راه پرداخت
رسانه فناوری‌های مالی ایران

صالح‌آبادی رئیس‌کل بانک مرکزی شد

علی صالح‌آبادی، با پیشنهاد احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و رأی اعتماد هیئت‌ وزیران، رئیس‌کل بانک مرکزی شد. سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم این خبر را به‌طور رسمی در توییتر خود اعلام کرد. خاندوزی عمده‌ترین وظیفه رئیس‌کل بانک مرکزی را حفظ ارزش پول و مهار تورم، هدایت اعتبارها به فعالیت‌های مولد و نظارت مؤثر بر شبکه بانکی برشمرد.

تا پیش‌ از این، گزینه‌های متعددی برای این پست از سوی برخی منابع در رسانه‌ها مطرح‌ شده بود؛ نام‌هایی همچون رضا راعی و عبدالله طالبی، دو مدیر بانکی که هر دو سابقه برکناری عجیب و پرابهامی را در کارنامه خود دارند. پیش‌بینی‌های دیگر نیز حکایت از آن داشت که اکبر کمیجانی که در هفته‌های پایانی دولت روحانی بر مسند ریاست نشسته، جایگاه خود را در بانک مرکزی حفظ کند. همچنین از اصلی‌ترین گزینه‌ها برای تصدی این پست محمدرضا فرزین، مدیرعامل کنونی بانک کارآفرین بود، اما هیچ‌کدام از این پیشگویی‌ها درست از آب درنیامد و سرانجام علی صالح‌آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران به‌عنوان رئیس بانک مرکزی انتخاب شد.

صالح‌آبادی متولد ۱۳۵۷، دانش‌آموخته رشته مدیریت مالی از دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت مالی از دانشگاه تهران و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه امام صادق است و همچنین بنیان‌گذار انجمن مالی اسلامی ایران است.

نام علی صالح‌آبادی به دولت احمدی‌نژاد گره ‌خورده است؛ دولتی که برای اولین‌بار او را با کابینه‌اش دعوت کرد و سمت ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار را به صالح‌آبادی اعطا کرد. صالح‌آبادی آذر سال ۱۳۸۴ همزمان با تصویب قانون بازار اوراق بهادار، به سمت دبیرکلی سازمان کارگزاران بورس و اوراق بهادار تهران منصوب شد و خرداد ۱۳۸۵ پس از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از سوی شورای عالی بورس به‌عنوان رئیس سازمان انتخاب شد. او حدود یک دهه هدایت بازار سرمایه کشور را بر عهده داشت و آذرماه ۱۳۹۳ از ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار ایران استعفا داد. در سوابق اجرایی صالح‌آبادی مسئولیت‌هایی چون مدیر تالار منطقه‌ای بورس کرج و مسئول بررسی‌های سرمایه‌گذاری در شرکت سرمایه‌گذاری غدیر، سازمان تأمین اجتماعی و ستاد اجرایی فرمان امام نیز به چشم می‌خورد. او عضو کمیته فنی هیئت خدمات مالی اسلامی IFSB مالزی نیز هست.

حالا او قرار است سکان هدایت بانک مرکزی ایران را به دست گیرد؛ مهم‌ترین نهاد اقتصادی در ایران که تعیین‌کننده بسیاری از تحولات در اقتصاد ایران است.


نظارت بانک مرکزی بر عملکرد بانک‌ها باید جدی و دقیق باشد نه توصیه‌ای


ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، پس از انتخاب رئیس‌کل جدید بانک مرکزی با تأکید بر اینکه نقش بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم بسیار اساسی است، گفت: «بانک مرکزی باید به صورت جدی بر عملکرد بانک‌ها نظارت دقیق و نه نظارت توصیه‌ای داشته باشد.»

رئیسی رمز موفقیت در عرصه اقتصاد را سلامت در نظام اقتصادی دانست و گفت: «امکانات و پول زیادی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد که اگر بر آن نظارت نباشد، قطعاً مشکل‌آفرین خواهد بود. اینکه در هر فسادی اقتصادی ردی از بانک و شبکه بانکی به چشم می‌خورد، گواه آن است که در نظام بانکی کشور اشکالاتی وجود دارد.»

رئیس‌جمهور از رئیس‌کل بانک مرکزی خواست با نظارت جدی و دقیق بر نظام بانکی کشور، حفظ منافع ملت را اساس کار خود قرار دهد و به خاطر هیچ منفعتی در مقابل منفعت ملت، کشور، ارزش پول ملی و منافع اساسی کوتاه نیایید.رئیسی با اشاره به اینکه یکی از وعده‌های دولت هماهنگی تیم اقتصادی بوده است، گفت: «الحمدلله هماهنگی خوبی بین تیم اقتصادی دولت ایجاد شده است و شاید فلسفه اینکه رئیس کل بانک مرکزی را وزیر اقتصاد معرفی می‌کند، همین لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت است.»

او با بیان اینکه مسئولیت ایجاد هماهنگی در تیم اقتصادی دولت بر عهده معاون اول قرار دارد، گفت: «مجموعه تیم اقتصادی دولت باید برای برون‌رفت از مشکلات کنونی اقتصادی، با معاون اول هماهنگ باشند.»

رئیس‌جمهور در ادامه تأکید کرد: «همواره تأکید کرده‌ام که لازم است با استفاده از نظرات همه کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی فارغ از نگاه سیاسی آنها و با هماهنگی همه‌جانبه، انشاء‌الله تصمیمات محکم و مؤثری برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور گرفته شود.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.