پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
تحریمها و کاربران ایرانی ارزهای دیجیتال / ایرانیها برای خریدوفروش امن رمزارز چه کار کنند؟
هرازگاهی خبری جدید از محدودیتهای بایننس و صرافیهای خارجی رمزارز برای ایرانیان و همچنین تحریمهای آمریکا علیه کاربران ایرانی، باعث نگرانی سرمایهگذاران در دنیای ارزهای دیجیتال میشود. بهتازگی خبری مبنی بر تنگتر شدن حلقه فعالیت برای کشورهای تحت تحریم آمریکا، به این نگرانیها افزوده است. گرچه این خبر به آن شکلی که در برخی رسانهها منتشر شد، صحت نداشت و اصل خبر شناسایی و ردیابی حملات باجافزاری و سوءاستفاده از بلاکچین و رمزارزها در این حملات بود، اما همچنان نگرانیها درباره حضور ایرانیان در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد.
رمزارزها به واسطه ماهیت غیرمتمرکز، قابل تحریم یا بلوکهشدن نیستند و اعمال برخی تحریمها نیز صرفاً متوجه صرافیهای خارجی است که از قوانین بینالمللی تبعیت میکنند. بنابراین آن بخشی از دارایی کاربران ایرانی که در صرافیهای خارجی در گردش است، مشمول ریسک میشود. در این شرایط، صرافیهای داخلی بهترین راهکار برای کاهش ریسک بلوکهشدن اموال ایرانیان در حوزه ارزهای دیجیتال است. کاربران ایرانی بدون نگرانی از مشکلات مربوط به تحریم، میتوانند در پلتفرمهای ایرانی خریدوفروش کنند. گرچه امکانات صرافیهای ایرانی در مقایسه با صرافیهایی مانند بایننس کمتر است، اما مسئله مهم در این بازار، در درجه نخست، حفظ سرمایه و در درجه دوم کسب سود است، از این رو با توجه به ریسکهای موجود، بهتر است کاربران ایرانی از صرافیهای داخلی استفاده کنند.
در حالی که هرازگاهی نگرانیهای جدیدی برای کاربران ایرانی ارزهای دیجیتال مطرح میشود، به نظر میرسد برخی صرافیهای آنلاین داخلی نیز در تلاش هستند تا این نگرانیها را برای کاربران داخلی کاهش دهند و امکانات جدیدی به آنها ارائه کنند. روز گذشته، خبری در خصوص ارائه راهکار جدید یکی از این صرافیها برای جلوگیری از رهگیری تراکنشهای بیتکوینی ایرانیها مطرح شد. در این خبر اعلام شد که شرکت نوبیتکس، یک مرورگر اختصاصی برای شبکه بیتکوین راهاندازی کرده و کاربران میتوانند بدون اینکه آیپیشان برای شرکتهایی همچون سایفرتریس افشا شود، با حفظ حریم خصوصی، از آن استفاده کنند.
این صرافی ارز دیجیتال اعلام کرده جهت پوششدادن خطرهای احتمالی برای شناسایی کاربران ایرانی، مرورگر اختصاصی نوبیتکس را راهاندازی کرده و با توجه به اینکه سرورهای آن داخل کشور قرار دارند، ترافیک جستوجوی کاربران در اختیار شرکتهایی مثل سایفرتریس قرار نمیگیرد و با خیال راحت میتوانند انواع دادههای مورد نیاز را از مرورگر اختصاصی بلاکچین نوبیتکس استخراج کنند.
مراقب امنیت داراییهای رمزارزی خود باشید
یکی از نگرانیهای دیگری که همه سرمایهگذاران رمزارز دارند، نحوه درست نگهداری داراییهای رمزارزی است و اینکه چه راهی برای نگهداری بهتر است. هزینه بالای نقلوانتقال در شبکههایی مانند بیتکوین و اتریوم و زمان بالای انتقال بعضی از آنها باعث میشود تا انگیزه انتقال دارایی به کیف پول شخصی کاهش پیدا کند و از طرف دیگر تجارب تلخ نگهداری رمزارز در برخی بسترهای مبادله، از جمله هکشدن بستر یا کلاهبرداری مالکان آن، باعث شده نگهداری دارایی در برخی صرافیها با ریسک همراه باشد.
علاوه بر این، تجربه اندک کاربران در نگهداری امن و صحیح از داراییهای رمزارزی در کیف پولهای شخصی، بارها باعث به وجود آمدن زمینههای کلاهبرداری و تخلیه کیف پولهای شخصی شده است.
یکی از صرافیهای ایرانی که در زمینه امنیت نگهداری داراییها میتوان به آن اعتماد کرد، نوبیتکس است که بهعنوان یکی از پلتفرمهای ایرانی مبادله رمزارز مطرح بوده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار کاربر دارد. به گفته علی آقامیر، مدیر تحقیق و توسعه نوبیتکس، این صرافی اقدامات مهمی برای حفاظت از سرمایه کاربران انجام داده، بهطوری که اگر تمام اکوسیستم صرافی توسط هکرها هک شود، یا همه صرافیها و کیف پولهای خارجی تحت هر نوع تحریمی قرار بگیرند، داراییهای رمزارزی کاربران در نوبیتکس محفوظ میماند و امکان خریدوفروش، جابهجایی، واریز و برداشت خواهند داشت.
نوبیتکس همچنین سامانه نوینی برای ذخیرهسازی رمزارزی طراحی کرده و بخش عمده داراییهای کاربران نوبیتکس به شکل ذخیرهسازی سرد یا همان کلد ولتها نگهداری میشوند که هرگونه ریسکی را به کمترین حالت ممکن میرساند.
بنابراین کاربران ایرانی بدون هیچگونه نگرانی از خبرهای درست یا نادرستی که در رابطه با تحریمها منتشر میشود، میتوانند در نوبیتکس به مبادله رمزارز و نگهداری دارایی بپردازند.
همچنین ساختار ارتباطی ساخت و امضای تراکنش در سامانه کلد ولت نوبیتکس به شکلی طراحی شده که هیچ فردی بدون اجازه دسترسی بهصورت کامل، امکان تخلیه آن را ندارد. به عبارت دیگر حتی مدیران ارشد نوبیتکس نیز هر کدام به بخشی از فرایند دسترسی دارند و بدون فرد دیگر، امکان تکمیل فرایند وجود ندارد.
مدیر تحقیق و توسعه نوبیتکس، چندی پیش از امکان دیگری برای جلوگیری از شناسایی کاربران ایرانی خبر داده بود. بر این اساس، نوبیتکس با توجه به هشدارهایی که در رابطه با ریسکهای احتمالی انتقال استیبلکوین تتر و همکاری این شرکت با نهادهای نظارتی و مجری قوانین تحریم منتشر شده بود، امکان انتقال محافظتشده و ناشناس تتر را در پلتفرم خود فراهم کرده است. این امکان به کاربران ایرانی اجازه میدهد با توجه به برخی تحریمها، با کمترین ریسک ممکن، تتر خود را به صرافیها و کیف پولهای دیگر منتقل کنند.