پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
جلسه هم اندیشی مدیران بانکها در راستای اطلاع رسانی سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با حضور احمدی دبیرکل بانک مرکزی، دکتر نیلی رییس پژوهشکده پولی و بانکی و حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی در بانک مرکزی برگزار شد.
در این جلسه که مدیران بانکهای دولتی و خصوصی نیز حضور داشتند، احمدی دبیرکل بانک ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: برگزاری مطلوب و موثر اولین و دومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت به همراه حضور گسترده شبکه بانکی و کیفیت بالای برگزاری آن در سالهای گذشته ما را بر آن داشت تا با همکاری بانک مرکزی و شبکه بانکی به ارتقای کیفی برگزاری این همایش بپردازیم.
احمدی ضمن تاکید بر بازتاب مثبت برگزاری این همایش طی سالهای اخیر، افزود: سمیناری با این غنا و ارزشمندی کمتردر کشور برگزار میشود. لذا برگزاری این سمینار محل مناسبی برای ارائه دیدگاههای پولی و بانکی از سوی بانکداران کشور از یک سو و کارشناسان و صاحبنظران حوزه فناوریهای نوین از سوی دیگر بوده و به نوعی فعالیت شبکه بانکی کشور در سال گذشته و برنامههای آنان برای سال پیش رو به شور و مشورت گذاشته خواهد شد.
در ادامه دکتر نیلی نیز با ارائه توضیحاتی پیرامون سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، گفت: این همایش به همت بانک مرکزی روزهای 16 و 17 دی ماه در مرکز همایشهای برج میلاد و با حضور و مشارکت شبکه بانکی برگزار خواهد شد.
دکتر نیلی با اشاره به ترسیم افقهای آینده در همایش امسال و مرور گامهای برداشته شده در زمینه گسترش بانکداری الکترونیک در کشور، خاطرنشان ساخت: نسل اول بانکداری الکترونیک در ایران شامل انتخاب سختافزار و سفارش نرمافزار بود تا از این طریق، خدمات بانکی به صورت الکترونیک انجام شود. نسل دوم توجه به بانکداری متمرکز بود. نسل سوم نیز با این تفکر که فناوری به ما سرعت دهد، سعی در جدا کردن خدمات پرداخت و انتقال وجوه از شعب داشت. تفکر نسل چهارم – که یکی از موضوعات سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت است- استفاده از فناوری نه به عنوان ابزار بلکه به عنوان تغییردهنده مدل کسبوکار است. در نسل چهارم تصور بر این است که فناوری، مدل کسبوکار را تغییر خواهد داد. لیکن باید بدانیم، فناوری بر نحوه تصمیمگیریها اثر خواهد داشت و ممکن است تصمیمات را تغییر دهد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی، دومین موضوع مطروحه در همایش را «ورود گوشیهای هوشمند در بخش خدمات بانکی» بیان داشت و گفت: ضریب نفوذ گوشیهای هوشمند را باید جدی گرفت. این گوشیها بخش زیادی از امکانات ارائه خدمات بانکی را در خود دارند و بانکها باید خود را برای ارائه محصولات و خدمات از این طریق آماده کنند.
ایشان ضمن اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهارداشت: بانکداری سنتی قدرت مقابله و جلوگیری از نفوذ فناوری را ندارد و به همین منظور ، مدیران ارشد بانکها میبایست به این موضوع توجه جدیتری داشته باشند.
دکتر نیلی درخصوص برنامههای ارائه شده در این همایش گفت: در این همایش علاوه بر جشنواره مرحوم دکتر نوربخش که از سال گذشته به این همایش افزوده شد، دو میزگرد با موضوعات «انتزاع خدمت از ابزار» و «افق ابزارهای هوشمند» برگزار خواهد شد. همچنین دو فضا نیز به منظور ارائه دستاوردهای بانکها در این همایش در نظرگرفته شده است. وی در ادامه به ارائه توضیحات پیرامون برنامههای همایش پرداخت و اظهار داشت: رونمایی از نقشه راه 1400 نیز از جمله مواردی است که در این همایش به اجرا در خواهد آمد .
در ادامه جلسه حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی نیز با اشاره به شکاف موجود بین بخش فناوری اطلاعات و کسبوکار، گفت: به نظر میرسد در سالهای اخیر شکافی میان بخشهای فناوری اطلاعات و کسبوکار به وجود آمده و با توجه به پیشرفتهای گسترده در فناوری اطلاعات، فضای کسبوکار به همان شیوه سنتی به فعالیت مشغول است. به همین منظور و برای دستیابی به راه حل درست و منطقی، موضوع سومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت «بازآفرینی الگوها و رونق کسبوکار بانکی» انتخاب شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن تاکید بر لزوم فهم مشترک از تحولات در شبکه بانکی دنیا، اظهار داشت: شبکه بانکی از هر جهت در معرض تحول قرار دارد و باید فهم مشترکی از تغییرات داشته باشیم. باید تحولات دنیا را بررسی کنیم و همزمان با آن پیش رویم. در همین خصوص بانک مرکزی، افق 1400 را در سومین همایش نظامهای پرداخت و بانکداری الکترونیک ارائه خواهد کرد تا نقش بانک مرکزی و شبکه بانکی در آن تبیین شود.
در پایان جلسه نیز درخواستهایی پیرامون موضوعات بانکداری اجتماعی (Social Banking)، تنوع در شرکتهای ارائه دهنده خدمات، امنیت در بانکداری الکترونیک، اطلاع رسانی و آموزش بانکداری الکترونیک از سوی مدیران ارشد شرکت کننده در جلسه مطرح گردید. در خاتمه از مدیران عامل بانکها درخواست شد تا با حضور برجسته و پررنگ خود در این همایش و ارائه نظرات و پیشنهادات سازنده، پژوهشکده پولی و بانکی را در برگزاری هرچه مطلوبتر این همایش یاری نمایند.
منبع: بانک مرکزی