پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات حاکی از آن است که شورای عالی بورس در تصویب تزریق منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه تعلل کرده است.
به گزارش ایسنا، در بندی از بخش سوم گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۹ آمده است که تأخیر و تعلل سهماهه شورای عالی بورس در تصویب تزریق مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از محل منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه و عدم اتخاذ تصمیم در استفاده از منابع حاصل از کارمزدهای وصولشده مربوط به خریدوفروش سهام در سال ۱۳۹۹ (مبلغ ۲۶ هزار میلیارد تومان) در ساماندهی و حمایت از بازار سرمایه از مصادیق ترک فعل بوده است.
بر اساس این گزارش، یکی از راههای تعادلبخشی بازار سرمایه تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه بود که همواره حاشیههای زیادی را در پی داشت. در واقع با ادامه روند ریزشی در بازار سرمایه از سال گذشته، زمزمههای تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار در چند مرحله به گوش رسید که مرحله نخست این قرار، به مبلغ یک هزار میلیارد تومان اجرا شد، اما خبری از مراحل بعدی نشد.
در این راستا چند ماه قبل صندوق توسعه ملی اعلام کرد که بعد از مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر اختصاص منابع صندوق به بازار سرمایه، فرایند آن بلافاصله در صندوق بررسی و در دستور کار قرار گرفته است، ولی پیگیرینکردن سازمان بورس از بانک مرکزی و مشکلات تسعیر نرخ ارز توسط بانک به اجرایینشدن مصوبه منجر شده است.
پاسخ بورسیها به ادعای دیوان محاسبات
به گفته مدیرعامل سابق صندوق تثبیت بازار سرمایه، رسیدگی به این منابع اصلاً در اختیار شورای عالی بورس نیست!
محمدابراهیم آقابابایی، رئیس هیئت عامل سابق صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان اینکه متن مذکور اشتباه است، توضیح داد: «هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، منابع داخلی سازمان بورس بوده که شورای عالی بورس در ۲۱ آبانماه ۱۳۹۹ تصویب کرد تا به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.»
او ادامه داد: «در واقع این مبلغ ربطی به منابعی که قرار بود از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود، ندارد؛ چراکه این موضوع اصلاً در اختیار شورای عالی بورس نیست.»
رئیس سابق هیئت عامل سابق صندوق تثبیت بازار سرمایه افزود: «منظور دیوان محاسبات این بوده که از زمان شروع ریزش بازار سرمایه در مردادماه سال قبل تا زمان تصمیمگیری بیش از سه ماه گذشته و شورای عالی بورس در این فاصله برای تقویت منابع صندوق تثبیت بازار، تصمیمگیری نکرده است.»
به گفته آقابابایی، متن گزارش دیوان محاسبات در صورتی صحیح است که عبارت «از محل منابع صندوق توسعه ملی» به عبارت «از محل منابع داخلی سازمان بورس» تبدیل شود.