پایگاه خبری راه پرداخت دارای مجوز به شماره ۷۴۵۷۲ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از «شبکه عصر تراکنش» است. راه پرداخت فعالیت خود را از دوم اردیبهشتماه ۱۳۹۰ شروع کرده و اکنون پرمخاطبترین رسانه ایران در زمینه فناوریهای مالی، بانکداری و پرداخت و استارتآپهای فینتک است.
توضیح مدیرعامل همیاب ۲۴ درباره پیامکهای جعلی / در حق کسبوکار ما اجحاف شد
هفتهنامه کارنگ/ طی چند روز اخیر پیامکهایی از طرف سایت قوه قضائیه، سامانه ثنا و همیاب ۲۴؛ سامانه ردیابی موبایلهای مفقودی، بهصورت جعلی و با هدف فیشینگ کارتهای بانکی برای برخی کاربران ارسال شده است. در پی این اتفاق اظهارنظرهایی درباره سایت همیاب ۲۴ در برخی خبرگزاریها انجام شد که در این رابطه از بهروز فتحآبادی، مدیرعامل این سامانه ماجرا را پیگیری کردیم.
فتحآبادی میگوید در مرحله اول سامانه همیاب ۲۴ از طریق شبکههای اجتماعی و وبلاگ خودش اطلاعرسانی لازم، در خصوص جعلی بودن و سوءاستفاده از نام همیاب ۲۴ را انجام داده و سپس رئیس پلیس فتای اصفهان مطلبی را با تیتر فیشینگ کارتهای بانکی از طریق پیامک جعلی مسدودی سیمکارت در وبسایت سایبر پلیس منتشر کرده است.
در متن سایت سایبر پلیس، به جعلیبودن این پیامک اشاره شده و تنها مرجع اعلام سرقت و مفقودی تلفن همراه سامانه همیاب ۲۴ معرفی شده و هشدارهای لازم جهت پیشگیری از سوءاستفادههای احتمالی از این نوع پیامکها داده شده است.
متن منتشرشده هم دارای تیتر واضح و هم متن شفاف و صریح بود و مشخص میکرد که سامانه دچار مشکل نیست و صرفاً پیامکهای ارسالشده جعلی است.
به گفته فتحآبادی برخی رسانهها بدون در نظر گرفتن اعتبار این کسبوکار از جعلیبودن آن به جای جعلیبودن پیامکها استفاده و برای کاربران آن نگرانیهایی را ایجاد کردهاند. فتحآبادی به کارنگ گفت: «متأسفانه برخی خبرگزاریها، موضوع را به شکل دیگری بازتاب دادند و تیتری که زده شد، هیچ مناسبتی با متن منتشرشده از طرف پلیس فتا نداشت و باعث شد این برداشت ایجاد شود که سامانه و اپلیکیشن همیاب ۲۴ جعلی و کلاهبرداری است. اما این خبر را با تیتر اشتباه «در دام اپلیکیشن جعلی همیاب ۲۴ گرفتار نشوید» منتشر کردهاند که اجحاف بزرگی در حق یک کسبوکار نوآور شهرستانی است.»
به گفته او این تیتر موجب شد که کاربران زیادی با نگرانی با مرکز پشتیبانی آنها تماس بگیرند و فشار سنگینی به پشتیبانی سامانه آنها وارد کنند. از طرفی نهادها و ارگانهای مختلف پیگیر موضوع شده بودند تا روشن شود چه اتفاقی افتاده است. سامانه همیاب ۲۴ سامانه استعلام و ردیابی گوشی موبایل تبلت و لپتاپ سرقتی در کشور است که با حمایت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در سال 1395 راهاندازی شده و با اپراتورهای مخابراتی، اصناف و کلانتریهای کل کشور همکاری دارد. این سامانه دارای بخشهای اعلام سرقت و ردیابی کالای دیجیتال، استعلام همزمان طرح رجیستری و سرقتینبودن کالا و ثبت کالای گمشده یا پیداشده است.