پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
چطور از پیروزی در یک دادگاه به ساتوشی ناکاموتو میرسیم؟
کریگ رایت، برنامهنویس استرالیایی که ادعا کرده بود ساتوشی ناکاموتو است در دادگاه آمریکایی پیروز شد و ثابت کرد دیوید کلیمن شراکتی با او نداشتهاست. حالا باید ثابت کند که همان ناکاموتو است.
نسیم بنایی / دادگاه آمریکایی به نفع مردی رأی داد که خودش را ساتوشی ناکاموتو معرفی کرده است. البته رأی دادگاه بهصورت مستقیم ارتباطی به تأیید یا تکذیب «ساتوشی ناکاموتو بودن» این فرد ندارد.
اما از مجموع اتفاقاتی که در دادگاه، مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت تأیید شده، میتوان اینطور برداشت کرد که «احتمالاً» این فرد همان ساتوشی ناکاموتو، خالق بیتکوین است. حالا در ادامه، اصل قضیه را بخوانید.
ماجرا چیست؟
چند وقت پیش، رسانهها خبر از برگزاری دادگاه علیه «کریگ رایت»، برنامهنویس استرالیایی دادند. رایت همان کسی است که در گذشته چندین بار ادعا کرده چهره پشت نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» است.
ساتوشی ناکاموتو، اسم مستعاری است که خالق بیتکوین برای خودش انتخاب کرده. برای اینکه بیشتر در جریان این دادگاه و ماجرای ساتوشی ناکاموتو قرار بگیرید، این مطلب را بخوانید.
آخرین بار سال ۲۰۱۶ بود که رایت ادعا کرد همان ساتوشی ناکاموتو است، اما چرا پایش به دادگاه باز شد؟ به این خاطر که خانواده یکی از دوستانش به نام «دیوید کلیمن» ادعا میکردند این دو نفر با هم بیتکوین را خلق کردهاند و نیمی از بیتکوینهایی که در اختیار رایت است، سهم کلیمن بوده است.
از آنجا که کلیمن فوت شده، خانوادهاش باید با اسناد و مدارک، این ادعا را اثبات میکردند. ناگفته نماند که ارزش ۵۰ میلیارد دلاری (بر اساس قیمت بیتکوین در روز دوشنبه ۱۵ آذر) این بیتکوینها باعث شده خانواده کلیمن خودشان را به آبوآتش بزنند تا این داعیه را به اثبات برسانند.
به این ترتیب، دادگاه با این هدف برگزار شد که شراکت میان کلیمن و رایت را به اثبات برساند. در واقع در این دادگاه قرار نبود هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو به اثبات برسد؛ بلکه صرفاً قرار بود تکلیف یک میلیون بیتکوینی مشخص شود که خانواده کلیمن ادعا میکردند مالک نیمی از آن هستند.
چگونه از دادگاه به هویت ساتوشی ناکاموتو رسیدیم؟
خانواده کلیمن انتظار داشتند با اثبات همکاری این دو نفر، صاحب نیمی از بیتکوینها شوند، اما دادگاه اینطور رأی داده که سهم کلیمن در این ماجرا بسیار اندک بوده و بیتکوینهایی که در آن زمان استخراج (ماین) شده، متعلق به رایت است. در واقع این دو نفر با یکدیگر دوستان صمیمی بودهاند، اما این دوستی ارتباطی با خلق بیتکوین و مالکیت بیش از یک میلیون بیتکوین نداشته است.
این بیتکوینها جزء نخستین بیتکوینهایی هستند که در بازار رمزارزها ماین شدهاند. نکته اینجاست که چطور یک نفر میتواند صاحب این همه بیتکوین باشد؛ بدون اینکه از ابتدا خودش ارتباطی با این ماجرا نداشته است؟ بر اساس گزارش گاردین، به احتمال زیاد فقط کسی که خودش خالق بیتکوین بوده (یعنی ساتوشی ناکاموتوی واقعی) میتواند مالک این بیتکوینها باشد.
حالا اهالی دنیای رمزارزها چشمانتظار مدرکی موثق از سوی کریگ رایت هستند که ساتوشی ناکاموتو بودن او را به اثبات برساند. او بارها گفته ساتوشی بودنش را ثابت خواهد کرد، اما فعلاً محکمترین مدرکی که در اختیار دارد، همین بیتکوینهایی است که بهتازگی ثابت شده فقط متعلق به خودش است و ارتباطی به دیوید کلیمن ندارد.
رمزوراز رمزارزها!
سالهاست که همه سعی دارند بفهمند چه کسی واقعاً پشت پرده ایجاد مهمترین رمزارز جهان یعنی بیتکوین بوده است. اما منشاء این ارز دیجیتالی همیشه اسرارآمیز و در هالهای از ابهام مانده است. به همین خاطر است که دادگاه کریگ رایت و خانواده دیوید کلیمن توجه زیادی را به خودش جلب کرد. به هر حال خیلیها معتقدند حالا که رایت صاحب بیش از یک میلیون بیتکوین است، احتمالاً خودش خالق این ارز مرموز است.
البته جامعه بیتکوینداران همیشه از رایت خواستهاند مالکیت خود را بر این رمزارزها به اثبات برساند. هم او و هم بسیاری از کارشناسان در دادگاه سوگند یاد کردند که رایت مالک همه این ثروت و همه این بیتکوینهاست. رایت قول داده بود که پس از پیروزی در این دادگاه، ثابت کند که صاحب همه این بیتکوینها و خالق بیتکوین است.
او حتی گفته پس از پیروزی در این دادگاه بخشی از ثروت بیتکوینی خود را صرف امور خیریه خواهد کرد. حالا کریگ رایت در دادگاه پیروز شده و اکنون وقت آن رسیده که ثابت کند همان ساتوشی ناکاموتو است.