راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

آیا بانکداری ابری، آینده بانکداری است؟

طی چند سال گذشته، بخش بانکداری، مانند سایر صنایع، استفاده از محاسبات مبتنی بر ابر را برای عملیات بانکی روزانه آغاز کرده است. اما بانک ابری چیست و چه مزایایی دارد؟در این مقاله، چالش‌ها و مزایای بانکداری دیجیتال مبتنی بر ابر بررسی می‌شود.


بانکداری مبتنی بر ابر چیست؟


به گزارش روابط عمومی ایران کیش، بانکداری مبتنی بر ابر به استقرار و مدیریت زیرساخت بانکی به‌منظور کنترل عملیات بانکداری مرکزی مبتنی بر ابر و خدمات مالی بدون سرورهای فیزیکی اختصاصی اشاره دارد. قبل از ادامه، اجازه دهید تعریف کنیم که بانک ابری چیست. بانک ابری هر زیرساخت بانکی است که روی ابر وجود دارد.


بانکداری ابری چگونه کار می‌کند؟


ارائه‌دهندگان خدمات ابری CSP مانند مایکروسافت، گوگل و آژور زیرساخت‌های ابری پیچیده را مدیریت می‌کنند و به بانک‌ها اجازه می‌دهند تا با هزینه‌های مشخص از آن استفاده کنند. بسته به‌ اندازه و بودجه شرکت، یک CSP می‌تواند ابرهای خصوصی، عمومی یا ترکیبی را ارائه دهد.


تاریخچه اصطلاح ابر


اصطلاح ابر در اوایل سال ۱۹۹۳ جهت اشاره به پلتفرم‌هایی برای محاسبات توزیع‌شده مورد استفاده قرار گرفت، زمانی که Apple spin-off General Magic و AT&T از آن در توصیف فناوری‌های ترنسکریپت و لینک شخصی استفاده کردند. 

در دهه ۱۹۹۰، شرکت‌های مخابراتی که قبلاً مدارهای داده نقطه‌به‌نقطه اختصاصی را ارائه می‌کردند، شروع به ارائه خدمات شبکه خصوصی مجازی VPN با کیفیت خدمات مشابه، اما با هزینه کمتر کردند. با جابه‌جایی ترافیک، همان‌طور که برای متعادل کردن استفاده از سرور را مناسب می‌دیدند، می‌توانستند از پهنای باند کلی شبکه به طور موثرتری استفاده کنند. رایانش ابری این مرز را برای پوشش تمام سرورها و همچنین زیرساخت شبکه گسترش داد. با گسترش بیشتر رایانه‌ها، دانشمندان راه‌هایی را برای در دسترس قرار دادن قدرت محاسباتی در مقیاس بزرگ برای کاربران بیشتری از طریق اشتراک‌گذاری زمانی بررسی کردند.


مزایای بانکداری مبتنی بر ابر


اکنون که رابطه‌ای بین محاسبات ابری و بانکداری برقرار کرده‌ایم، می‌توانیم مزایای انتقال بانک به ابر را بررسی کنیم.

  • توان مالی

وقتی زیرساخت بانکی روی ابر میزبانی شود، مؤسسه مالی مجبور نخواهد بود هزینه‌های سرور را بپردازد. فروشنده خدمات ابری تعمیر و نگهداری را انجام می‌دهد. در عوض، مؤسسه مالی فقط باید هزینه اشتراک بپردازد.

  • سازگاری

هنگامی که خدمات بانکی بر روی ابر اجرا شود، سازگاری با پلتفرم‌های مختلف مشکلی ایجاد نخواهد کرد، زیرا زیرساخت ابری روی همه پلتفرم‌ها کار می‌کند. در مقابل، سازمان‌های بانکی که به نرم‌افزار قدیمی متکی هستند، ممکن است هنگام مدرن‌سازی زیرساخت‌های خود با مشکلات سازگاری مواجه شوند.

  • راحتی

اکثر بانک‌ها به دلیل راحت بودن استفاده، به بانکداری مبتنی بر ابر روی آورده‌اند. استفاده‌کنندگان به‌راحتی می‌توانند خدمات مورد نظر خود را در کوتاه‌ترین زمان و به آسان‌ترین شیوه دریافت کنند.

  • محبوبیت

در حال حاضر، آمازون، مایکروسافت، گوگل، علی‌بابا و هوآوی بیش از ۸۰ درصد از سهام بازار بانکداری ابری را در اختیار دارند که نشان می‌دهد این غول‌ها از بانکداری مبتنی بر ابر حمایت می‌کنند. با در نظر گرفتن این موضوع، سازمان‌های مالی می‌توانند هر CSP را که نیازها و بودجه آنها را برآورده می‌کند، انتخاب کنند.

  • سازگار با محیط‌زیست

رایانش ابری، زیرساخت‌های سازگار با محیط‌زیست را برای خدمات داخلی و خارجی خود ارائه می‌کند.


چالش‌های بانکداری مبتنی بر ابر


برخلاف وعده‌های چشم‌نواز راه‌حل‌های بانکداری هسته‌ای مبتنی بر ابر، چالش‌های این مدل بسیار زیاد است. در ادامه خطرات بانکداری مبتنی بر ابر را بررسی می‌کنیم.

  • امنیت

با وجود وعده‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی، ابر، بهشتی برای داده‌های حساس کاربران و شرکت نیست. شرکت‌هایی مانند گوگل به دلیل فروش داده‌های کاربران بدنام هستند، که برخلاف استانداردهای مطابقت با GDPR است. اگرچه این شرکت ادعا می‌کند که از داده‌های بانکی محافظت می‌کند، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها به قول خود پایبند باشند.

  • مهاجرت داده‌ها

انتقال خدمات بانکداری مبتنی بر ابر بسته به‌ اندازه بانک و زیرساخت‌های زیربنایی ممکن است چندین ماه طول بکشد و در دستان تکنسین‌های ناکارآمد مهاجرت، این فرایند می‌تواند عملیات بانکی را به طور قابل‌توجهی مختل کند.

  • خطای انسانی

اگرچه اکثر بانک‌های ابری مدرن به الگوریتم‌های خودکار متکی هستند، اما انسان‌ها همچنان کد را می‌نویسند و زیرساخت اصلی را مونتاژ می‌کنند. اسکای نیوز گزارش می‌دهد که: «کدنویسی نامرتب بیش از یک میلیون ضعف در زیرساخت نرم‌افزاری ایجاد می‌کند که هکرها می‌توانند از آنها سوءاستفاده کنند.»

  • شرایط پیش‌بینی‌نشده

جدا از خطای انسانی، شرایط پیش‌بینی‌نشده می‌تواند عملکردهای بانکداری مبتنی بر ابر را مختل کند. خرابی سرور و حملات سایبری می‌تواند برنامه را غیرقابل استفاده کند.

آینده بانکداری در سیستم‌های مبتنی بر ابر است و مشارکت غول‌های فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون این واقعیت را تثبیت می‌کند. اما مؤسسات مالی قبل از اتخاذ راه‌حل‌های بانکداری مبتنی بر ابر، باید چالش‌ها، مزایا و هزینه‌های صورت‌حساب را بررسی کنند.

منبع روابط عمومی شرکت کارت اعتباری ایران کیش
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.