پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
در بانکداری الکترونیک با استانداردها فاصله داریم
ما در زمینه پژوهش بویژه در زمینه فناوی اطلاعات قوی کار نکردهایم و نظام بانکی نیز در این زمینه کار قابل توجهی انجام نداده است.
یک کارشناس ارشد بانکی گفت: در زمینه بانکداری الکترونیکی با استانداردها فاصله داریم.
آقای تجلی در مصاحبه با بخش گفتگوی خبری شبکه دوم سیما افزود: با توجه به اینکه امضای دیجیتال هنوز کاربردی نشده است، نمیتوانیم بگوییم که امنیت فضای بانکداری الکترونیکی مناسب است.
وی گفت: بانک مرکزی و وزارت بازرگانی اقداماتی درباره امضای دیجیتال انجام دادهاند که هنوز به نتیجه نرسیده است ضمن اینکه متولی رسمی این کار مشخص نیست.
تجلی افزود: ما در زمینه پژوهش بویژه در زمینه فناوی اطلاعات قوی کار نکردهایم و نظام بانکی نیز در این زمینه کار قابل توجهی انجام نداده است.
وی گفت: نظام بانکی در حین ارائه خدمات به اصلاح ایرادات اقدام میکند که این کار درست نیست.
این کارشناس امور بانکی افزود: در کشورهایی که استانداردها رعایت میشود به ازای هر هزار نفر یک دستگاه خودپرداز وجود دارد اما در کشور ما به ازای هر سه هزار تا سه هزار و ۵۰۰ نفر یک دستگاه خودپرداز داریم و این در حالی است که در کشورهای دیگر کمتر ازپول نقد استفاده میکنند.
تجلی گفت: شبکه شتاب تمام تراکنشها را انجام میدهد و ایجاد مشکل در این شبکه باعث مشکلات جدی میشود.
وی افزود: ۱۳۷ میلیون کارت بانکی در کشور داریم و حدود ۳۰۰ میلیون تراکنش در ماه انجام میشود اما بسیاری از این کارتها فعال نیستند و فقط برای برداشت پول استفاده میشود.
تجلی با اشاره به اینکه کارتهای بانکی قابلیتهای زیادی دارد که مردم با آن اشنا نیستند افزود: آموزشهای لازم به مردم درباره خدمات بانکی ارائه نمیشود ومردم اطلاعات کافی در این زمینه ندارند. وی درباره تعرفههای خدمات بانکداری الکترونیکی نیز گفت: بانک مرکزی بایددر خصوص تعرفههای خدمات بانکداری الکترونیکی سقف تعیین کند.