با یک گره یا نود تصادفی دیگر به اشتراک میگذارد. آن نود دیگر باید این دادهها را با نودهای تصادفی بعدی به اشتراک بگذارد و به این ترتیب شبکه از آنچه در حال وقوع است مطلع میشود. نکته اینجاست که در اینجا نود بعدی میداند که اطلاعات را دقیقاً از کدام نود با چه مشخصاتی دریافت کرده و نود بعد از آن هم میداند که اطلاعات از چه نودهایی به او منتقل شده است.
این رویکرد در رسیدن به اجماع، دستیابی به سرعت تراکنش بالا تا 10 هزار TPS را ممکن میکند. برخی از بلاکچینها مانند سولانا سرعت تراکنشهای سریعتری دارند، اما هشگراف بسیار سریعتر از پرکاربردترین بلاکچینها؛ یعنی اتریوم و بیتکوین است. هشگراف همچنین نسبت به اتریوم و بیتکوین در مصرف انرژی کارآمدتر است، زیرا به قدرت محاسباتی زیادی نیاز ندارد.
آنچه در عمل هشگراف را از بلاکچین متمایز میکند، سرعت بالای انتقال و تأیید دیتا و تراکنش است.
جالب است بدانید شرکتهای بزرگی مثل گوگل، آیامبی و الجی در پروژه هشگراف سرمایهگذاری کردهاند. نکته این است که برخلاف بلاکچین که هر کسی در هر نقطهای از جهان میتواند از طریق ماینر یا استیکینگ به عنوان یک نود در تأیید تراکنشها ایفای نقش کند، در هشگراف نودهای مشخصی میتوانند تراکنشها را تأیید کنند و این تأیید تراکنش برخلاف بلاکچین که به صورت متوالی انجام میشود، در اینجا به صورت موازی صورت میگیرد. به همین دلیل در یک لحظه امکان تأیید چندین تراکنش وجود دارد و این سادگی کار، علاوه بر افزایش سرعت انجام تراکنشها، باعث کاهش کارمزد تراکنش نیز میشود. سرعت انجام تراکنش و امنیت بالا، نقطه قوت هشگراف است.
در این شبکه امکان استیکینگ نیز وجود دارد و سود استیک توکن هدرا به کاربر تعلق میگیرد، اما استیک کردن باعث نمیشود امکان تأیید تراکنش به استیککننده داده شود، بلکه تأیید تراکنش تنها توسط گرههای مشخصشده انجام میشود و به همین دلیل این ساختار، نسبت به ساختار بلاکچین که تقریباً بهطور کامل غیرمتمرکز است، متمرکزتر محسوب میشود.
آنطور که تیم مدیریت هشگراف میگویند، امنیت حاکم بر این پروژه آنقدر بالاست که فاکتورهای مخرب نیز نمیتوانند بر آن تأثیرگذار باشند.
با این توضیحات و با توجه به پروژه قوی و آینده این رمزارز، ارز دیجیتال هدرا در نوبیتکس فهرست شده و امکان خریدوفروش این رمزارز برای کاربران ایرانی وجود دارد.
امکان نگهداری این ارز دیجیتال در نوبیتکس و کیفپولهای سختافزاری مثل لجرنانو و نرمافزاری مثل تراستولت، اتومیک و کوینومی وجود دارد.
ارز دیجیتال هدرا در حال حاضر در رتبه 38 کوینمارکتکپ قرار دارد و در محدوده 0.047 دلار معامله میشود، اما نکته اینکه این رمزارز در اوج قیمتی خود، قله 0.50 دلار را دیده و هماکنون قیمت آن کمتر از یکدهم قیمت روزهای اوجش است.